DOLAR
32,4948
EURO
34,9777
ALTIN
2.439,12
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

Ücretsiz Maske Talebine Uygulama İle Yeni Çözüm

Ücretsiz Maske Talebine Uygulama İle Yeni Çözüm. Sağlık Bakanlığı vatandaşların ücretsiz maske talebini daha kolay bir şekilde yapabilmesi için İOS ve Android Platformunda devreye soktuğu ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasına taşıdı.

Bilecik’te vatandaşlar artık daha kolay ücretsiz maske talebinde bulunabilecek.

Ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır?

Bilindiği üzere koronavirüs (COVID-19) salgını ile mücadelede artan maske fiyatları ile ilgili çalışma başlatan devlet, fırsatçıların önünü kesmek için maske satışını yasaklama  kararı almıştı. Kararın ardından önce ePttAVM.com üzerinden ücretsiz maske talebi ekranı kullanıma sunuldu. Yoğun talep nedeniyle epttavm ücretsiz maske ekranına erişim sorunu yaşandı.

Ardından E-Devlet üzerinden bulunan maske taleplerinin eczanelerden cep telefonuna gelen kod karşılığı alınabileceği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile  T.C. Sağlık Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın almış olduğu karara istinaden; online ortamda ePttAVM.com üzerinden vatandaşlara ücretsiz olarak maske temini sağlanacağı duyuruldu.

Ücretsiz Maske ePttAVM –  Aile üyeleri için maske temin etmek isterseniz, aile üyelerine ait bilgileri form üzerinde doldurarak onlara da ücretsiz maske temini sağlayabiliyorsunuz. Vatandaşların her hafta 1 paket maske (5 adet) alma hakkı bulunuyor ve maskeleriniz PTT Kargo ile ücretsiz olarak adresinize taşınıyor.

Ücretsiz Maske E-Devlet –  basvuru.turkiye.gov.tr internet adresinden kendiniz ve aynı hanede bulunan aile bireyleriniz için 20 yaş üstü ve 65 yaş altı olmak koşuluyla ücretsiz maske talebinde bulunabiliyorsunuz.

Ücretsiz Maske Hayat Eve Sığar Uygulaması – Sağlık Bakanlığı tarafından İOS ve Android platformunda kullanıma sunulan ‘Hayat eve sığar’ uygulaması koronavirüs ile ilgili güncel bilgilerin yanı sıra yapılan yeni güncelleme ile birlikte maske talep ekranına da kavuşmuş oldu.

İOS yani Apple kullanıcılarının maske talep ekranını görebilmeleri için,  İOS 13.4.1  güncellemesini yaptıktan sonra ‘Hayat eve sığar’ uygulamasını indirmesi veya yüklü olan uygulamayı da güncellemesi gerekiyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.