DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

TEGV’de Yeni Bir Eğitim Etkinliği Başlıyor

TEGV’de Yeni Bir Eğitim Etkinliği Başlıyor:

Daha İyi Bir Dünya İçin Atölyeler

TEGV’de çocuklar ve gönüllüler daha iyi bir dünya için neler yapabileceklerini öğrenecekler.

İnsan Hakları, Ayrımcılık, Barış, Çocuk Hakları, Katılım Hakkı ve Toplumsal Cinsiyet atölyelerinin yanı sıra Ekoloji atölyesinin de yer aldığı “Daha İyi Bir Dünya İçin Atölyeler” projesi başladı. Proje kapsamında ilk olarak gönüllü ve çocuklara proje eğitimini verecek eğitmenlerin eğitimi 20-21 Ekim 2018 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

“Daha İyi Bir Dünya İçin Atölyeler” projesinin Eğitmen Eğitimi’ne 45 TEGV eğitmeni katıldı. Eğitmen Eğitiminin ardından bu projenin 1.200 gönüllüye ulaşması hedefleniyor. Gönüllülerin yanı sıra; proje tamamlandığında 10.000 TEGV çocuğu daha iyi bir dünyanın mümkün olduğunu bilecek ve bunu gerçekleştirmek için de donanımlı hale gelecek.

TEGV’li çocuklarımız atölyelerde alacakları eğitimle; mutlu, sağlıklı ve güvende bir yaşam sürmek için nelere ihtiyaç duydukları üzerine düşünecek, hakların ve isteklerin ayrımı üzerine çalışmalar gerçekleştirecek ve demokratik karar alma yöntemlerini deneyimleyecek. ABD Büyükelçiliği desteğiyle gerçekleşen “Daha İyi Bir Dünya İçin Atölyeler” projesi ile çocukların; toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik farkındalıkları artacak, bireylerarası ilişki bağları gelişecek, tek bir canlının değil bütün bir ekosistemin korunmasının önemli olduğunun farkına varacaklar ve doğuştan sahip oldukları hakları öğrenecekler.

Eğitmenler gönüllülere, gönüllüler de çocuklara daha iyi bir dünyanın kapılarını açacak.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı hakkında:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve yeni nesil öğrenme olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Türkiye genelinde, 31 yerleşik ilde 10 Eğitim Parkı, 38 Öğrenim Birimi, 24 Ateşböceği (Mobil Öğrenim Birimi) ile çocuklarımıza hizmet vermeyi sürdürüyor. Eğitim Gönüllüleri, her yıl yaklaşık sekiz bin gönüllüsünün desteğiyle kuruluşundan bu yana 2 buçuk milyonu aşkın çocuğumuzun aydınlık geleceğine katkı sağladı. Eğitimde özgün modeli ile ulusal ve uluslararası işbirlikleri bulunan TEGV, 2007 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladı. TEGV ile ilgili detaylı bilgi için www.tegv.org adresi ziyaret edilebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.