DOLAR
32,4964
EURO
34,8120
ALTIN
2.476,57
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
24°C
Bilecik
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

Sahra Hastanelerinde İncelemede Bulundular

Sahra Hastanelerinde İncelemede Bulundular. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Sağlık Bakan Yardımcısı Bilecikli hemşehrimiz Halil Eldemir ve beraberindeki heyet, Iğdır, Ağrı, Van ve Hakkari’deki hudut kapılarında kurulan sahra hastanelerinde incelemelerde bulundu.

Programının ilk ayağında, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Sınır Kapısı’ndaki koronavirüs tedbirlerini inceleyen Bakan Koca, daha sonra burada kurulan sahra hastanesini ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Bakan Koca, yaptığı açıklamada, Türkiye’ye İran’dan hava ve kara yoluyla gelmek isteyen vatandaşların olduğunu söyledi. Sağlık taramasından geçirilen kişileri sınır kapısında kurulan sahra hastanesinde gözetim ve izolasyon altında tutacaklarını ifade eden Koca, şunları aktardı:

“Sınırda bugün oluşturduğumuz sahra hastanesi ve ünitelerini yerinde görmek, var olan bir eksiklik varsa bunu gidermek amacıyla bugün gelmiş olduk. Bu süreçte Gürbulak Sınır Kapısı’ndan aldığımız ve takip ettiğimiz 60 kişi var ve bu kişiler içinde sağlık belirtisi bu anlamda soğuk algınlığı belirtisi olduğunu bildiğimiz 3 kişiyi hastane ortamına aldık. Bunun dışındaki hastalıkları olan Kum ve Meşhed geçmişi olan 10 kişi ayrı bir ünitede barındırıyoruz. Onları daha yakın takip etmek istiyoruz.”

Şu an bölgede 37 personelin 27 ambulansla görev yaptığını aktaran Koca, yatak kapasitelerini de akşama kadar 220’ye çıkaracaklarını dile getirdi.

Gürbulak Sınır Kapısı’ndaki incelemelerin ardından Türkiye-Nahcivan sınırındaki Dilucu Sınır Kapısı’na geçen Bakan Koca, sınır kapısında kurulan sahra hastanesini gezerek, burada kontrolden geçirilen vatandaşlarla sohbet etti.

Daha sonra Van’a hareket eden Bakan Fahrettin Koca, Saray ilçesindeki Kapıköy Gümrük Kapısı’ndaki koronavirüs tedbirlerini yerinde inceledi.

Basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İran’da Kum ve Meşhed merkezli salgının daha da yoğunlaştığını, bu çerçevede öncelikle sınır kapılarını kapattıklarını belirten Koca, sonraki süreçte gelmek isteyen Türk vatandaşlarına yönelik 21 Şubat’tan bu yana bir dizi tedbir uyguladıklarını anımsattı.

Geçişlere kapatılan Ağrı, Dilucu ve Van sınır kapılarında incelemelerde bulunduklarını, buradan Hakkari’ye geçeceklerini aktaran Koca, şöyle devam etti:

“Bu dört sınır kapımızda tedbirlerimizi yoğunlaştırıyoruz. İki günden bu yana bu noktalarda sahra hastaneleri oluşturduk. Buralarda gelmek isteyen vatandaşlarımızdan Kum ve Meşhed öyküsü olanları 14 gün karantinaya almayı ve hastalık bulgusu olanları hastane ortamında takip etmeyi planladık. Diğer sağlıklı olan, herhangi bir sorunu bulunmayan vatandaşlarımızı da yine 14 gün gözlem altına almayı sürdürüyoruz.”

“Ülkemizde koronavirüse rastlanmadı”

“Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulumuzun önerileri, alınan stratejik karar ve güçlü uzman kadrosuyla şu anda ülkede koronavirüs hastasına rastlanmadı” diyen Koca, bundan sonra tedbirleri daha da yoğunlaştırarak yine bilim kurulunun önerileri doğrultusunda özellikle sınırlardan, yurt dışından girmemesi için bütün imkanları seferber edeceklerinin altını çizdi.

Koca, sınırlarda yığılma olup olmayacağı yönündeki soru üzerine, şunları aktardı:

“Burası daha çok günübirlik girişlerin yapıldığı bir kapı. Ağrı’da sadece kapıda sağlık personeli olarak çalışan 37 kişi, 32 ambulansımız var. Dilucu’nda 32 kişi vardı, 17 ambulans. Burada da 30’un üzerinde sağlık personelimiz var. Gelen vatandaşımız kadar, bazı yerlerde daha fazla personelimizin, ambulansımızın olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum. Acil hekimleri, enfeksiyon hastalıkları uzmanlarının kontrolünde güçlü bir sağlık ekibi var.”

Habur, Sarp ve Aktaş sınır kapılarında da benzer önlemleri almaya başladıklarına işaret eden Koca, bilim kurulunun önerdiği, ellerinden gelen bütün tedbirleri erken dönemde devreye sokmada çaba içinde olduklarını kaydetti.

Bakan Koca, Van’da depremden etkilenen mahalleyi ziyaret etti

Merkez üssü İran olan 5,9 büyüklüğündeki depremden etkilenen Van’ın Başkale ilçesi Gelenler Mahallesi’nde incelemelerde bulunan Koca, depremde hayatını kaybeden Akın Acar’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Yaşanan travmanın giderilmesi için devletin tüm olanaklarının seferber edildiğini vurgulayan Koca, depremzede ailelerin acısına ortak olduklarını belirtti.

Bakan Koca, programının son durağında, Hakkari Esendere Gümrük Kapısı’nda kurulan sahra hastanesini ziyaret etti.

İncelemelerinin ardından açıklama yapan Bakan Koca, sahra hastanelerinin hızla oluşturulduğunu, ekipman ve sağlık personelinin yer yer şüpheli vatandaşlardan daha fazla olduğuna dikkat çekti.

Burada 25-30 tır bulunduğunu, 2-3 gün içinde kontrollü şekilde 14 günlük gözetim altında olmak kaydıyla bir planlamayla sınırda daha çok sorunu çözmek için gayret göstereceklerini anlatan Koca, hastalığın sınırlardan ülkeye girmemesi noktasında önlemleri yoğunlaştırdıklarını vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.