DOLAR
32,3154
EURO
35,1147
ALTIN
2.292,51
BIST
9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

USTA TİYATROCULARDAN 12. ULUSLARARASI BİLECİK TİYATRO FESTİVALİ DEĞERLENDİRMELERİ

USTA TİYATROCULARDAN 12. ULUSLARARASI BİLECİK TİYATRO FESTİVALİ DEĞERLENDİRMELERİ

Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 12.’si gerçekleştirilecek olan Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali, birbirinden önemli tiyatrocu oyuncularının katılımı ile gerçekleştirildi.
Üsküdar Kız Kulesinde gerçekleştirilen ve tiyatroya yıllarını vermiş isimlerin Kristal Çınar Ödülü aldığı programda, ünlü oyuncular, Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali hakkındaki görüşleri dile getirdi.

OYUNCU KAYRA ŞEN OCAK:

”BİLECİK BELEDİYESİ TARAFINDAN KRİSTAL ÇINAR ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜĞÜM İÇİN ONUR DUYDUM”

Bilecik Belediyesi tarafından Kristal Çınar Ödülüne layık görüldüğü için duyduğu mutluluğu ifade eden genç oyuncu, tiyatro festivali hakkında şunları söyledi:

”Öncelikle bu kadar genç yaşta Kristal Çınar Ödülüne layık görülmekten dolayı büyük bir onur duydum. 10 ve 11. Uluslararası Tiyatro Festivaline katılmıştım. Bu yıl üçüncüsü. Bu anlamda Belediye Başkanımız Selim Yağcı’ya çok teşekkür ediyorum. Böyle bir festivalin 12 yıl devamlılığı çok ciddi bir emek ister. Bu bakımdan Belediye Başkanımız Selim Yağcı başta olmak üzere, bu festivali organize eden Ercüment Doğan ve Tülay Doğan’a çok teşekkür ediyorum. Ben de böyle bir organizasyon içinde olmaktan, böyle bir onur ödülüne layık görülmekten dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Bilecik’te tiyatro kültürünün oluşması ve her geçen yıl büyümesinden dolayı bizler de büyük mutluluk duyuyoruz. Ben dayım Kandemir Konduk’tan hep şunu duyardım. Tiyatro salonlarında kapı ve bacalar yıkılıyor şeklinde. İşte böyle bir dönemde Bilecik’te tiyatronun kapı ve baca yıkması, tiyatro biletlerinin tükenmesi bizleri son derece mutlu ediyor.” ifadelerine yer verdi.

USTA OYUNCU BEHZAT UYGUR:

”BİLECİK’TE OLUŞAN TİYATRO KÜLTÜRÜNDEN DOLAYI BÜYÜK MUTLULUK YAŞIYORUZ”

Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivalinde sahne alacak oyunlara ilişkin biletlerin tükendiğini ve Bilecik’te oluşan tiyatro kültüründen dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını kaydeden Usta Oyuncu, ”Bilecik’te oyunlara ilişkin biletlerin tükenmesi bizleri çok mutlu ediyor. Bu yıl da Bilecik’te çok kaliteli ve güzel oyunlar sahne alacak. Şimdiden biletleri tükenmiş ve bu durum mutluluk verici bir olay. Bilecik’te son yıllarda sadece festival kapsamında değil diğer zamanlarda da güzel oyunlar sahne alıyor. Yani Bilecik’te tiyatro çocuklar, gençler ve diğer kesimler tarafından kabul görmüş. Bundan dolayı Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bununla birlikte Nejat Baba’nın Bilecik’teki tiyatro festivaline gerek bizzat katılarak oynaması ve fikirleriyle katkı sunması da bizleri çok mutlu etti. Örneğin yeni bir salonun yapılması fikrini sunması ve başkanımızın da bunu yerine getirmesi çok güzel bir şey. Tiyatro aslında tiyatro oyunları ve tiyatro eserleri ile yaşar. Belediye Başkanımız Selim Yağcı, bunu yıllardır gerçekleştiriyor.

OYUNCU SÜHEYL UYGUR:

”GERÇEKTEN GURUR VERİCİ BİR ÖDÜL OLDU”

12. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali kapsamında aldığı Kristal Çınar Ödülünü almanın gurur verici olduğunu kaydeden Usta Oyuncu; ”Gerçekten gurur verici bir ödül aldık. Yıllarca çalışarak alınan bir ödül. Ben sözümü, babamın şu sözleriyle son vermek istiyorum. ”Bir gün ziller susacak, ışıklar sönecek. Tiyatro perdesi bir daha üstüme açılmamacasına kapanacak. Hiç üzülmeyin sevgili seyirciler, tüm dertlerinizi ben götüreceğim, kahkahalar sizlere kalacak” derdi” ifadeleriyle bitirdi.

Güldüy Güldüy Show ekibindeki genç ve başarılı oyuncular ise 12. Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında Kristal Çınar Ödülüne layık görüldükleri için duydukları memnuniyeti belirterek, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.