DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,20
BIST
9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

ÜRETİM TEZGAHLARINI KENDİ ATÖLYESİNDE ÜRETMEYE BAŞLADI

Osmaneli Belediyesi İstanbul Ticaret Üniversite’si, İŞKUR, KOSGEB, BEBKA destekleri ile ROMA İmparatorluğu döneminden kalan Lefke bezini tekrar üretmeye başlamıştı.

Büyük talep ile beğeni toplayan Lefke bezi artık dünya markası oluyor. Osmaneli Belediyesi üretim kapasitesini 5 kat arttırmayı hedefleyerek, Lefke bezinden sonra Lefke kilimini de dokumaya başlıyor.

Osmaneli Belediyesi üretim için gerekli olan tezgahları ar-ge bölümü’nün geliştirdiği modelle kendi atölyesinde üretmeye başladı. İlk etapta 20 adet tezgah üretecek olan atölyede dokumaya hız ve kalite katacak yeniliklerde yapıldı.

Osmaneli Belediyesi bir çok alanda oluşturduğu atölyeler ile büyük maliyet tasarrufları sağladı. Ahşap Atölyesi ve marangozhane, taş işleme atölyesi, kaynak ve demir işleri atölyesi, inşaat grubu, kalorifer ve su tesisatı atölyesi, kanalizasyon atölyeleri ile büyük işçilik ve maliyet tasarrufları sağlanıyor.

Osmaneli Belediyesi örnek projeleri ile bir taraftan ödülleri hak ederek alırken, diğer yandan belediyecilik alanında takip edilen, izlenen belediye oldu. Bu gelişimin mimarı Belediye Başkanı Münür Şahin’in tüm siyasi partiler ve tüm meclis üyeleri ile birlikte oluşturduğu ‘Osmaneli Milliyetçiliği’ ile birlik ve beraberliği devam ettiriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.