DOLAR
32,5706
EURO
34,8788
ALTIN
2.427,65
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

“TARİHTE VE GÜNÜMÜZDE BİLECİK VE ÇEVRESİ” KANANIŞ TÖRENİ

TARİHTE VE GÜNÜMÜZDE BİLECİK VE ÇEVRESİ” ULUSLARARASI SEMPOZYUM KANANIŞ TÖRENİ

Bilecik’te 3 gün boyunca süren ve yurt içinden yurt dışından akademisyen ve bilim adamının katıldığı ”Tarihte ve Günümüzde Bilecik ve Çevresi” Uluslararası sempozyumun kapanış töreni yapıldı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kütüphane Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törenin kapanışında Üniversite Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Türk Dünyası Mühendisler Mimarlar Birliği Genel Sekreteri Dr. İlyas Değirmenci ve Prof. Dr. Halit Tadmori birer konuşma yaptılar.

Kapanış törenin açılış konuşmasını yapan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhalik Bakır, 3 gündür Bilecik’in tarihteki ve günümüzdeki durumu hakkında çok güzel misafirlerle çok güzel konuları işlediklerini belirtti.

ÜNİVERSİTE REKTÖRÜ PROF. DR. ÖZCAN:

”BU TÜR SEMPOZYUMLARI YAPMAKTAKİ AMACIMIZ, TARİHİMİZLE ÖYKÜNMEK YERİNE ONUN ÜZERİNE YENİ BİRŞEYLER KOYABİLMENİN YOLUNU BULMAKTIR”

Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ise törende yaptığı konuşmada; Belediyemiz, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği ile üniversite işbirliğinde güzel bir çalışma yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

Bilecik ve çevresi, Türk dünyasının önemli değerlerinden birisi. Bu vesile ile Bilecik’imiz ve bölgenin önemini tüm dünyaya duyurmak aslında bizim bir sorumluluğumuz. Bu programlardaki amacımız, geçmişe, tarihe öykünmek değil, geçmişin üzerine birşeyler ekleyebilmektir. Geçmiş değerlerimiz ve tarihimizi öğrenerek, onların üzerine birşeyler eklemektir. Bu kapsamda ünlü bilim adamlarımız ve akademisyenlerimiz bu anlamda Bilecik’te bir araya gelerek, güzel fikir alışverişlerinde bulundular.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

”TARİHİMİZİ İYİ ANLAYARAK ONDAN ALDIĞIMIZ GÜÇ İLE GELECEĞİ İMAR VE İHYA ETMEMİZ GEREKİR”

Belediye Başkanı Selim Yağcı, ise gerçekleştirilen sempozyumun Bilecik’e birçok yönden hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Bilecik’in gerek Türk dünyası gerek İslam coğrafyası açısından son derece önemli bir mekan ve gerçekten birlik ve beraberlik hamurunun karıldığı topraklar olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Selim Yağcı; ”Bilecik, sevgi ve hoşgörü ile kardeşlik duygularının oldukça yüksek olduğu topraklar. Buradan çıkan çınar, 600 yıl boyunca dünyaya hak ve adalet dağıtmış olan Osmanlı Devletinin kurulduğu topraklar. Bu sebeple bu topraklarda yaşayan bizler geçmişi iyi sorgulamamız lazım ve buradan almış olduğumuz enerji ve sinerji ile geleceğimizi imar ve ihya noktasında çalışmalar yapmamız lazım. Onun için bu tür toplantı ve sempozyumlar son derece önemlidir diye düşünüyorum. İlimizi ziyaret ederek, uzak diyarlardan Bilecik’imize gelip böyle güzel bir sempozyuma zaman ayıran bütün adademisyenlerimiz ve konuklarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZE YAPILAN SALDIRILAR

Bilecik’te değerli konuklarla güzel bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı, millet olarak birlik ve beraberlik içinde olmanın gerekliliğini belirterek, ”Türk kardeşlerimizin bu günlerde maruz kaldığı saldırı ve olayları da kınıyorum ve bu anlamda da onlara bize de Cenabı Hakkın yar ve yardımcısını niyaz ediyorum. Birbirimize daha sıkı bir şekilde bağlanmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Sekreteri Dr. İlyas Demirci ise kapanış töreninde yaptığı konuşmada, sempozyumun sonuç itibariyle güzel neticelere ulaşması dileğini iletti.

Sempozyuma katılan Prof. Dr. Halit Tadmori ise gerçekleştirilen sempozyuma katılmanın kendileri için büyük bir şeref olduğunu belirterek, Bilecik’te 3 gün boyunca süren sempozyumda mimarlık, mühendislik, tarih, kültür, eğitim, ekonomi, siyaset ve sosyoloji gibi birçok alanda konuların görüşüldüğünü belirterek, son derece güzel bir program olduğunu kaydetti.

Teşekkür belgelerinin taktim edildiği törende protokol üyeleri daha sonra üniversite kütüphanesini ziyaret ederek, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Özcan’dan bilgi aldı.

12238247_644848362324793_4621135075116012663_o 12291944_644848465658116_477764067643133623_o 11251172_644847568991539_7953876467465542777_o

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.