DOLAR
32,4818
EURO
35,1017
ALTIN
2.325,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
18°C

ŞEYH EDEBALİ’DE KADİR GECESİ VE İFTAR COŞKUSU

ŞEYH EDEBALİ’DE KADİR GECESİ VE İFTAR COŞKUSU
Bilecik Belediyesi tarafından, Şeyh Edebali Türbesinin bulunduğu alanda kurulan iftar sofrası ile binlerce vatandaşımız iftarı birlikte açtı.
11 ayın sultanı ramazanın son günlerinde gerçekleştirilen iftar programı sonunda eller, hep birlikte Cenabı Allah’ın rahmet kapılarına açıldı.
Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin de idrak edilmeye çalışıldığı programa; Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, İl Müftüsü Necati Akkuş ve vatandaşlar katıldı.
Binlerce vatandaşımızın birlik ve beraberlik duygularıyla ayın masa etrafında buluştuğu iftar programında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirilen iftar programına katılan herkese teşekkür etti.
BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
”CENABI HAK İZNİYLE BİZLERİ DAHA NİCE RAMAZANLARA ERİŞTİRSİN”
İl Müftüsü Necati Akkuş’un duasıyla açılan iftarda konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:
”Öncelikle, hepinizin Ramazanı Şerifini ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecenizi tebrik ediyorum. Düzenlemiş olduğunuz iftar programına teşrifleriniz için ayrı ayır teşekkür ediyor, selam ve muhabbetlerimi bildiriyorum” ifadeleriyle başlayan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti:
”Değerli kardeşlerim; rahmet, bereket, sevgi, hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik ayı olan Ramazanı Şerifi hep birlikte idrak ediyoruz. Artık hoş geldin ya şehri ramazan yerine elveda ya şehri ramazan diyoruz. Gerçekten burası dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun beşiği olan bir il. Biz de böyle mübarek olan bir ayı en güzel şekilde değerlendirme çabası ve gayretinde olduk. Şehrimizin her noktasında birlik, beraberilk ve kardeşlik sofraları açtık. Böyle bir memleket ve şehirde yaşadığımız için ne kadar şükretsek azdır. Huzur ve güzelilkler içerisinde yaşıyoruz. İşte bu güzelliklerin şükrünü aramızdaki sevgi, kardeşlik ve birliği daha da arttırarak, yerine getirebiliriz. Aynı zamanda memleketlerinde ayrı olan kardeşlerimize de dua etmeliyiz. Gerçekten vatansız olmak çok zor bir iş. Onun için birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimiz kıymetini bilelim. Hoşgörüyü aramızda hakim kılalım. Bu sevgi ve birlik sofraları İnşallah bundan sonra da devam edecek. Belediyemizin organizasyonunda gerçekleştirilen bu sofralarda katkısı olan kardeşlerimiz var. Sağ olsunlar. Onları hayırla yad edeceğiz. Cenabı Allah onların hayırlarını kabul etsin. Bu geceki iftarımızdaki soframın kurulmasında ilimizin güzide sanayicilerinde ECM Metalin sahibi Salih Öztürk ağabeyimizin katkıları var. Cenabı Hak onların hayrını kabul etsin. İnşaallah Cenabı Allah bizleri daha nice Ramazan aylarına ve bayramlarına kavuşturur” ifadelerini kullandı.
KADİR GECESİ DUALAR VE İBADETLERLE YAŞANDI
Bilecik Belediyesi tarafından bütün mahallelerde gerçekleştirilen ve mahalle sakinleri arasındaki sevgi ve kardeşlik duygularını pekiştiren Ramazan İftarları, aynı zamanda çocukların da yüzlerini güldürüyor.
Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ”Bilecik’te Çocukça Ramazan” konseptinde hazırlanan programda çocuklarımız aktivitelerle eğlenceli anlar yaşarken vatandaşlar, Orhangazi Camisinde gerçekleştirilen Kadir Gecesi programı ile geç saatlere kadar ibadet etti.
BİLECİK BELEDİYESİNDEN OSMANLI ŞERBETİ
Ellerin hep birlikte semaya açıldığı iftar programında vatandaşlarımız iftarın ardından Orhangazi Camisindeki Kadir Gecesi programını idrak etti.
Kur’an-ı Kerimin okunduğu ve duaların edildiği programın ardından cami cemaati namazın sonuda, Bilecik Belediyesi tarafından ikram edilen Osmanlı Şerbeti ile serinledi.
Gerçekleştirilen programın sonunda vatandaşlar, Bilecik Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’ni gezerek, fotoğraf çektirdi.
DSC_1074

DSC_1086

DCIM100MEDIADJI_0018.JPG

DCIM100MEDIADJI_0018.JPG

4

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.