DOLAR
32,5185
EURO
34,7901
ALTIN
2.419,81
BIST
9.757,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C

Türk Eğitim Sen Bilecik Şube Temsilciler Kurulu Toplandı

Türk Eğitim Sen Bilecik Şube Temsilciler Kurulu Toplandı

Türk Eğitim Sen Bilecik Şubesi ŞUBE TEMSİLCİLER KURULU, 5 Ocak 2014 Pazar günü Saat 14.00 de Bilecik Kent Ormanında toplandı. Kurul çalışmalarına Şube Yönetim Kurulu, Denetleme, Disiplin Kurulu üyeleri ile İlçe yöneticileri ve Kadın Komisyonu üyeleri katıldı. Kurul çalışması Şube Başkanı Ömer YEL’ in açılış konuşması ile başladı. Daha sonra İşyeri temsilcileri kararı alındı. Kurul üyelerinin görüş ve önerileri alındıktan sonra 2014 yılı çalışmaları planlandı. Üye çalışmaları hakkında kurul üyelerine bilgi verildikten sonra 2014 yılı yetkili sendika belirleme çalışmaları hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. Dilek ve temenniler ardından kurul çalışmalarına son verildi. Şube Başkanı Ömer YEL, açılış konuşmasında;

Türk Eğitim Sen Bilecik Şubesi ŞUBE TEMSİLCİLER KURULUNA hoş geldiniz diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bugün burada Türk Eğitim Sen Temsilciler yönetmeliğinin 13. Maddesi gereği toplanmış bulunmaktayız. Toplantı açılış konuşmamda sizlere ülke gündemi ve Bilecik gündemimizle ilgili görüşlerimi ifade etmek istiyorum.

Hepinizin malumu olduğu gibi son günlerde 17 Aralık 2013 tarihinde İstanbul polisinin ortaya çıkardığı yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama operasyonu ülkemizin en önemli gündemi olmuştur. Bu operasyonla devleti yönetmekle görevli bazı makam sahiplerinin rüşvet ve yolsuzluğa bulaştıkları iddia edilmektedir. Özellikle söylemek isterim ki, eğer iddialar doğruysa Müslüman Türk Milleti bu tür yöneticilerle yönetilmeyi hak etmemektedir.

Bizler hangi makam ve mevkide olursa olsun imtiyazlı evlatları olan yöneticiler istemiyor, devlet malını kendi malından kutsal gören bir zihniyetin gelişmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz. Devlet yönetiminde hangi makam ve mevkide olursa olsun dürüst ve adaletli olan insanların yönettiği bir ülkede yaşamak istiyoruz. Helalimize haram karıştırmayan bir yönetim arzu ediyoruz. Yetim hakkının yenmediği haksızlıkların yaşanmadığı bir anlayış ile yönetilmeyi diliyoruz. Rüşvetin ve yolsuzluğun ,‘’devlet malı deniz yemeyen domuz’’ zihniyetinin yok olduğu bir Türkiye istiyoruz.
Birileri bulundukları makam ve mevkileri hırsızlık yolsuzluk rüşvet ve imtiyaz için araç olarak kullansa da biz evlatlarımızı dürüst olarak yetiştireceğimizin bilinmesini istiyoruz.
Bizler TERTEMİZ BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ.

 

Değerli Arkadaşlarım… Türk Eğitim Sen Bilecik Şubesi olarak zaman zaman basın açıklamaları yaparak değişik konularda Bilecik kamuoyunu bilgilendirmekteyiz. Sizlerin de bildiği gibi geçtiğimiz eğitim öğretim yılında Bozüyük Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Mustafa KIYAK, hukuksuz bir şekilde görevden alınmış ve Bozüyük’ teki bir okula öğretmen olarak atanmıştı. Yine, Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapmakta olan ve Bilecik Merkezde annesiyle beraber ikamet eden bir şef arkadaşımız, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde boş bulunan kadroya atanma talebinde bulunmuş ve yine hukuksuz bir şekilde talebi reddedilmişti.

Bu iki arkadaşımız da Eskişehir İdare Mahkemesinde açmış oldukları davaları kazanmışlardır. Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğünün tesis ettiği hukuksuz işlemler, yüce Türk Adaletinden geri dönmüştür. Şimdi bu arkadaşlarla ilgili mahkeme kararlarının geciktirilmeksizin uygulanmasını bekliyoruz.

 

Değerli Arkadaşlarım… Yine Ağustos ayında özür grubu atamalarında Bozüyük İlçemizde bulunan iki okulumuzdaki boş sınıf öğretmenliği normları açık gösterilmemiş ve bu durum en az iki öğretmenin mağduriyetine sebep olmuştu. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde defalarca girişimde bulunmamıza rağmen bir sonuç alamamıştık. Bu durumu, Bozüyük’ te yapmış olduğumuz bir basın açıklaması ile kamuoyuyla paylaşmıştık. İki arkadaşımızda Eskişehir İdare Mahkemesinde dava açmıştır. Ancak; basın açıklamamamızdan sonra Bozüyük’ ten Osmaneli’ ne her gün gidiş geliş yapan bayan arkadaşımız bir dilekçe vererek, mağduriyetini dile getirmiş ve durumunun görevlendirilecek müfettişler vasıtasıyla incelenmesini istemiştir. Dilekçesi kabul edilen öğretmenimiz haklı bulunmuş ve ataması Bozüyük ilçesine yapılmıştır. Geçte olsa öğretmen arkadaşımızın mağduriyeti giderildiği için başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Süleyman ŞİŞMAN olmak üzere, katkısı olan herkese buradan teşekkür ediyorum. Ancak; Dilek öğretmenden daha yüksek puanlı olan Vural öğretmenin de mağduriyetinin giderilmesini yetkililerden beklediğimizi ifade etmek istiyorum.

Değerli Arkadaşlarım…  Yine Merkez ilçemizde bir ilkokulumuzun öğrenci sayısı 150 nin altına düştüğü için idareci normları düşmüştür. Bu idarecilerimize norm fazlası duruma düştükleri için başka bir okula atanma hakkı doğmuş, ancak bu hakları il milli eğitim müdürlüğü tarafından engellenmiştir. Haziran ayında yapılan norm kadro güncellemelerin- de bu okulumuzun öğrenci sayısı gizli bir el tarafından arttırılmış ve tekrar norm kadro içine alınmaları sağlanmıştır. Bu konu hakkında suç duyurusunda bulunan müdür yardımcısına soruşturma açılmış, haklı olduğu görüldüğü halde ceza vermek için bin bir çeşit yol denenmeye çalışılmaktadır. Yani kısaca, bu idareci arkadaşa mobbing uygulanmaktadır. Türk Eğitim Sen olarak biz bu konuyu titizlikle takip etmekteyiz. Gerekirse müdahale edecek ve yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağız.

Değerli Arkadaşlarım… 24 Ekim 2013 tarihinde Bilecik Merkez ilçede görev yapan tüm eğitim çalışanlarını ilgilendiren bir promosyon ihalesi yapıldı. Bu ihaleye yetkili sendika olarak biz katıldık. Ancak, ihale şartnamesi Eylül ayında hazırlandı ve bankalara gönderildi. İhale şartnamesi hazırlanmadan önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından birçok kesimin görüşü alındıktan sonra sendikalarında görüşü alınmıştır. Görüşü alınanlardan birisi de Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Sayın Ahmet SELÖZ’ dür. Ahmet Başkan da ihale şartnamesine ciddi katkılar sağlamış ve onay vermiştir. Ben buradan kendisine bu konudaki katkısından dolayı teşekkür ediyorum.

 

Bilecik’ te yaptığımız bu ihaleden sonra aynı ihale şartnamesinin Bozüyük te de kullanılması için bir örneğini Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne verdim. Yine, Bozüyük te bulunan sendikalardan Eğitim Bir Sen ile Eğitim İş temsilcilerine de ziyaret ederek kendilerine bilgi verdim. Okullara yapmış olduğum ziyaretler esnasında ihaleye dahil okullarımızda eğitim çalışanı arkadaşla da görüş alış verişinde bulundum. Gördüm ki bütün arkadaşlar bizimle aynı düşünüyor. Yani, Bilecik’te yapılan promosyon ihalesinin aynısının Bozüyük te de yapılmasını istiyor. Nihayet 2 Ocak Perşembe günü Söğüt ilçemizde ki okullarımızı ziyaret ettiğim bir esnada telefonum çaldı. Arayan Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hanefi BAŞIBÜYÜK idi. Beni promosyon ihalesini görüşmek üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne davet etti. Aynı gün öğleden sonra kendisini ziyaret ettim. Ben Bilecik’ te yapılan ihalenin şartnamesinin aynısının Bozüyük’ te de uygulanmasını istedim. Sayın Müdür, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yanlış yaptığını, kendisinin ihaleyi 3 er veya 6 şar ay taksitli yapma taraftarı olduğunu söyledi. Anlaşamadık. Ben de kendisinden diğer sendikalarında katılacağı bir toplantı yapmasını istedim. 3 Ocak Cuma günü saat 10.00 da tüm sendika temsilcilerinin katılımı ile toplantı yapmaya karar verdik ve ayrıldık. Ben ilçe milli eğitim müdürlüğünden ayrıldıktan sonra Müdür Bey, okul müdürleri ile önceden planlanan bir toplantı yapmış. Orada promosyon ihale konusunu da gündeme getirmiş. Aynı zamanda okul müdürü de olan Eğitim Bir Sen Bozüyük İlçe Temsilcisi arkadaş, müdürler toplantısında promosyon paralarının 3 er aylık dönemlerde ödenmesi şeklinde görüş beyan etmiş. 3 Ocak Cuma günü saat 10.00 da toplantıya gittiğimde Sendika temsilcileri ile toplantı yapacağımızı beklerken, bir de ne göreyim. Müdür Bey’in odası ağzına kadar insan dolu. Bir komisyon kurulmuş ve komisyona hiç aykırı konuşmayan birçok arkadaş davet edilmiş. Ayrıca ilgisi olmayan şube müdür vekiline kadar herkes orada. Sendikalardan Türk Eğitim Sen komisyon üyesi dışında Eğitim İş sendika temsilcisi de orada. Ancak, eğitim bir sen temsilcisi yok. Eğitim çalışanlarını ilgilendiren önemli bir konu görüşülecek, ama temsilci arkadaşımız toplantıya katılmadı. Olabilir, belki daha önemli bir işi vardır, yerine vekil göndermiş. Bize destek veren sadece Eğitim İş İlçe temsilcisi. Geriye kalan tüm arkadaşlar 3 er aylık periyotlarla promosyon ödeme taraftarı.

 

Değerli Arkadaşlarım… Şu an Eğitim Bir Sen Bozüyük Temsilcisi olan arkadaş, bir zamanlar oldukça uzun bir süre Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdür Vekilliği yapmıştı. Biz kendisini o dönemlerden tanırız. Onun döneminde de promosyon ihaleleri yapılmıştı. Hiç taksitli ihale yaptığına şahit olmadık. Çünkü, o dönemlerde promosyon paralarının bir kısmı ilçe milli eğitim müdürlüğüne kalırdı. Yani İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili olarak bu paraları harcama yetkisi bu arkadaştaydı. Biz kendisinden bilgi edinme yolu ile harcama faturalarının birer kopyasını almıştık. Nerelere para harcadığını bu belgelerden görebiliyoruz. Bu belgeler hala arşivimizde mevcuttur. Kendisinin 5 senelik ihaleler yaptığına ve 5 sene karşılığı personele 518 TL ödediğine şahidizdir. İhale yapıldıktan sonra göreve gelen personeli 5 seneye yakın mağdur ettiğine de şahitlik ederiz. Şimdi biz bu mağduriyetler tekrar yaşanmasın diye mücadele ediyoruz. Evet biz;

BANKALARLA YAPILACAK PROTOKOLLE ALINACAK PROMOSYONUN  % 90’ININ BİR DEFADA NAKİT OLARAK TÜM EĞİTİM ÇALIŞANLARININ HESABINA  YATIRILMASINI İSTİYORUZ.  BLOKE EDİLECEK %10 İLE DE 3 YIL BOYUNCA BU KURUM VEYA OKULLARA ATANACAK (GELECEK) EĞİTİM ÇALIŞANLARINA HAKLARI OLAN, KALAN AY KADAR PROMOSYON ÖDEMESİ YAPILMASI SAĞLANACAKTIR. AYRICA, BU SÜRE İÇERİSİNDE EMEKLİLİK VE VEFAT HARİÇ, İSTİFA NAKLEN ATAMA, EŞ DURUMU ATAMA, İSTEĞE BAĞLI ATAMA, AYLIKSIZ İZİN VS. SEBEPLERDEN DOLAYI KURUMUNDAN AYRILANLARDAN DA KALAN AY KADAR PROMOSYON PARASININ GERİ ALINMASIDIR. BÖYLECE, HEM ADALET SAĞLANMIŞ OLACAK, HEM DE ŞU AN GÖREV YAPAN EĞİTİM ÇALIŞANLARININ PROMOSYON PARALARI ÇEREZ PARASINA DÖNÜŞMEYECEKTİR.

 

Değerli Arkadaşlarım… Bozüyük İlçemizde bu promosyon ihalesinin eğitim çalışanlarının istedikleri doğrultuda yapılması için biz mücadelemizi sürdüreceğiz. İlk etap da yarın okulları dolaşarak arkadaşlarımızı bilgilendireceğiz. Bir dilekçe kampanyası başlatacağız. İlçe temsilcisi bize destek vermeyen sendikanın Şube Başkanı olaya el koyar diye umuyorum. İnşallah, aklıselim galip gelir ve bu iş eğitim çalışanlarının isteği doğrultusunda gerçekleşir. Eğer gerçekleşmezse biz yetkili sendika olarak tüm evrakları şerhli imzalayacağız. Her attığımız imzaya şerh koyacağız.

Değerli Arkadaşlarım… Gündemimizde görüşeceğimiz daha başka maddelerimiz de var. Ben sözü daha fazla uzatmak istemiyorum. Şu an gerçekleştirdiğimiz Şube Temsilciler Kurulunun ilimiz eğitimine ve sendikamıza hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’ tan niyaz ediyor, hepinize saygılar sunuyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.