DOLAR
32,3535
EURO
35,1812
ALTIN
2.324,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Türkiye’nin MHP’ye şiddetle ihtiyacı var

Milliyetçi Hareket Partisi eski milletvekili Koray Aydın Bilecik’e ziyarete gelerek feshedilen MHP Bilecik İl ve İlçe Teşkilat üyeleriyle bir araya geldi.

Ziyaretine Bilecik Şeyh Edebali Türbesinden başlayan Aydın’ı, MHP eski İl Başkanı Ahmet Gürses, MHP’li Belediye Başkanları ve partililer karşıladı.

Türbe ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Aydın, MHP’de olağan üstü kongre sürecinin yaşandığını hatırlatarak, olağan üstü kongre sürecine temsilen imza vererek oluşturanların, sadece kendi iradelerini oluşturarak, bu adımı atmadıklarını, bu iradenin arkasında bu hareketin bütün dinamiklerini oluşturan bütün unsurlar bulunduğunu söyledi.

Koray Aydın konuşmasına şöyle devam etti:

Delege arkadaşlarımız, MHP tabanından gelen bu genel istek, bu genel heyecan ve bu genel tavır koymaya karşı onların sözcülüğünü yaparak bu adımı atmışlardır. Yani bu aynı zamanda dip dalgadır. Bu MHP’nin olağan üstü kongresini besleyen dip dalga MHP’nin bütün dinamiklerini, bütün unsurlarını bünyesinde barındırmaktadır. Dolayısıyla atılan bu adım, belki de Türk siyasi tarihinin bütünleşmiş, tabanıyla kenetlenmiş, onların istek, özlem ve arzuları doğrultusunda şekillenmiş bir harekettir. Bu bakımdan atılan bu adımı bu çerçevede değerlendirmek, bu muhtevayla anlamaya çalışmak, yapılacak en doğru şey olacaktır. Türkiye’nin bugün ki şartları içerisinde güçlü bir MHP’ye ihtiyacı var. MHP’nin kendi duruşuyla, kendi tarihsel süreci içerisinde aldığı şekille halkın o istediği, beklediği, arzuladığı bir MHP’ye şiddetle ihtiyaç var. Çünkü kuşatılmış bir Türkiye’de yaşıyoruz. Neredeyse iş savaş ortamındayız. Dışımızda üçüncü dünya savaşının eşindeyiz. Ne yaptığını bilmeyen yalancı, riyakar, artık sözünün hem içeride hem uluslar arası platformlarda değeri kalmamış, bir siyasal iktidar tarafından yönetiliyor. Hala bu ülkede bunların borazanı ötülüyorsa Türk siyasetinde yer alan bütün partilerin bu durumu dikkate alarak kendine bir yön vermek, kendine bir biçim vermek gibi bir zarureti, bir mecburiyeti var. MHP, Türkiye’nin bu genel şartlarından doğan bu zaruretlerini yerine getirmek üzere belki de Türk siyasi hayatına örnek olabilecek bir adım atıyor. Bu adımın bu bakış acısıyla da bir değerlendirmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Biz MHP’ye gönül verenler, kimse MHP’sinde bu olanları bizim adımıza lütfen yorumlamasınlar. Özellikle AKP’nin sözcülerine sesleniyorum. Kendi yorumlarını kendilerine bıraksınlar. Bizi yorumlamasınlar. Bizi anlayamazlar. Bizim vatan aşkımız, ülkümüz, sevdalarımız var. Biz bu ülke için bedel ödemiş insanlarız. bizi bu yönümüzle değerlendiremeyeceklerini biliyorum. Çünkü onlar bu büyük mücadelelerin verildiği dönemde onların bu ülkeyle ilgili hiçbir kaygılarının olmadığını biz yaşayarak görmüş bir nesli temsil ediyoruz. O bakımdan bizi uzaktan izlesinler, kenara çekilsinler, bu milletin önünü açacak bir yolu inşallah büyük Türk milletiyle beraber inşa edeceğiz. bunun gayreti içerisindeyiz. Artık geminin azığa alındığını, Türk düşmanlarının harekete geçtiğini, bu milletin tarihiyle, birikimiyle, adıyla oynamaya kalkanların, bu milletin yüce dinini içini boşaltarak sadece bir şekli hale dönüştürmeye çalışan bu İslam düşmanlarına karşı da bu milletin hem milli hem dini hassasiyetlerini temsil eden bir hareket olarak bu milletin önüne düşeceğiz.

Çeşitli haber sitelerde yayınlanan anketlerle ilgili olarak anketlerle ilgilenecek zamanları olmadığını dile getiren Aydın, ”O anket sitelerine bakmadım bile. Şuna inanıyoruz zor şartlar kendi şartları içerisinden bir yaratıcı güç meydana getirir. Her haliyle sıkışmış Türkiye nasıl o sıkışmış dönemlerinde kendi Kurtuluş Savaşından kendi hasletleriyle ayağa kalkmasını bildiyse bu milletin hem dini hem milli bütün unsurlarıyla örtüşen Milliyetçi Hareket Partisi felsefesiyle yeniden ayağa dikilecektir.”dedi.

”16 il başkanının görevden alınmasını nasıl yorumluyorsunuz?” sorusu üzerine Aydın:
”Bunun yorumlanacak bir tarafı kalmamıştır. Bu sadece Milliyetçi Hareket Partilileri değil 77 milyonu ilgilendiriyor çünkü bu bir ayağa kalkış hareketidir. Bunlar beyhude çabalardır. Bir faydası yoktur.Bunlardan bir netice çıkmaz, çıkmayacağınıda hep beraber göreceğiz. Bu sadece delegeleri il yöneticilerini ilgilendirmiyor. Bu 77 milyonu ilgilendiriyor. Bu milletin sıkışmış durumundan ayağa kalkış mücadelesi veriliyor. İl başkanlarını, teşkilatları kapatsalar ne olur?  Şuurlu bilinçli bir hareket içerisindeyiz. En azından biz durduğumuz yerden bu mücadeleyi bu düsturla bu ahlakla veriyoruz. Çünkü bizim duruşumuz ülkücü duruştur. Biz kendi tarfimizle tarihsel çizgimiz içerisindeki doğrultu tutarlılığımızla bu harekete yıllarını kesintisiz olarak vermiş bir dava adamı olarak benim profilime uyan milyonlarca ülkücüyü temsil ediyoruz biz. Dolayısıyla birbirimizle özdeşleştik, birbirimizle kenetlendik, bu tür olabilecek olaylar bizi çok ilgilendirmiyor. Biz hareketin önüne kurultayı koyarak ülkücü iradenin burada tesciline imkan ve fırsat verilmesini bekliyoruz.” ifadesinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.