DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
28°C

YAŞAYAN ŞEHİR MÜZESİNDE GELENEKLER YAŞATILIYOR

YAŞAYAN ŞEHİR MÜZEMİZDE YAPILAN YUFKALAR KONUKLARA İKRAM EDİLDİ

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesinde; ‘’Geleneklerimizi Yaşatıyoruz’’ etkinliği kapsamında yapılan yufkalar, müze ziyaretine gelen konuklara ikram edildi.

Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan Yaşayan Şehir Müzesinde, geleneklerimiz ile sosyal ve toplumsal yaşantımızda yer alan değerlerimiz ve geleneklerimiz yaşatılmaya devam ediyor.

Yaşayan Şehir Müzesinde gerçekleştirilen etkinlikte; odun ateşinde sacların üzerinde pişirilen ve üzerine yağ ile salça sürülen yufkalar, müze ziyaretçilerine ikram edildi.

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi’nde geçtiğimiz aylarda ikramı yapılan salçalı ekmek, aşure ve tarhananın ardından bu hafta da Bilecik’in yöresel ürünlerinden yufka yapıldı. Sac ocaklarda pişen yufkaların üzerine yağ ve salça sürülerek sıcak sıcak müze ziyaretçilerine ikram edilirken, Kütahya ve Bilecik’in ilçelerinden gelen KYK öğrencileri afiyetle yedi.

MİLLETVEKİLİMİZ SELİM YAĞCI:

‘’AMACIMIZ GELENEKLERİMİZİ VE GÖRENEKLERİMİZİ YAŞATMAK’’

Yapılan etkinliğe katılarak, vatandaşlarımızla bir araya gelen Milletvekilimiz Selim Yağcı, “Yaşayan Şehir Müzemizde artık geleneksel hale gelen ‘Geleneklerimizi Yaşatıyoruz’ kapsamındaki uygulamalara devam ediyoruz’’ ifadelerini kullanarak; ‘’Bilecik için yufka günleri ve yufka hazırlamak çok özel. Kışa girerken bile hanımlar, annelerimiz, nenelerimiz geçmiş süreç içerisinde böyle özel imece usulü yufka günleri yaparlardı. Biz bunları yaşatmaya çalışıyoruz. Amacımız zaten Yaşayan Şehir Müzesi’nde geleneklerimizi, göreneklerimizi geçmişten bugünümüze yaşatmayı düşünüyoruz. Bu anlamda da geleneklerimizi yaşatmaya devam ediyoruz” dedi.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ NİHAT CAN:

‘’GELENEK VE GÖRENEKLERİMİZİ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ’’

Etkinliğe katılan Belediye Başkanı Nihat Can ise Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesinde geleneklerimizin ve göreneklerimizin yaşatılacağını vurgulayarak; “Yaşayan Şehir Müzemizde ‘Geleneklerimizi Yaşatıyoruz’ projesine devam ediyoruz. Bugün de yine ayrı bir etkinlikte yufka açma ve ikramımız var. Biz bu bayrağı aldıktan sonra projelerin devamı kararını aldık ki zaten yapmamız gereken de odur. Örf ve adetlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi vatandaşlarımıza unutturmamak. İnşallah bundan sonra ki tüm projelerimiz de değişik etkinlikler içerisinde devam edecek diyorum” dedi.

Etkinliğe AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, vekili Haşim Balcı, Bilecik TSO Başkanı Şükrü Keskin, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ümran Karayiğit ve çok sayıda vatandaş katıldı. Milletvekilimiz Selim Yağcı etkinlikte yer sofrasına oturarak yufka açarken, Belediye Başkanımız Nihat Can da çocuklar ve vatandaşlarımızla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.