DOLAR
32,3423
EURO
35,1164
ALTIN
2.307,30
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Vali Büyükakın: Hızla gelişen dünyaya hazır olmalısınız

Vali Tahir Büyükakın, Bozüyük Kumral Abdal Lisesince hazırlanan ”4007 TÜBİTAK Bilim Şenlikleri”ne katıldı.

Vali Büyükakın, açılış konuşmasında, bu tür organizasyonlara katıldığında en keyif aldığı zamanların eğitim ile ilgili çalışmalar olduğunu belirterek, eğitim öğretim yılı öncesi öğrencileri geleceğe daha iyi hazırlamak için milli eğitim teşkilatı ve üniversitede görev yapan öğretim görevlileriyle toplantılar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Son bin yıl içinde ekonomik dönüşümde yaşananları örneklerle ve matematiksel hesaplarla anlatan Vali Büyükakın, şöyle konuştu:

”Bin yılda insanlar toprağı ekmeyi öğrendiler. İnsanların zenginlik kaynakları toprağı ekerek, topraktan elde edilen mahsullerle oldu. O dönemlerde asıl zenginlik yaratma kaynağı, insanların gelirini elde etme kaynağı toprak olduğu için zengin ve güçlü olurdunuz. Birinci, ikinci ve üçüncü sanayi devrimi son bin yılda gerçekleşti. Bugün dördüncü sanayi devrimi yani endüstri 4 sıfır konuşuluyor. Sizin gelecekteki çalışacağınız, gelecekte hayatınızı yaşayacağınız dünya bizlerin dünyasına göre çok daha zor bir dünya olacak. Dolayısıyla bizlerin sizlere yaratıcı, yenilikçi, hayal gücünüzü güçlendiren ve her birinizi birer marka değer yapacak, her biriniz kendi başınıza marka olacaksınız. Her birinizi ayrı birer markaya dönüştüren bir tasarımla eğitim vermemiz lazım. Hepimizin gayreti bu şekilde. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Milli Eğitim Bakanımızda aynısını yapmaya çalışıyor. Bizler ne yaparsak yapalım, asıl neticeyi alacak sizlersiniz. Onun için gelecek üzerine bolca okuyun, dünya nereye gidiyor?, Bunu anlamak üzere özel gayret sarf edin. Dünya inanılmaz hızla gelişiyor. Sizin o dünyaya hazır olmanız lazım. Sizin o dünya için çalışmanız ve emek vermeniz lazım. Geleceğin dünyasında kim başarılı olacak? Bu teknolojileri üreten milletler daha başarılı olacak. Her alandaki teknolojileri üreten insanlar olacak şekilde yetiştirmemiz sizlerin bunu başarmanız ve ülkemizin de gelecekte daha güçlü yerlere gelmesi gerekir. Bunun yanında bizim kültürümüzle ve değerlerimizle yetişmeniz lazım aynı zamanda. Göreviniz sadece kendi hayatınızı daha iyi sürdürmek daha iyi ekonomik koşullarda yaşamak değil, aynı zamanda ülkenin sahip olduğu değerleri, bu dünyaya öğretebileceğimiz yüksek değerleri de taşımak, bu konuda kafa yormak ve gelecekte bu dünyayı daha güzel bir hale getirmek. Biz elimizden gelen her şeyi sizler için yapıyoruz, sizler de bizim emeklerimiz için hiç olmazsa gelecek nesiller için emek sarf edin. İnşallah hem ülkemiz hem dünyamız böylelikle daha güzel bir hale gelir.”

İl Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan da verdikleri desteğin öğrencilerin hızlı ilerlemesini ve yürüyüşünü hızlandıracağını ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Büyükakın, Kaymakam Hasan Yaman, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Aktay, ilçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner ve beraberindekiler, öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı projelerin yer aldığı stantları gezerek, bilgi aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.