DOLAR
32,3693
EURO
35,0908
ALTIN
2.324,13
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

TAM OTOMATİK KLORLAMA SİSTEMİ İLE İÇME SUYUMUZ EMİN ELLERDE

TAM OTOMATİK KLORLAMA SİSTEMİ İLE İÇME SUYUMUZ EMİN ELLERDE

Bilecik Belediyesi tarafından, “Bilecik İçme Suyu Depolarının Otomatik Klor Dozaj Sistemi Malzeme Alımı ve Montajı çalışması kapsamında gerçekleştirilen tam otomatik klorlama sistemi ile Bilecik’in içme suyu emin ellerde.

Sisteme geçişle birlikte kullanımda olan Gaz Klor Sistemi terk edilerek, Sıvı Sodyum Hipoklorit’le dezenfeksiyon uygulaması 9 adet olan tüm su depolarında başlatıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, Fen İşleri Müdürü Bener Yanar ve müdürlük temsilcilerinden oluşan heyet, su depolarındaki sistemi inceleyerek, Fen İşleri Müdürlüğü Görevlisi Kimya Yüksek Mühendisi Onur Kavuştu ve İnşaat Teknikeri Melih Elmas’tan bilgi aldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, Bilecik Belediyesi, tarafından hizmette olan bütün su depolarında, klorlama sisteminde revizyona gittiklerini belirterek, tüm su depolarında tam otomatik klorlama sistemine geçtiklerini belirtti.

Yeni sistem dâhilinde sistem detaylı ölçüm ve doğrulama sonrası serbest klor değerini ölçerek, suya eklenecek sıvı sodyum hipoklorit ideal dozunu otomatik ve ideal standartlarda ayarlanacağı bilgisini veren Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, şunları söyledi:

“Bilecik Belediyesi olarak içme suyumuza ilişkin çok önemli ve güzel bir çalışmayı daha gerçekleştirdik. Belediye olarak, vatandaşlarımızın sağlığına çok önem veriyoruz. Özellikle su depolarımızın bakımı, tertip ve düzeni her zaman kontrolümüz altında olduğunu belirtmek istiyorum. Bunun yanında klor seviyesi ve klorlama çalışmalarında yeni ve teknolojik bir uygulamaya geçtik. Şu anda kurduğumuz yeni sistem ile yeni teknolojinin tüm imkânlarının içinde bulunduğu Otomatik Klorlama Sistemi ile içme sularımızı kontrol altında tutuyoruz. Buna göre bütün depolarımız otomatik ve en uygun şekilde klorlanıyor ve oluşabilecek en ufak bir sıkıntı bizlere mesaj yoluyla iletiliyor ve anında müdahale edebiliyoruz. Böylelikle vatandaşlarımızın temel ihtiyaç maddelerinden olan içme suyunun emin ellerde olduğunu belirtmek istiyorum’’ ifadelerini kullandı.

Fen İşleri Müdürlüğü Görevlisi Kimya Yüksek Mühendisi Onur Kavuştu ise sistemin teknik yönü hakkında bilgi verdi.

İlimiz içme suyu, analiz sonuçları ve sistemi göz önünde bulundurulduğunda sistemin sağlık koşullarını bozucu risk içermediğine vurgu yapan Kavuştu, ilimizdeki içme suyunun Belediyemiz iç denetimleri dışında, bağımsız bir şekilde Bilecik İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından da belirli sürelerde kontrol edildiğini kaydetti.

Sistemin tam otomatik klor değeri üzerinden dozlama yapan bir sistem olduğunu belirten Kavuştu, şunları söyledi:

‘’Birçok belediyede klorlama çalışmaları, orantılı ve debi kontrollü olarak gerçekleştirilmekte. Sistemimiz, direk klor sensörleriyle klor miktarını ölçerek, dozlama yapmaktadır. Böylelikle çok daha sağlıklı ve güvenli bir hizmet verdiğimizi söyleyebiliriz. Şu anda 9 adet su depomuzda tam otomatik sistemiyle klor dozlama yapmaktayız. Bununla birlikte daha önceki sistemde gaz klorlama yapılmaktaydı. Yeni sistemle beraber ilimiz için daha ideal olan sıvı klora geçildi. Yeni uygulamanın bir avantajı da deponun uç kısmından klor verilerek, deponun iç kısmında da detaylı dezenfeksiyon yapılmasını sağlayarak sistemi uygulamaya aldık. Yani cihaz ölçtüğü değere karşılık klorun azalması durumunu sensörlerle tespit ettiğinde dozaj pompasına verdiği sinyal ile dozajın artmasını ve ilgili değere geldiğinde yavaş bir şekilde dozlama miktarını azaltarak, ideal noktada sabit durmasını sağlayan bir sistemden söz ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Fen İşleri Müdürlüğü Görevlisi İnşaat Teknikeri Melih Elmas ise sistem hakkında verdiği bilgide; ‘’Bu sistem ile sürekli ölçüm yapılıyor ve değerler sabit kalıyor’’ ifadelerini kullanarak, ‘’Yani Sağlık Bakanlığının bizlere vermiş olduğu İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik kapsamındaki değerlere göre klorlama yapıyoruz. Böylece kullanımdan kaynaklı klorlama eksikliklerini de ortadan kaldırmış oluyoruz. Sıvı klorla dezenfeksiyonun, gaz klorla dezenfekte edilmiş sulara göre daha kokusuz ve lezzet olarak daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Suya kalite sağlanmış oluyor. Dolayısıyla bu sisteme geçmek ile belediyemiz ve vatandaşlarımızın sağlığı açısından çok olumlu veriler elde etmiş olacağız. Sistemin belediyemiz ve şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.