DOLAR
32,5159
EURO
34,8944
ALTIN
2.439,01
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Rehin Alınan 15 Mürettebattan Sevindiren Haber Geldi

Rehin Alınan 15 Mürettebattan Sevindiren Haber Geldi. Korsanların saldırdığı Mozart adlı gemide rehin alınan 15 Türk personelin arasında bulunan Bilecikli elektrikçi Gökhan Buran’dan sevindiren haber geldi.

Korsanların 23 Ocak 2021 tarihinde saldırdığı Liberya bayraklı Mozart adlı gemide rehin alınan 15 Türk personel ile ilgili olarak sevindiren bir gelişme yaşandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, korsanlar tarafından rehin alınan 15 Türk mürettebatın arasında yer alan Bilecikli Elektrikçi Gökhan Buran ailesi ile telefonda görüşerek sevindiren haberi verdiği öğrenildi.

23 Ocak 2021 tarihinde Nijerya Lagos yaklaşık 180 mil açığında Boden Denizcilik tarafından işletilen Liberya bayraklı Mozart adlı gemiye saldıran korsanlar, yaklaşık 5-6 saatlik uğraşları sonucunda güvenli alan kapısını keserek içeri rasgele ateş açmış ve Azerbaycan (Türk) uyruklu 2’nci Mühendis Ferman İsmayilov (45) hayatını kaybederken, darp ettikleri 15 Türk personeli rehin alıp gemiden ayrıldılar.

Mozart adlı gemi ile 4.Kaptan Furkan Yaren, İlhan Süha Tatlıgül ve Bahadır Yeşilalan, korsanlar radar sistemlerine zarar verdiği için kör bir şekilde hareket etmiş belirli bir rotada devam ederek  GABON Port-Gentil limanına varmıştı.

Türkiye, rehin alınan 15 Türk personelin kurtarılması için çalışma başlatmıştı.

Bu çalışmalar sonuç verdi ve bugün sevindiren haberi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, korsanlar tarafından rehin alınan 15 Türk mürettebat arasında yer alan  37 yaşındaki, Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde ikamet eden elektrikçi Gökhan Buran’ın eşi Nadire Buran ile görüşerek sevindiren haberi verdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gökhan Buran’ın eşi Nadire Buran ile görüşerek, hiç merak etmemelerini ve sağ salim evlerine döneceklerini söyledi.

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, sevindiren gelişme ile ilgili olarak, ”Gözümüz aydın. Eşi, çocukları, anne ve babasının yüzleri güldü. Çok şükür. İnşallah tez zamanda sağ salim kendisine kavuşacaklar.” ifadelerinde bulundu.

Kurtarılan 15 Türk mürettebat edindiğimiz bilgilere göre, yarın aileleri ile telefonda görüşecek ve ardından bir kaç gün içerisinde de yurda dönecekler.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.