DOLAR
32,3862
EURO
35,1212
ALTIN
2.325,46
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Sigara vergi oranları yeniden düzenlendi

Sigarada Vergi Oranları Yeniden Düzenlendi

Yeni vergi oranı sigara fiyatlarına nasıl yansıdı merak ediliyor

Sigarada özel tüketim vergisi oran ve tutarlarının yeniden belirlenmesi hakkındaki karar resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe konuldu.

Bu karar ile sigarada asgari maktu vergi tutarı sıfırlanmış, vergi oranı ise %63’ten %67’ye çıkarılarak yeniden belirlendi. Maktu vergi tutarı ise 42 kuruş olarak kaldı.

Ulusal basına yansıyan bazı haberlerde 11 liralık sigaraya yaklaşık 4 lira zam geleceği iddia edilirken, bazılarında ise sigara firmalarının 3 liraya bile sigara satabileceği belirtiliyor.

Şu an için sigara satışlarının eski fiyatlar üzerinden devam ettiği öğrenilirken, vatandaşlar tarafından merak edilen yeni sigara fiyatları ile ilgili olarak sigara üreticilerinin yeni düzenlemeye göre güncellenmiş yeni listelerini ne zaman açıklayacakları henüz bilinmiyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.