DOLAR
32,3264
EURO
35,0746
ALTIN
2.300,17
BIST
8.994,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

TRAVEL TURKEY İZMİR’DE BÖLGEMİZİN TURİZM POTANSİYELİ TANITILDI

TRAVEL TURKEY İZMİR’DE BÖLGEMİZİN TURİZM POTANSİYELİ TANITILDI…

7-10 Aralık 2017 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilen 11. Travel Turkey Fuarı’na, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından, Eskişehir ve Bilecik Valilikleri koordinasyonunda bölgedeki turizm paydaşları ile işbirliği içerisinde hazırlanan Eskişehir ve Bilecik illerimizin stantları damga vurdu.

4 gün boyunca devam eden fuarda, birçok şehir güzelliklerini sergileme imkânı bulurken Eskişehir ve Bilecik başta tarihi ve kültürel değerleri, doğal güzellikleri ve kendine has ürünlerini tanıtacak şekilde hazırlanmış özel tasarım stantlarıyla ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.  Fuarın ilk gününde bölge illerimizin stantlarını gezen Bilecik Valisi Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Eskişehir ve Bilecik’in turizm potansiyelleri ve bu kapsamda yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.

Eskişehir ve Bilecik stantlarında, ziyaretçilere illerin tanıtımına yönelik CD, kitap, broşür ve çeşitli promosyon ürünleri dağıtıldı. Kurulan stantlarda özellikle illerimizin doğal güzelliklerini gösteren görseller katılımcılardan büyük ilgi gördü. Ayrıca stantları gezen ziyaretçilere Bilecik’in Osmaneli ilçesinin ayva ve nar lokumu, Osmanlı şerbeti, Pazaryeri’nin meşhur boza ve helvası ile Eskişehir’in met helvası ikram edildi.

Eskişehir ve Bilecik stantları bu yıl da, kamu-özel sektör işbirliğinin güzel örnekleri oldu. Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çifteler, Seyitgazi, Sivrihisar ve İnönü ilçeleri, Türkiye Oteller Birliği Eskişehir Temsilciliği, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Eskişehir Temsilciliği, seyahat acentaları ve oteller standımızda yer aldı. Fuar boyunca lületaşı eserleri sergilendi. Eskişehir tanıtım filmlerinin gösterildiği stantta ziyaretçilere, Eskişehir’in tanıtımına yönelik bilgilendirme yapıldı. Bilecik Belediyesi ve Osmaneli Belediyesi’nin yer aldığı Bilecik standında ise tur firması yetkilileri ile birebir görüşmeler yapılarak önemli işbirlikleri sağlandı.

Turizm kapsamında Eskişehir ve Bilecik illerimizin kültürel, tarihi, doğal zenginlikleri ile yöresel ürünlerinin valiler, belediye başkanları, bürokratlar, acente temsilcileri ve diğer turizm profesyonelleri dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası geniş bir ziyaretçi kitlesine başarı ile tanıtıldığı 11. Travel Turkey İzmir Fuarı 10 Aralık 2017 Pazar günü sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.