DOLAR
32,3291
EURO
35,0497
ALTIN
2.284,40
BIST
8.980,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu 6 Mayıs 2020

Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu 6 Mayıs 2020. Günlük Koronavirüs Tablosunun 6 Mayıs tarihli verileri Sağlık Bakanlığı ve Bakan Fahrettin Koca’nın sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından alınan yeni önlemleri ve Türkiye Koronavirüs verilerini açıkladı. Bakan Koca yaptığı açıklamada, Salgın sürecinde, 83 milyonun desteğiyle çok büyük bir mesafe alan sağlık ordumuz adına size şunu söylemekten gurur duyuyorum: Türkiye, Koronavirüse karşı mücadelesinde ilk dönemi tamamlamıştır.

Başlayan yeni dönemin bildiğimiz ölçüde normalleşme değildir, kontrolü kaybetmemeliyiz. Koronavirüs tehdidi ortadan kalkmış değildir, son taşıyıcının izolasyonu ve tedavisi ile mümkündür. Bu dönem sadece kısıtların esnetildiği bir dönem olacak tedbir her şeydir. Yeni döneme isim vermek hayatımıza şekil vermede bize yardımcı olacaktır. Bu dönemin adı kontrollü sosyal hayattır. İki tedbir çok önemli birincisi sokağa çıkarken maske kullanmak ikincisi ise sosyal mesafedir.

Ayrıca bugünkü tabloyu değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca;

Yoğun bakıma ve solunum cihazına ihtiyaç duyan hasta sayısı azaldı. Yeni vaka sayısında, sokağa çıkma kısıtına ara verilen günlerden kaynaklanan, beklenen sınırlar içinde bir artış oldu. Virüs bulduğu her fırsatı kullanıyor. Tedbirlere mutlaka uymalıyız.

Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu

Toplam Test Sayısı 1.234.724
Toplam Vaka Sayısı 131.744
Toplam Vefat Sayısı 3584
Toplam Yoğun Bakım Hasta Sayısı 1278
Toplam Entübe Hasta Sayısı 669
Toplam İyileşen Hasta Sayısı 78.202
Bugünkü Test Sayısı 30.303
Bugünkü Vaka Sayısı 2253
Bugünkü Vefat Sayısı 64
Bugünkü İyileşen Sayısı 4917

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.