DOLAR
32,3733
EURO
34,9950
ALTIN
2.325,67
BIST
9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Saç Ekimiyle İlgili Merak Ettiğiniz Herşey

Saç ekiminde kaç yöntem var?

Saç ekiminde temel olarak uygulanan iki ana yöntem bulunmaktadır. Birinci yöntem FUT(foliculler unit transplantation) olarak bilinen saç köklerinin ense bölgesinden cerrahi kesi yapılarak alındığı ve greftlere ayrıldığı yöntemdir. Daha güncel ve sıklıkla uyguladığımız FUE(foliculer unıt extraction) yönteminde ise bir motor yardımı ile ense bölgesinden saç greftleri tek tek alınır ve ekim uygulanır . İki yöntem arasında ki en temel fark birinde cerrahi kesi olması ötekinde olmaması gibi gözükse de saç köklerinden greft hazırlarken kişinin saç tipine ve açıklığa göre hangi yöntemin uygun olacağına uzman bir Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahın karar vermesi en sağlıklısıdır.
> Kaç yaşından itibaren yapılabilir? (Alt-Üst sınır var mı?)

Saç ekim işlemi halk arasında kellik tedavisi veya saç azalmasını tedavi etmek için uygulanan bir yöntem olarak bilinmesi nedeni ile yaş aralığını sormak ve değerlendirmek çok mantıklı. Ancak bizler saç naklini sadece kellik tedavisi için uygulamıyoruz. Geçirilmiş travmalara (yanıklar, trafik kazaları, iş kazaları) bağlı saçlı alanda , kaşlarda , kirpiklerde ve sakal bıyık bölgelerinde kayıplarla sıklıkla karşılaşmaktayız. Böyle durumlar söz konusu olduğunda kişinin sosyal hayatına rahatlıkla devam edebilmesi için ekim işlemini yaş gözetmeksizin uyguluyoruz. Klasik androjenik  kelliklerde ise kişinin saç dökülmesi çoğunluka ergenlik dönemi sonrasında başlayabiliyor. Benim şahsi yaklaşımım altta yatan ve saç dökülmesine sebep olan herhangi bir saç hastalığı yoksa açılmanın daha başında ekim işleminin yapılması yönünde. Bunun en büyük avantajı kişide belirgin bir açıklık oluşmadan ve sosyal ortamında artık saçı azalmış bir kişi imajı oluşmadan tedavinin sağlanması olacaktır. Burada hastalarımız şu soruyu sıklıkla sormakta peki kendi saçım dökülmeye devam ederse ne olacak. FUE yöntemi ile yapmış olduğumuz ekimlerden sonra hastalarımızın sosyal hayatlarının kısıtlanmaması nedeni ile seyrekleşmelerde yine kısa süreli müdahalelerle hiçbir açıklık olmadan ikinci hatta üçüncü kez sıklaştırma işlemi uygulanabilmektedir.
> Hangi yöntem daha sağlıklı?

Hangi yöntem daha sağlıklı sorusundan öte hangi yöntemin kime uygun olacağı sorusu daha mantıklı olacaktır. Örneğin saçları çok kıvırcık olan kişilerde FUE yöntemi ile greft toplamakta bazı zorluklarla karşılaşılabileceği için FUT yöntemine gereksinim duyulabilmekte veya açıklığı çok fazla olan hastalarımızda daha fazla greft elede edebilmek için iki yöntemi kombine olarak kullanabilmekteyiz.
> İlk seferde başarılı oluyor mu?

Saç ekim işleminde başarı ile ilgili soru aslında ilk seferde başarılı oluyor mu diye değil de işlemin kalıcılığı ve başarısı yönünde olmalıdır. Bunu değerlendirecek olursak kişinin açıklığına göre birinci ve ikinci seansların gerekli olabileceği bilinmeli. Bunun yanında şunu rahatlıkla belirtebilirim ki uzman kişlerin elinde saç ekimi işlemi %95 başarı sağlamaktadır. Peki bu %95 neyi ifade eder. Kişiye uygulanan saç ekim işleminde ekilen greft sayısı örneğin 100 ise 95 greftin sağlıklı olarak beslenip uzayacağı ve kalıcı olacağı rahatlıkla ifade edilebilir.
> Açık renk- koyu renk saçlar arasında fark oluyor mu?

Saç ekim işleminde açık saç rengi veya koyu saç rengi arasında hiçbir fark yoktur. Eğer kişiden alınan saç greftleri  beyaz renkse ekim sonrasında da beyaz renk olarak uzayacaktır.
> Ya da kalın ve ince telli saçlar?

Kalın ve ince telli saçlar arasında ki en temel fark ekim sonrası  doğal görünümde ki farklılık olabilir. Burada da en önemli nokta ekimin yapılacağı alanda hazırlanacak olan kanallardır. Kişinin saç tipine göre hazırlanacak kanal sıklığı ve yönü işlem sonrası saç ekiminin doğal görünmesine yardımcı olacaktır.
> Tam istenilen sonucu almak ne kadar süre alıyor?

Saç ekim işlemi sonrasında ilk 1 ay içerisinde ekilen saçlar bir miktar uzamaktadır. Bunun ardından yeni ekilen bu saçlarda dökülme başlar. Bu dökülme sadece saç dökülmesi veya kırılma olarak değerlendirilebilir. Saç teli yeni ekildiği için dökülecektir ancak saç kökleri doğal sürecinde yaşamaya ve uzamaya devam edeceği için ilk üç ay içerisinde tüm kökler yeniden uzamaya başlar ve 6. Ayın sonunda yaklaşık yeni  görüntü ortay çıkar.
> Operasyon ne kadar sürüyor?

Saç ekim işleminin süresi kişiye ekilecek saç grefti miktarına göre değişiklik gösterebilir. Yaklaşık olarak 4500 greftlik bir ekimin 7 saat süreceğini belirtmekte fayda var. İşlem esnasında hastalarımıza kitap okuma televizyon seyretme müzik dinleme gibi vakit geçirebilecekleri imkanları sunmakla birlikte bu uzun işlem arasında muhakkak dinlenme araları sunmaktayız.
> Operasyon sonrası dönem nasıl geçirilir?

Operasyon sonrası dönemde en önemli nokta kişinin sosyal hayata nezaman döneceğidir. Saç ekiminden sonra saçların alındığı bölgede işlemin durumuna göre 24 veya 48 saat bandaj olmakta bu bandajın açılması ve ilk saç yıkaması yine bizler tarafından uygulanmaktadır. Bu ilk yıkamadan sonra ki saç yıkama ve bakım işlemlerini hastalarımıza verdiğimiz bilgiler doğrultusunda kendileri rahatlıkla uygulayabilmekteler. Zaman zaman ekim yapılan alanda kabuklanmalar görebilmekteyiz bunlarında temizlenmesi için hastalarımızı 10. Gün kontrolüne çağırmakta ve tekrar bir yıkama işlemi gerçekleştirmekteyiz. İşlem sonrası izlenebilecek olan şişlikler için ise hastalarımıza önerdiğimiz ilaçlar ile ilk 1-2 gün sonrasında böyle bir şikayetin izlenmediğini görüyoruz. Dolayısı ile hastalarımız sosyal hayatlarına ilk 2-3 gün içerisinde rahatlıkla dönebilmekteler.
> Saç ekiminden sonra saç boyama

Saç ekim işleminden 10 gün sonra artık greftler yeni yerlerine adapte olmuş olurlar ve mekanik travmalardan zarar görmeleri çok zordur. Tabi ki saç boyama işlemi için daha önce de belirttiğim gibi saçların sağlıklı uzamasını beklemek gerekecektir. Ekilen saçlar rahatlıkla boyanabilir ve istenildiği tarzda kullanılabilir.
> Saç beyazlaması nasıl oluyor?

Saç beyazlaması saçın kendi pigmenti ile ilgili olduğu için saç ekim işleminden bağımsızdır kişinin saçları genetik olarak beyazlayacaksa bu süreç yine aynı şekilde devam edecektir. Tabi ki beyaz olarak ekilen saçlar beyaz siyah olanlar ise siyah olarak çıkacaktır.
> Saç ekimi yalnız erkeklere mi yapılıyor?

Saç ekimi ağırlıkla erkek hastalara uygulanıyor gibi izlense de saç ekim işlemini sıklıkla bayan hastalarımıza da uygulamaktayız. Bu işlemi uygularken bayan hastalarımızın saçlarını kesmeden bu işlemi uygulamaya eğer hastanın da durumu uygunsa özellikle hassasiyet göstermekteyiz.
> Kadınlar da saçlarının daha dolgun görünmesi için saç ektiriyorlar mı?

Tabi ki çoğunlukla birçok bayan hastamızın arzusu daha sık ve dolgun saçlar. Çok ciddi saç dökülme problemi olan bayan hastalarımız ve sıklaştırma isteyen bayan hastalarımıza saç ekim işlemini rahatlıkla uygulamaktayız.
> Buna saç gençleştirme yöntemi diyebilir miyiz?

Saç ekim işlemi sonrası bay ve bayan hastalarımızda zaten bir gençliğe dönüş elde etmekteyiz. Bununla birlikte saçların çoğalmasını saç gençleştirme olarak da ifade etmek mümkün. Ancak saçın kendi yapısını gençleştirmek güçlendirmek için uyguladığımız çok özel tedavi yöntemlerimiz de mevcut.
> Kadınlar böyle bir işlem yaptırmak isteseler saçlarının kazınması gerekir mi?

Bayan hastalar için saçları çok değerli olduğu için saçların korunmasına özel hassasiyet gösteriyoruz. İşte bu noktada kişinin saçlarının durumuna göre yöntem seçimi değişiklik gösterebilmekte .
> Bu dolgunlaştırma işlemi öteki saç köklerinde de bir yenilenme sağlayabilir mi?

Saç köklerinin sayısında bir değişiklik söz konusu olmuyor. Ancak saç ekimi işlemi esnasında ve sonrasında uyguladığımız tedavi yöntemleri ile kişinin kendi cılız ve güçsüz saç tellerinde ki canlanma ve gürleşmeyi  çok net olarak izlemekteyiz.

Kaş ekimi hakkında da bilgi verebilirmisiniz?

Kaş ekim işlemi saça göre çok daha fazla titizlik ve özen gerektiren bir işlem. Bunu en temel nedeni kaşların çıkış yönünün birçok noktada farklılık gösteriyor olması. Özellikle bayan hastalarımızdan bu yönde çok fazla talep gelmekte. Kaş ekimi yaparken alınan greftlerin muhakkak ince ve tekli olması yanında kaş bölgesine hazırlanacak kanallarında çok ince aletlerle hazırlanması gerekir.

Saç gençleştirmek için uyguladığınız tedavileri anlatırmısınız?

Güncel olarak saç tellerini güçlendirmek ve yıpranmış saçları tedavi etmek için kişinin kendi kanı ile hazırladığımız ve saça enjekte ettiğimiz PRP(platelet rich plazma) yöntemini uygulamaktayız. Bu yöntemin en temel etkisi saç köklerine vücudun onarıcı hücrelerini davet ederek bu bölgede yenilenme ve gençleşme sağlıyor olmasıdır. Bunu yanında gerekli durumlarda medikal tedaviler ve mezoterapi yöntemlerini gerek görürsek uygulayabilmekteyiz.

Son olarak belirtmek istediğiniz bir şey  var mı ?

Saç ekim işlemi çok konforlu ve başarılı bir işlemdir. Bu nedenle cılız ve eksik saçlarla mutsuz yaşamamıza hiç gerek yok . Bunu yanında  saçlarımızın varlığı kadar sağlıklı ve genç görünmeleri için gerekli tedavileri de hastalarımıza şiddetle önermekteyim.

Op.Dr.Hüseyin Kandulu
Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı
www.huseyinkandulu.com
05336525413
İstanbul Cerrahi Hastanesi
Nişantasi / İstanbul

hüseyin kandulu 7

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.