DOLAR
32,5889
EURO
34,8100
ALTIN
2.419,27
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
28°C

YILDIRIM BAYEZİD-HAMİDE HATUN CAMİSİNDE İLK TERAVİH

Geleneksel görüşe göre, Osmanlı İmparatorluğunun önemli Padişahlarından Yıldırım Bayezid(1389-1402) Moğol kökenli bir Türk Hükümdarı kendi adını da taşıyan Timur ile Ankara savaşına girmeden önce eşlerinden Hamide Hatun Sultanı Osmaneli’ye emanet etmiştir. Hamide Sultan Osmaneli’de bir cami yaptırmıştır.

Caminin restorasyonunun Osmaneli Belediyesinin girişimleriyle Bursa Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiğini anlatan Belediye Başkanı Münür Şahin,  Caminin projesinin 20.08.2016 tarihinde ihaleye çıkıp, 2016 yılı sonunda restorasyonuna başlandığını hatırlatarak, ”15 Mayıs 2018 de tamamlanarak hizmete alınan Yıldırım Bayezid -Hamide Hatun Camii adeta yeniden inşa edildi. Bu gün hizmete giren camimiz Ramazan ayının ilk teravihinde doldu taştı. Osmaneli Belediyesi Camii alanın ileride genişletilmesi için tarihi bir konak ve arsa kamulaştırması yaptı. İlerleyen dönemde çevresindeki konaklarında restorasyonun tamamlanması ile birlikte bir külliye görünümüne kavuşacak camimiz, belediyemizce yapılacak tuvalet, morg, cenaze yıkama binası ile birlikte restorasyonu tamamlanacak kuran kursu ile mahallemize hizmet verecek. Tüm camilerimizin alanlarını büyütüyoruz. Amacımız camilerimizi halkımızın her zaman kullanabileceği, ibadet edebileceği, çocuklarımızın bahçesinde oynayabileceği bir görünüme getirmeye çalışıyoruz.Yeni camimizin alanını oldukça büyüttük. Bir ay içinde hizmete alacağımız bahçe düzenlemesi ile Yeni Camimizde geniş bir alana sahip oluyor. Rüstem Paşa Camimiz 2010-2011 döneminde restore edilmişti.İlçemizde bulunan ve mülkiyeti Osmaneli Belediyesine ait olan Aya Yorgi Kilisesinin restorasyon ihalesi tekrar yapılıyor. Ak Parti döneminde tarihi ve kültürel değerlerimize ve de özellikle camilerimize büyük önem veriliyor ve restorasyonları tamamlanıyor. Yıldırım Bayezid -Hamide Hatun camii restorasyon çalışması ile Osmaneli, önemli bir tarihi varlığını gün yüzüne çıkardı. Restorasyon çalışmalarının yanı sıra bahçesinin de genişletilmesi için yapılan kamulaştırma ile cami, hem içiyle hem dışıyla daha kullanışlı ve güzel hale geldi. Camimizin yeni haliyle mahallemize ve Osmaneli için hayırlı olmasını diliyorum.
Bu dönemde Osmaneli’de Belediyemizin gayretleriyle birlik ve beraberlik içinde,milletvekilimizin, il, ilçe başkanlarımızın destekleri ve belediye başkanımızın sürekli takipleri ve çabalarıyla cumhuriyet döneminin en büyük yatırımlarını Osmaneli’ye kazandırıyoruz. Her yatırımımız mutlaka bizler tarafından takip ediliyor ve süresinde tamamlanıyor. Yatırım süresi bitmeden ve konular bizlerce takip edilirken inşaat alından fotoğraf çekip yayınlamak ve sanki yatırım böyle teslim alınmış gibi hava yaratmak doğru bir yaklaşım olmuyor ve bizleri üzüyor.”dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.