DOLAR
32,5069
EURO
34,9330
ALTIN
2.437,78
BIST
9.717,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

Talep Artınca Fiyatlar da Arttı

Talep Artınca Fiyatlar da Arttı. Bilecik’in Osmaneli İlçesi son dönemde en çok yatırım alan ilçeler arasına girdi. Osmaneli Belediye bünyesinde açılan emlak ofisi vasıtasıyla gerçekleşen sanayi yatırımları dolayısıyla da arsa fiyatlarında artış yaşandı.

Osmaneli OSB teşviklerinden de yararlanacak sanayi parselleri, özellikle lojistik acıdan çok avantajlı. Osmaneli-Yenişehir-Bursa-Gemlik YHT ve YHT hattı yatırımının hızlanması, Gemlik Limanına yakınlık ve de Yerli Otomobil Fabrikasının Gemlik Körfezine kuruluyor olmasıyla bir anda ilçedeki sanayi parsellerinde talep patlaması yaşanıyor. Sanayi parsellerinde arsa fiyatları da hızla artıyor. Konumuna göre arsa fiyatları 90 – 150 TL/M2 seviyelerine geldi.

Bugün yine sanayi parsellerinden yeni iki şirket yatırımlar için Osmaneli’yi tercih etti. Çelik Konstrüksiyon alanında faaliyet gösteren “GİB Gelişim İnşaat Limited Şirketi” 10.500 m2 ve Prefabrik yapı alanında faaliyet gösteren “Yüce Yapı Limited Şirketi” 12.500 m2 sanayi parseli satın aldı.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin yaptığı açıklamada: Değerli sanayicilerimize yatırımları için Osmaneli’yi tercih etmelerinden ötürü tekrar teşekkür ediyoruz. Yeni yatırımcılar ve yeni yatırımlar ilçemize hayırlı olsun.

Sanayi Parsellerini kurmakla ne kadar önemli bir karar vermiş olduğumuz bu günlerde çok daha iyi anlaşılıyor. Sanayi Parsellerimizde yeni yatırımlar yükselirken adeta son 6 aydır talep patlaması yaşıyoruz. Osmaneli Belediyesi her kararı ve her projesi ile örnek alınan belediyedir. Kurduğumuz her tesis, yapmış olduğumuz her yatırım bizleri geleceğe daha büyük umutlarla taşımaktadır. İlçemizde bir taraftan yaşam kalitesini arttıran bir cok yatırımı gerçekleştirirken, Tarımda çiftçimize değer katacak yeni tesisleri inşa ettik, Turizmde yeni bir Safranbolu, yeni bir Beypazarı oluyoruz. Yıl sonuna kadar hizmete sokacağımız 15 adet konakla BEBKA destekli iki projemizi de tamamlamış olacağız.

Osmaneli cevre il ve ilçelerin tesislerinden yararlandığı önemli bir merkez oldu. BEBKA ve İstanbul Üniversitesi destekleri ile yapmış olduğumuz Prof Dr Yunus Söylet tesislerinde artık doluluk oranına eriştik. Restoran ve yöresel ürün mağazamızdan istediğimiz karlılığı sağlıyoruz. İçmeler Tesislerimizden tüm maliyetler düşüldükten sonra 500.000 TL civarında karı 2020 yılının ilk 9 ayında sağladık. Yıl sonuna kadar elde edeceğimiz kar 600.000 TL civarında olacak. Bazı kardeşlerimizin yaratmak istedikleri bilgi kirliliği bir müslümana yakışmayacak boyutta. Ne diyelim dilin kemiği yok, Allah onları ıslah etsin. Sadece hafta sonları tesislerimizi ziyaret etseler yoğunluğu ve gerçek durumu görebilirler. İçmeler tesislerimizde yoğun konaklama talebini karşılamak için yatak kapasitesini 100 den 200 kişiye iki yıl içinde çıkaracak yeni yatırımları yapıyoruz. Tesislerimiz hamamları, yüzme havuzları ile önemli bir değerimiz ve karlı bir yatırımımız olmayı sürdürecek.

Osmaneli Belediyesi olarak restorasyonunu tamamladığımız 3 konağı otel olarak hizmete aldık ve %80-%90 doluluk oranı ile otellerimiz hizmet veriyor. Restorasyonu tamamladığımız konaklardan birini kadın girişimciler kooperatifi olarak kullanıyoruz. Bir konağımızı müze olarak hizmete açtık. Yine bir konağımızı misafir ağırlama ve toplantı, eğitim merkezi olarak kullanıyoruz. Yıl sonuna kadar tamamlayacağımız konaklardan 7 adedi iş geliştirme merkezi, 2 adedi Gençlik Merkezi, 1 adedi Tapu ve Kadastro, 3 adedi BŞEÜ Aşçılık ve Pastacılık okulu, olarak kullanılmaya başlanacak. Osmaneli Belediyesine bizim dönemimizde değişik fonlardan sağladığımız hibe ve desteklerle 35 adet konak kazandırdık. Bu yıl tamamlanacak restorasyonlar sonrası 10 adet restore edilecek konağımız kalacak. Onları da iki yıl içinde restore ederek hizmete açacağız.

Osmaneli Belediyesine kazandırdığımız 35 adet konağın bugünkü piyasa değeri 25.000.000 TL civarında. Osmaneli Belediyesinin varlıklarını arttırarak ilçemizin geleceğini garanti altına aldık. Bugüne kadar Osmaneli Belediyesine satın alma yolu ile 150.000 m2 arsa kazandırdık. Osmaneli en az borcu olan, ama en çok gayrimenkule ve varlığa sahip Türkiye’de örnek belediyedir. Bir yılda sadece BEBKA Projeleriyle 4.000.000 TL hibe destekli projeyi ilçemize kazandırdık. Osmaneli Belediyesini özel sektör mantığı ile yöneten profesyonel belediye başkanı ve çok yetenekli belediye yöneticileri var.Osmaneli halkı bunu biliyor ve seçimlerde bunu gösterdi. Allah’ın yardımıyla halkımızın destekleri ile Osmaneli’ni çok daha ileriye taşıyacağız. Birileri konuşacak, biz Osmaneli de yükselişi ve büyümeyi sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.