DOLAR
32,5103
EURO
34,7183
ALTIN
2.494,01
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
28°C

S Plakalar İçin Bozüyüklü Firmalara Resmi Yazı Gönderildi

S Plakalar İçin Bozüyüklü firmalara resmi yazı gönderildi. Bozüyük’te faaliyetine devam eden firmalara gönderilen yazıda servis taşımacılığı işi için Bozüyük dışından olan firmalarla servis taşımacılığı yapılmaması için karar alındığı bildirildi.

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, S Plaka yönetmeliğinin uygulandığı aynı büyüklükteki diğer ilçelerin ihale fiyatlarının Bozüyük’e göre çok düşük seviyelerde olduğunu gözlemlediklerini Belediyelerin bu tarz hakların ihale edilip, kazanç sağlandığı yerler olmadığını, belediyelerin halka hizmet noktaları olduğunun altını çizerek, S plakalara Belediye olarak sahip çıkacaklarını açıkladı.

Belediye Düğün Salonunda S Plaka sahipleriyle bir araya gelen ve S plakalara geçiş için verilen sürenin seçimden 3 gün önce alınan encümen kararı ile 31 Temmuz 2019 olduğunu ve kararın bu sürenin uzatılmasına imkan vermediğini bu sebeple S Plaka ihalesini alan işletmelerin bahse konu tarihe kadar geçiş işlemlerinin yapılması gerektiğini aksi durumda haklarını kaybedeceğini hatırlattı.

Başkan Bakkalcıoğlu; “seçimden 3 gün önce yapılan encümen toplantısı ile S Plaka için verilen geçiş tarihi 31.07.2019 ve karar, süre uzatımına imkan vermiyor. S Plaka alan ve bu sürede uygulamaya geçmemeniz halinde bu hakların kaybedileceği encümen kararı ile sabitlenmiş. Belediye olarak araç sahiplerinin haklarının korunması noktasında sanayi tesislerine resmi yazı yazdık. Bozüyük dışından olan firmalarla fabrika servis taşımacılığının yapılmaması yönünde karar aldığımızı bildirdiklerini söyleyen Bakkalcıoğlu, bu süreçte S Plaka araç sahiplerinin yanında olduğunu belirtti.

S Plaka yönetmeliğinin yapıldığı benzer büyüklükteki diğer ilçelerde ihale fiyatlarının Bozüyük’e göre çok daha düşük seviyelerde olduğunu anlatan Başkan Bakkalcıoğlu, Bozüyük’te fiyatlar çok yüksek seviyelere çıkmış, Belediyeler bu tarz hakların ihale edilip, kazanç sağlandığı yerler olmamalı, belediyeler halka hizmet noktalarıdır.”

Bozüyük’teki dolmuş taşımacılığından örnek veren Başkan Bakkalcıoğlu, araç sahiplerinin haklarının korunması adına o dönem dolmuş sayısında hiç artış olmadığını ve kendinden sonraki dönemlerde bu rakamların yükseldiğine dikkat çekti.

S Plaka sahipleri tarafından yöneltilen soruları yanıtlayarak, Belediyenin bu süreçte oda ile irtibat halinde olarak, yapılması gerekenleri yapacağını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.