DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Rektör Şükrü Beydemir Görevine Başladı

Rektör Şükrü Beydemir Görevine Başladı. Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, Resmi Gazete’nin 4 Mart 2020 tarihli sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren 2020/91 sayılı kararla Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine Rektör olarak atanan Prof. Dr. Şükrü Beydemir, 5 Mart günü gerçekleşen devir teslim töreniyle görevine başladı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlük binasında düzenlenen törende Rektör Beydemir’e cübbesini selefi Prof. Dr. İbrahim Taş giydirdi. Törene Üniversite Senatosu’nun ve Yönetim Kurulu’nun üyeleri, İdari Birim Amirleri, akademik ve idari personelimiz geniş katılım sağladı.

Devir teslim töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, konuşmasına Suriye’de şehit düşen askerlerimiz için Allah’tan rahmet, şanlı mücadeleleri devam eden Mehmetçiğimize muzafferiyetler dileyerek başladı. “Bu onurlu görevi bize nasip ve ihsan eden Rabbime sonsuz hamdüsena ediyorum.” diyen Rektör Beydemir, bu görev için kendisine inanan ve güvenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu. Bu süreçte kendisine destek olan Bilecik Milletvekilleri Sayın Selim Yağcı ve Sayın Yaşar Tüzün’e, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’a, YÖK Kurul Üyelerine, Bilecik’teki tüm sivil toplum kuruluşlarına, yardım ve dualarını esirgemeyen ailesine ve tüm dostlarına teşekkür eden Rektör Beydemir, konuşmasına şöyle devam etti:

“Üniversitemizi daha ileriye taşımak için gayret edeceğiz.”

“Rektörlük bir bayrak yarışıdır. Bu görevi bugüne kadar sayın hocamız Prof. Dr. İbrahim Taş getirdi, bugünden itibaren biz devam ettireceğiz inşallah. Sayın hocamız üniversitemize 4 yıl boyunca hizmet etmiştir. Kendisine bu süre içerisinde yapmış olduğu çalışmalardan dolayı hem şahsım hem de bundan sonra temsil edeceğim Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi adına teşekkür ediyorum. Bundan sonra üniversitemizi hocamızın bıraktığı yerden daha ileriye taşımak için sizlerle birlikte gayret edeceğimize inanıyorum. Birlik ve beraberlik paydasında hareket edeceğimiz bir üniversiteyi oluşturma hedefi peşinde olacağız. Ülkemizin bu güzide şehrinde Bilecik’imizde, bu görevi üstlenmenin mesuliyetinin farkındayım. Bu sorumluluğun gereğini Allah’ın izni ile yerine getireceğiz.”

“Öğrenci, eğitim-öğretim odaklı ve şehirle bütünleşen bir üniversite olmayı amaçlıyoruz.”

Bilecik’in Aziz Milletimizin binlerce yıllık hikayesini Osmanlı adıyla dünyaya duyuran kadim bir şehir olduğunu belirten Rektör Beydemir, “Bu kadim şehirde kurulu Üniversitemizi hak ettiği yere taşımak için gece gündüz demeden gayret göstereceğiz. Her zaman için çalışanın ve üretenin yanında olacağız. Öğrenci, eğitim-öğretim odaklı ve şehirle bütünleşen bir üniversite olmayı amaçlamaktayız. Toplumun dinamikleri olan STK’larla daha sıkı bir diyalog içerisinde çalışacağız. İstişare mekanizmalarını geliştirerek öğrencilerimiz lehine olacak her türlü olumlu projeyi hayata geçirmeye gayret edeceğiz. Kalite ve kurumsallaşmada gelişen milli ve manevi değerlerimize bağlı, bilgi ve ahlakla yoğrulmuş öğrenciler yetiştiren bir üniversite olacağız. Adalet, liyakat ve hakkaniyet ölçüleri içerisinde, vicdanlarının sesini dinleyerek, kanun ve mevzuat çerçevesinde bu görevi yürütmeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

“FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerine asla fırsat vermeyeceğiz.”

Ülkemizin 15 Temmuz 2016 tarihinde ciddi bir ihanete maruz kaldığını hatırlatan Rektör Beydemir, “Bu ihanetin etkileri halen devam etmektedir. Başta FETÖ ve PKK olmak üzere hiçbir terör örgütünün üniversitemizde barınmasına asla fırsat vermeyeceğiz. Allah bu millete böyle bir ihaneti tekrar yaşatmasın. Kuruluşun şehri Bilecik’imizde meftun bulunan Ertuğrul Gazi ve üniversitemize ismini veren Şeyh Edebali Hazretleri gibi birçok büyük zatın uğruna mücadele ettiği değerlere, çalışma azim ve gayretimizle layık olmayı Rabbimden niyaz ederek, törene katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Törende konuşan eski Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş ise Rektör Beydemir’e yeni görevinde başarılar dileyerek, “Bundan sonra bu ülkenin ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin bir neferi olarak çalışmaya devam edeceğiz. Mevcut Yönetime, mevcut Rektörümüze elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Bu atama döneminde Rabbime sadece tek bir dua ettim. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ni daha yükseğe çıkaracak, akademik anlamda, nitelik anlamında daha yukarıya taşıyacak bir rektörümüzün burada görev almasını temenni ettim. Duamın kabul olduğuna inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Devir teslim töreninin ardından Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir makamına geçerek tebrikleri kabul etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.