DOLAR
32,5683
EURO
34,9289
ALTIN
2.425,54
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Tıp Fakültesi kurulması için çalışmalar başladı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması için çalışmalar başladı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Fakültenin kurulması için bir komisyon kurduklarını ve Sağlık Bakanlığı ile konuyu istişare ettiklerini açıkladı. Nüfusu 750 binin altında olan şehirlerde Üniversite Hastanesi kurulmasının mümkün olmadığını ifade eden Rektör Taş, ancak afiliye sistemiyle, mevcut Devlet Hastanesi ile birlikte Tıp Fakültesi kurulabileceğini belirtti. Üniversitenin hemen yanına inşa edilen yeni Devlet Hastanesinin Bilecik için çok önemli bir imkân olduğunun altını çizen Rektör Taş, konuyla ilgili olarak BŞEÜ Danışma Kurulu Toplantısı’nda şu ifadeleri kullandı:

“Komisyon çalışmalara başladı”

“Üniversitemiz bünyesinde bir Tıp Fakültesi kurulmasıyla ilgili çalışmalarımız var. Biliyorsunuz şehrimizde Tıp Fakültesinin kurulmasıyla ilgili bir beklenti hasıl oldu. Bunu Sağlık Bakan Yardımcımız Halil Eldemir Bey’le de istişare ediyoruz. Tıp Fakültesinin kurulması için bir komisyon kurduk. Bu komisyon şu anda bu çalışmanın gerekçelerini oluşturuyor. İnşallah bu çalışma gerçekleştiğinde, Sağlık Bakanlığımızla ve YÖK’le istişareleri yapıp, Tıp Fakültesinin kurulması için YÖK’e teklifte bulunacağız. Tıp Fakültesinin kurulmasının bazı kuralları var. İl nüfusu 750 binin altındaysa Üniversite Hastanesi açılamıyor. Ancak Tıp Fakültesi, şehirdeki devlet hastaneleriyle afiliasyon denen sistemle çalışmalarını gerçekleştirebiliyor. Yeni Devlet Hastanemiz, Üniversitemizin hemen yanı başına inşa ediliyor. Hastanemiz tamamlandığında, afiliye sistemiyle Tıp Fakültemizi kurup, hocalarımızın da Devlet Hastanesinde çalışmaya başlamasını planlıyoruz.”

Sağlık Bilimleri Fakültesi İçin Çalışmalar Sürüyor

BŞEÜ bünyesinde eğitime devam eden Sağlık Yüksekokulunun fakülteye dönüştürülmesi için de çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Rektör Taş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Sağlık Yüksekokulumuz mevcut. Burada Hemşirelik, Çocuk Gelişimi ve Sosyal Hizmet olmak üzere 3 bölümümüz var. Bu 3 bölümden 2 tanesi öğrenci alıyor. Sosyal Hizmet Bölümümüz henüz öğrenci alamıyor, kadrosunu tamamlayınca öğrenci almaya başlayacak. Sosyal Hizmet Bölümüne de öğrenci aldığımız takdirde 3 bölümümüz de öğrenci almış olacak ve Sağlık Yüksekokulunu Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürme işlemlerine başlayacağız.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.