DOLAR
32,3769
EURO
34,9712
ALTIN
2.325,70
BIST
9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Yaşlı 66 Vatandaşa Her Gün İftar Yemekleri ve Sahurluklar

Yaşlı 66 Vatandaşa Her Gün İftar Yemekleri ve Sahurluklar. Bilecik’te yalnız yaşayan ve yemek pişirmekte zorlanabilecek tespit edilen 66 yaşlımız için hazırlanan iftar yemekleri ile sahur kumanyaları, iftar öncesi evlerine ulaştırılıyor.

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, kardeşliğin ve paylaşmanın en önemli sembolü olan Ramazan ayında büyüklerimize vefa, saygı ve hürmetin bir gereği olarak, Bilecik Vefa İftar Sofrasında buluşuyor projesiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara el uzatıp, sıcak yemek ulaştırarak iftar sofralarını iyilik sofralarına dönüştürmek ve sofralarını şenlendirmek istediklerini söyledi.

Yemek servisinin Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri aracılığıyla yaşlılarımızın evlerine ulaştırıldığını ifade eden Vali Şentürk, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Koronavirüs salgını nedeniyle 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız, kısıtlamadan dolayı dışarıya çıkamıyor. Ramazanın birleştirici, bütünleştirici güzelliklerinden olan toplu iftarları da birlikte yapamıyoruz. O nedenle özellikle evinde yalnız yaşayan yaşlılarımızın iftarlıkları ve sahurlukları Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerimiz, evlerine götürüp teslim ediyorlar. Bu şekilde yaşlılarımızın gönüllerini almalıyız. Ramazanın anlamına uygun olarak hayır sahiplerimizin “hayır”larını yapmalarına da vesile olalım istiyoruz.” dedi.

Yemek pişirmekte zorlanabilecek durumda olan yaşlılarımız için İl Özel İdaresi yemekhanesinde hazırlanan sıcak yemek ve sahur kumanyaları Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri tarafından evlerine götürülmeye başladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.