DOLAR
32,5836
EURO
34,6522
ALTIN
2.527,59
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
24°C
Bilecik
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

Tarayıcı Güvenliği Ödülünü Dördüncü Kez Kazandı

Kaspersky Lab, MRG Effitas İnternet Bankacılığı/Tarayıcı Güvenliği Ödülünü Dördüncü Kez Kazandı

Kaspersky Internet Security, 12 aylık süre içinde her üç ayda bir yapılan bankacılık sertifika testlerini düzenli bir şekilde geçip rakip çözümleri geride bırakarak MRG Effitas İnternet Bankacılığı/Tarayıcı Güvenliği Ödülü 2017/18’i kazandı. Güvenlik çözümlerinin sürekli artan finansal tehditlere karşı güvenilirliğini ve verimliliğini vurgulayan ödül, Kaspersky Lab’in en büyük rakiplerine kıyasla gösterdiği yeterliliği öne çıkardı. Kaspersky Lab ürünleri bu ödüle dördüncü kez üst üste layık görüldü.

Tüketicilerin dörtte üçünün (%79) cihazları üzerinden internet bankacılığını kullandığı ve %82’sinin de ürünler ve hizmetler için düzenli olarak internet üzerinden ödeme yaptığı günümüzde, finansal işlemleri siber tehditlerden korumak daha önce hiç olmadığı kadar kritik bir önem taşır hale geldi. Tüketicilerin kendilerini koruyacak doğru adımları atmasına yardımcı olmak isteyen MRG Effitas, güvenlik çözümlerinin kalitesini ve kullanıcıları ve paralarını sürekli artan finansal tehditlere koruma becerilerini değerlendirerek, layık gördüğü çözümleri marka bağımsız bir sertifikayla ödüllendiriyor.

Kaspersky Internet Security, 2017’nin son üç çeyreği ve 2018’in ilk çeyreğinde yapılan sayısız gerçek dünya finansal zararlı yazılım ve botnet testlerini geçerek sertifika almaya hak kazandı. Ürün, internet bankacılığı işlemleri ve internet üzerinden yapılan alışverişlerin finansal zararlı yazılımlardan etkilenebileceği gerçek dünya senaryolarında teste tabi tutuldu.

Kaspersky Internet Security süreç esnasında, siber tehdit alanında yaygın olan ve tespit edilip engellenmedikleri durumda tüketicilerin başını ağrıtacak sayısı botnet’i etkisizleştirdi. Bunlar arasında TinyNuke ve Zeus klonları ile Peddlecheap tuş kaydedicisine sahip bir DoublePulsar arka kapısı bulunuyordu.

Kaspersky Internet Security, simülasyon testlerinde de izin verildiği takdirde temel cihaz işlemlerini etkileyip değiştirebilen, sistem işlevlerine yönelik saldırılarla başa çıkabildi. Bunlar arasında Powershell web sızıntısı ve engelleme, API Hooking, tarayıcı TLS dışa aktarma ve parçalama, ETW hata ayıklama kayıt takibi izleme ve dışa aktarma gibi yöntemler kullanıldı.

Kaspersky Lab Tehdit Araştırması Başkan Yardımcısı Timur Biyachuev konu hakkında şunları söyledi: “Finansal tehditlerin sayısı ve karmaşıklığı artmaya devam ettikçe, insanların internet üzerinde alışveriş ve bankacılık işlemleri yaparken kendilerini korumaları için güçlü ve başarısı sürekli kanıtlanan çözümlere erişebilmesi hiç olmadığı kadar önemli hale geldi. Güvenlik çözümümüz MRG Effitas’ın geniş bir süre zarfında belirlediği zorlu ve bağımsız testleri defalarca geçmeyi başardı ve her yıl verilen ödülü kazandı. Bu ödül Kaspersky Internet Security’nin sürekli gelişen yapısının, finansal işlemlere yönelik artmaya devam eden tehditlerle başa çıkabildiğini kanıtlıyor.”

Kaspersky Internet Security’de bulunan Safe Money özelliği, internet üzerinden alışveriş ya da bankacılık işlemi yaparken kullanıcılara ek bir koruma katmanı sunuyor. Safe Money özelliği; ürünler için kredi kartıyla ödeme yaparken, banka hesabına para aktarırken veya PayPal kullanırken, tüm işlemlerin güvenli olduğu ve finansal ve kişisel bilgilerin siber tehditlerden korunduğu konusunda kullanıcıların içinin rahat olmasını sağlıyor.

MRG Effitas ödülü, Kaspersky Lab ürünlerinin bağımsız testlerle sürekli kanıtlanan becerilerinin bir göstergesi. Kaspersky Lab ürünleri piyasanın en çok test edilen ve en çok ödül alan ürünleri unvanlarına sahip.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.