DOLAR
32,3190
EURO
35,0421
ALTIN
2.282,74
BIST
8.981,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Senato Üyeleri Tarımsal Uygulama ve Araştırma Alanında İncelemede Bulundu

Rektör Taş: “Ziraat Fakültesi Bilecik Tarımının Lokomotifi Olacak”

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Senato Üyeleri, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin Aşağıköy mevkiinde faaliyet gösteren Tarımsal Uygulama ve Araştırma Alanını ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş ile birlikte alana gelen Senato Üyeleri, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Mut, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hanife Mut ile fakülte öğretim elemanları tarafından karşılandı.

Prof. Dr. MUT Senato Üyelerine; Tarımsal Uygulama ve Araştırma Alanının genel yapısı, hizmet binası içinde yeni kurulan ve kullanıma açılan laboratuvarlar, tohumluk odası, hızlı ıslah ve iklim odası, farklı bitkilerde yapılan ıslah, adaptasyon, demonstrasyon çalışmaları, yeni kurulan asma ile ahududu, böğürtlen, dut, frenk üzümü, hünnap ve goji berry’den oluşan üzümsü meyveler bahçesi, Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi tarafından gönderilen yonca, korunga gibi yem bitkileri tescil denemeleri ve seralar hakkında merkezde yürütülen ve yapılan çalışmalarla ilgili detaylı bilgi verdi. Prof. Dr. Mut ayrıca alanda öğretim elemanlarının bilimsel çalışmaları yanında fakültede eğitim-öğretim gören öğrencilerin derslerde öğrendikleri teorik bilgileri bu merkezde uygulamalı olarak gördüklerini, staj ve bitirme çalışmalarını burada yapabildiklerini, öğretim elemanlarının kullandıkları laboratuvar imkanlarından öğrencilerinde yararlandıklarını bildirdi. Bunların yanısıra önümüzdeki yıllarda bu merkez sayesinde fakültede yapılan bilimsel çalışma sonuçlarının ülke, bölge ve ilimiz tarımına katkı sağlayacak sonuçlarının görüleceğini ifade etti.

Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, önemli bir tarımsal potansiyele sahip olan Bilecik bölgesinde zirai faaliyetlerin gelişmesinde fakültenin lokomotif görevi üstlenmesini hedeflediklerini söyledi. Gezide gördüklerinden son derece memnun kaldıklarını ifade eden Rektör Taş, başta Dekan Mut olmak üzere fakülte öğretim elemanları ve tüm çalışanlarına teşekkür etti ve başarılar diledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.