DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
ALTIN
2.293,10
BIST
9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

ÜLKE VE MİLLET OLARAK YERLİ ÜRETELİM VE MİLLİ TÜKETELİM

BELEDİYE BAŞKANI NİHAT CAN:

‘’ÜLKE VE MİLLET OLARAK YERLİ ÜRETELİM VE MİLLİ TÜKETELİM’’

Belediye Başkanı Nihat Can, Yerli Malı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada; ‘’Ülkemizin hızlı büyümesi ve gelişmesi için ülke ve millet olarak yerli üretelim ve milli tüketelim’’ dedi.

Açıklamasında Yerli Üretim ve Milli Tüketimin önemine değinen Belediye Başkanı Nihat Can, şunları söyledi:

‘’Tüm yurtta olduğu gibi Dirilişin Şehri Bilecik’imizde de Yerli Malı haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenerek bu konuda farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor. Bizler de Dirilişin Şehri Bilecik’imizde Yerli Üretim ve Milli Tüketimin daha çok bilinmesi ve anlaşılması için çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Hepinizin malumu üzere, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve kıymetli eşleri Emine Erdoğan’ın yakın takibi ve ilgisi ile her alanda yerli ve Milli üretim seferberliği başlatıldı. Bizler de Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik olarak 2023 Türkiyesi’ne hazırlandığımız bu süreçte her alanda olduğu gibi Yerli ve Milli Üretimde de üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu ve bu anlamda güzel mesafeler kat ettiğimizi söyleyebilirim. Bilecik Belediyesi olarak çok şükür bizler yaptığımız eserler ile Yerli ve Milli Üretimin farkındalığını ortaya koyacak ve bu yönde birçok güzel işlerin gerçekleştirildiği eserleri şehrimize kazandırdık. Örneğin; Bölgemiz ve ülkemizde örnek niteliğinde olan ve ilimizdeki ev hanımlarının el emeği göz nuru ürünlerin satışı ve sergilenmesinin yapılabileceği Sultaneli Osmanlı Sokağı, bu anlamda güzel bir çalışma oldu. Diğer yandan sadece kadın mahalle sakinlerimizin hem çalıştığı hem de zamanlarını verimli bir şekilde geçirdiği Hayme Ana Sultanevi Lokalimiz de bu anlamda verilebilecek güzel bir eserimiz. Öte yandan Bilecik Belediyesi Yöresel Lezzetler Evimiz hakikaten ilimize has yemeklerin ve lezzetlerin yine ev hanımlarımız tarafından yapılarak, satışa sunulduğu nadide mekanlardan biri haline geldi. Özellikle son dönemlerde gerek isimleri itibariyle gerek işlevi itibariyle batıya özentinin bir örneği olan fast food işletmeler karşı bu mekanlarımız son derece önem arz ediyor. Bu tür mekanlarımızda daha çok zaman geçirerek bu farkındalığın oluşmasına katkı sunabiliriz. Bilecik Belediyesi olarak bizler ayrıca şu ana kadar yaklaşık 50 ürünümüz için hem Tescillendirme çalışmaları hem de coğrafi işaret alma anlamında girişimlerde bulunduk. Amacımız, kültürlerin ve geleneklerin yarıştığı günümüz dünyasında kendimize ait olan Milli ve Yerli ürünlerimizin kaybolmasını önlemek ve onları gelecek nesillere aktarmaktır. Bu anlamda güzel sonuçlar da aldık ve bu yönde çalışmalarımız da devam ediyor.

Bu duygu ve düşüncelerle okullarımızda çocuklarımız en güzel şekilde kutladığı ve farkındalığı hissettiği Yerli Malı’na bizlerin de yetişkinler olarak gerekli hassasiyeti ve duyarlılığı göstermemiz gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Ülke ve Millet olarak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlatmış olduğumuz Yerli ve Milli Üretimde ve kullanımda en iyi yerlere gelmek için var gücümüzle çalışmamız gerektiğini ifade ediyor, selam ve muhabbetlerimi bildiriyorum. ‘’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.