DOLAR
32,3852
EURO
35,0493
ALTIN
2.326,85
BIST
9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Tek Amaçları Paranızı Almak

Tek Amaçları Paranızı Almak. Sosyal medya kullanıcılarını direkt olarak hedef alan dolandırıcılar çeşitli yöntemler kullanarak kurmuş oldukları tuzaklara bir devlet kurumu süsü  verilmiş görseller kullanarak vatandaşların kredi kartı bilgilerini ele geçirmeye çalışıyor.

Cumhurbaşkanlığı forsunu kullanmaktan dahi çekinmeyen dolandırıcılar, sosyal medya paylaşım platformu facebook üzerinde vermiş oldukları reklamlarla sanki cimer.gov.tr’den yayınlanmış gibi bir görünüm verilmiş , dikkat çekmesi amacıyla ”Doğalgaz  ve elektrik faturası vergi iadesi başladı” yazılı görsel ile birlikte kullanıcıların şimdi başvur butonunu tıklayıp tuzağa düşmesini istiyorlar.

Şimdi başvur butonunu tıklayan kullanıcıları ekran resminde görüldüğü üzere sahte bir bağlantı ve bu bağlantı üzerinde ad soyad- T.C. kimlik no, telefon numaranız ve ayrıca kredi kartı bilgilerini isteyen bir form bekliyor. Bu formu dolduran kullanıcılar kredi kartı bilgilerini dolandırıcılara kaptırmış oluyor.

Bilecik’te de bir çok sosyal medya kullanıcısının karşısına benzer şekilde kredi kartı bilgilerini dolayısıyla paranızı almayı amaçlayan tuzaklar çıkıyor.  Kullanıcıların şunu unutmaması gerekiyor. Devlet kurumları sosyal medya üzerinden sizden kredi kartı bilgisi gibi bilgiler istemez.

Bu tip yanıltıcı bağlantılar bir süre sonra devletin yetkili kurumları tarafından erişime kapatılsa da bu zaman zarfı içerisinde tuzağa düşüp kredi kartı bilgilerini dolandırıcılara kaptıran kullanıcılar mutlaka oluyor.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.