DOLAR
32,5889
EURO
34,8006
ALTIN
2.499,03
BIST
9.444,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Vatandaş, kendi sloganını kendi belirledi:

Vatandaş, kendi sloganını kendi belirledi:

“Ülkeni kayır, tercihim hayır”

 

CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, dur durak bilmeden sürdürdüğü referandum kampanyası sırasında vatandaşların sürprizleri ile karşılaştı. Bir vatandaş, “Ülkeni kayır, tercihim hayır” diye slogan önerirken, bir genç de açkıya alınan kırık koluna, “hayır” diye imza attırdı.

 

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, tek adam rejimi getiren anayasa değişikliğine karşı yürüttüğü ‘hayır’ kampanyasını il ve ilçe örgütleriyle birlikte dur durak bilmeden sürdürüyor.

İnönü Zaferi’nin 96’ıncı yıldönümü nedeniyle Metristepe ve Şehitlikte düzenlenen anma törenlerine katılan Tüzün hafta sonunda Bozüyük’te Saray Caddesinde esnafı ziyaret ederek ‘hayırlı işler’ temennisinde bulundu, kahvehanelerde vatandaşlarla sohbet etti. Pazaryerililer Dayanışma Derneği gecesine katılarak bir konuşma yapan Tüzün, Söğüt’e giderek merkez ve köylerde vatandaşlarla buluştu.

1308 Osmaneli Belediye Spor – Bilecikspor maçını izleyen ve maçın ardından 1. Amatör Ligi Şampiyonu olan Bilecikspor’u kutlayan Tüzün daha sonra Bilecik’te Pazar yerinde esnaf ve alışverişe gelen vatandaşlarla tek tek sohbet etti. Tüzün, buradaki izlenimlerini, “Bilecik pazarında sıkılmadık el bırakmadık. Sonuç #Hayırlı olacak. İnanıyoruz. Teşekkürler Hayırsever Bilecik” cümleleriyle özetledi.

Gece Osmaneli Selimiye ve Pazaryeri Karaköy’ü ziyaret eden Tüzün, konuşmalarında özetle şunları söyledi:

“Buraya seçim için gelmedim ama iki hafta sonda sandığa gidip bir tercih kullanacağız. Burada herhangi bir partiye, bir adaya oy kullanmayacağız. Bir tercih kullanacağız, Evet ya da hayır diyeceğiz. Baştan söyleyeyim; Evet ya da hayır diyenler terörist değildir, darbeci, fetöcü değildir. Hayır diyenler de değildir.

Referandum öncesi yapılan kamuoyu yoklamaları var. Sonuç, vatandaşların yüzde 62 si neden evet ya da hayır dediğini bilmiyor. Bu normal. Bu değişiklikler vatandaşlardan, hatta milletvekillerinden kaçırıldı. Oylamalar vatandaşların uykuda olduğu saatlerde yapıldı.

Bu taslakta vatandaşlara, emeklilere, gençlere, kadınlara, köylülere çiftçiye, işçiye katkı sağlamayacak yönelik hiçbir şey yok. Olsa biz de evet diyeceğiz. Bu değişiklik geçerse terör bitecek mi, mazot fiyatları mı inecek dolar düşecek mi? Hayır. Bu taslak kabul edilirse 2019’da yürürlüğe girecek. Sadece bir maddesi hemen yürürlüğe girecek. Cumhurbaşkanı bir partiye üye olabilecek. Cumhurbaşkanı bütün ülkenin cumhurbaşkanıdır. Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerekir. Ama kabul edilirse Cumhurbaşkanı taraflı olacak. Milletvekili sayısı 600 e çıkıyor. Aslında 650 ye çıkacak. 50’ye yakın bakan ve başkan yardımcıları da milletvekili haklarından faydalanacak. Bunun maliyeti çok yüksek. Bu sizin ödediğiniz vergilerden ödenecek. ABD’de 350 milyon nüfusu var,  435 milletvekili var. Bizde ise 80 milyona 650 milletvekili. Seçilme yaşı 18’e düşünüyor. 2-3 zenginin çocuğu askere gitmesin diye göstermelik milletvekili yapılacak. Şmdi seçilme yaşı 25, bakın Meclis’e 25 yaşında milletvekili var mı?

Kuvvetler ayrılığı dediğimiz olay, yasama, yürütme, yargı birbirinden ayrıdır.  Şimdi bu yetkiyi verirsek cumhurbaşkanı anayasa mahkemesinin üyelerini atayacak.

Yapılmak istenen şu, ‘beni milletvekili yaptınız yetmez, aynı zamanda belediye başkanı, belediye meclis üyesi olayım, aynı zamanda muhtar olayım’ diyorum. Muhtarlığı mı, belediyeyi mi, milletvekilliğini mi yapayım? Bu kadar sorumluluğu kaldırabilir miyim?

Öyle bir yetki istiyor ki, milletvekillerini belirleyeyim, bakanları, yardımcılarımı, hakimleri, savcıları, devletin bütün üst düzey yöneticilerini ben belirliyeyim diyor.

Allah uzun ömür versin, cumhurbaşkanları da fani. Bu kadar yetki kötü niyetli birinin eline geçerse ne yapacağız. Bu yetkilerin içinde federasyon yetkisi de var. Tek adam değişikliğine oy verirseniz vebal altında kalırsınız.

Evet çıkarsa Meclis işlevini kaybedecek, kolu kanadı kırılmış bir Meclis olacak.

Milletin Sizin seçtiğiniz vekiller Cumhurbaşkanı’na, yardımcılarına, bakanlara sizin dertlerinizle ilgili soru soramayacaklar,  gensoru veremeyecekler.

Kontrolsüz güç güç değildir. Bu taslakta başkan ve adamlarına kontrolsüz bir güç veriliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.