Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
29°C
Bilecik
29°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
15°C

UNESCO Sürecinde İlk Adım Atıldı

UNESCO Sürecinde İlk Adım Atıldı. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile ortaklaşa düzenlediği ‘Bilecik İlimizin Tarihi ve Kültürel Mirasları için UNESCO Süreci’ isimli çalıştay, 12 Aralık 2019 tarihinde TSO’nun ev sahipliğinde gerçekleşti.

Bilecik’in UNESCO listelerine alınma potansiyeli taşıyan tarihi, kültürel ve doğal değerlerinin masaya yatırıldığı ve süreçte izlenecek yolun tartışıldığı çalıştayı; Vali Bilal Şentürk, Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş ve TSO Başkanı Şükrü Keskin ile ilgili kurum, kuruluş ve STK’ların temsilcileri takip etti.

Çalıştayın açılışında kürsüye gelen Vali Bilal Şentürk, Bilecik’in UNESCO sürecinde dikkate alınması gereken çok önemli değerlere sahip bir il olduğunu söyledi. Şeyh Edebali’nin ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözünün insan odaklı yönetim anlayışının bir örneği olduğunu hatırlatan Şentürk, 738 yıldır devam eden Ertuğrulgazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’nin ‘somut olmayan kültürel miras’a çok güzel bir örnek olduğunu belirtti. Vali Şentürk, UNESCO’yla yapılacak çalışmaların, kültürel, tarihi ve doğal zenginlikleri korumak ve tüm insanlığın bir parçası olan bu değerleri dünyaya açmak adına çok önemli olduğunu ifade etti ve çalıştayın faydalı geçmesini diledi.

UNESCO Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz’un sunumuyla başlayan çalıştaya konuşmacı olarak; UNESCO Türkiye Milli Komisyonu SOKÜM İhtisas Komitesi Başkan Vekili Prof. Dr. Muhtar Kutlu, UNESCO SOKÜM Komite Üyesi Doç. Dr. Selcan Gürçayır Teke, Eskişehir Osamangazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Koç, Bursa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Tarihi Kültürel Miras Şube Müdürlüğü Uzmanı Dr. Eser Çalıkuşu, Zafer Kalkınma Ajansı Uzmanları Utku Çil ve Kerem Özbey, BŞEÜ Tarih Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Selma Göktürk Çetinkaya, Edebali Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Arif Durmuş ve Söğüt Tarih Araştırma Düşünce ve Kültür Sanat Derneğinden Emrah Bekçi katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.