DOLAR
32,4504
EURO
34,5028
ALTIN
2.476,44
BIST
9.621,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
26°C
Bilecik
26°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Yapay Zeka ve Fotoğraf Deneyimlerini Bir Sonraki Seviyeye Taşıyor

İleri teknolojiden taviz vermek yok

MediaTek Helio P90

Akıllı Telefonlarda Yapay Zeka ve Fotoğraf Deneyimlerini

Bir Sonraki Seviyeye Taşıyor

MediaTek’in yeni işlemcisi Helio P90, güçlü bir Yapay Zeka donanımı ve ile düzey kamera uygulamalarını enerji verimliliğiyle bir arada sunuyor

Dünyanın önde gelen işlemci geliştiricisi MediaTek, uzun zamandır merakla beklenen gelişmiş yapay zeka mimarisine sahip yeni yonga seti Helio P90’ın lansmanını gerçekleştirdi. MediaTek Helio P90, daha ileri düzey yapay zeka uygulamaları için geliştirilen yeni nesil mimari ve APU 2.0 yapay zeka işlemci birimiyle geldi. Yeni yonga seti Helio P90, endüstri standartlarının önüne geçen 1127 GMACs (2.25TOPs) performansıyla, mobil cihazlarda en üst düzey yapay zeka gücü sunuyor.

MediaTek’in donanıma entegre yapay zeka mimarisi teknolojisiyle geliştirilen Helio P90, yerleşik zeka işlemci birimi APU 2.0 ile, yapay zeka uygulamalarında Helio P70 ve Helio P60 işlemcilere oranla 4 kata kadar daha fazla güç sunuyor, deneyimi bir sonraki seviyeye taşıyor. Bu özellik, kullanıcıların akıllı telefonlarında yapay zekadan daha hızlı, daha kolay ve daha verimli bir şekilde yararlanmalarını sağlıyor; aynı zamanda da batarya ömrünü uzatıyor.

Şirketin mobil yapay zeka gelişimindeki liderliğini vurgulayan MediaTek Kablosuz İletişim İş Birimi Genel Müdürü TL Lee, “Helio P90, akıllı cihaz üreticilerine, en ileri düzey yapay zeka uygulamalarını, muhteşem kamera özellikleri, yüksek performans ve uzun batarya ömrüne sahip ürünler geliştirme ve geniş kitle pazarlarına sunabilme fırsatı sağlıyor. Helio P90, benzersiz işlem hızı ve yapay zeka destekli görüntüleme özellikleriyle, mobil yapay zeka gelişiminin güç dinamosunu oluşturuyor. Bu yonga seti, tüketicilerin akıllı telefonlardan beklentilerini yeniden belirleyecek ve özellikle, pazarda süper yüksek çözünürlüklü fotoğraf çağının başlangıcına liderlik edecek” dedi.

MediaTek’in yüksek performanslı yeni nesil işlemcisi Helio P90, Google’ın görseller üzerinden tanıma ve arama yapılabilmesini sağlayan Google Lens uygulaması ve artırılmış gerçeklik platformu ARCore ile de tam uyum gösteriyor. MediaTek ve Google arasında yakın iş birliği ile yürütülen çalışmalar sayesinde, akıllı telefon üreticileri bu uygulamaları cihazlarına Helio P90’la entegre edebilecekler. MediaTek, Helio P90 müşterisi üreticilere, ARCore ve Lens referanslarını da içeren güçlü bir yazılım desteği de sunuyor.

Yapay zeka odaklı kamera deneyimleri için özel tasarlanan imaj sinyal işlemcisi (ISP), yapay zeka motoru sayesinde, düşük ışık düzeylerinde ya da hareket durumunda bile, yüksek bir yüz ve ortam tanıma performansı sunuyor.

Helio P90’ın güçlü yapay zeka motoru, vücut hareketlerinin hızlı şekilde takibi ve analizi gibi karmaşık işlemleri, kullanıcılar için dinamik deneyimler haline getiriyor. İşlemci, Google Lens’in ve ARCore’un yanı sıra, sanal gerçeklik, yüz tanıma, gerçek zamanlı imaj güzelleştirme, derin makine öğrenimi, obje ve ortam tanıma, gerçek objeleri sanal gerçeklikle birleştiren hızlı karma gerçeklik gibi uygulamaları da destekliyor. Fotoğraf ve video çekimlerinde gerçek zamanlı iyileştirmeleri mümkün kılıyor. Akıllı cihaz üreticileri ayrıca, MediaTek’in NeuroPilot Yapay Zeka teknolojileri sayesinde, TensorFlow, TF Lite, Caffe ve Caffe2 gibi çerçeve uygulamaları da kullanabiliyorlar.

48MP süper büyük kamera ya da 24+16 MP çiftli kamera kullanımını da destekleyen Helio P90, akıllı telefonlarda en yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve video çekim imkanı da sunuyor. Kullanıcılar, saniyede 30 kare (30 FPS) hızla 48MP, ya da HD kalitesinde 480FPS süper yavaş hızlı çekim yapabiliyor. MediaTek’in üçlü imaj sinyal işlemci seti (Triple ISPs) teknolojisiyle sağlanan 14-bit RAW ve 10-bit YUV işleme gücü, fotoğraf meraklılarına en güzel görüntüleri yakalama ve işleme olanağı sağlıyor.

Helio P90’ın sekiz çekirdekli tasarımı, 2.2 GHz hızda çalışan iki Arm A75 ve 2.0 GHz hızda çalışan altı A55 işlemciyi bir araya getiriyor ve bir Imagination Technologies PowerVR GM 9446 grafik işlemci ünitesi (GPU) içeriyor. MediaTek’in CorePilot merkezi işlem teknolojisi, işlemcilerin en verimli şekilde iş görmesini sağlıyor. Bu sayede Helio P90, cihaz kullanıcılarına güçlü deneyim ve yüksek performansı, düşük enerji tüketimiyle birlikte sunuyor.

Helio P90 aynı zamanda, yüksek hızlı Cat-12 (DL) / Cat-13 (UL) 4G LTE modemiyle dual SIM dual VoLTE 4G LTE WorldMode protokollerini de destekliyor. 4×4 MIMO ve 256QAM desteği, kalabalık alanlarda bile, yüksek hızlı veri aktarımı sağlıyor. İşlemci, 2×2 802.11ac ve Bluetooth 5.0 teknolojilerini de destekliyor.

Helio P90’ın, 2019 yılı birinci çeyreği itibarıyla tüketiciler için seri üretilen akıllı cihazlarda yerini alması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.