DOLAR
32,3697
EURO
35,0071
ALTIN
2.325,73
BIST
9.097,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Radarla Hız Denetimi Gerçekleştirildi

Radarla hız denetimi gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü trafik ekiplerince ülke genelinde radarla hız denetimi gerçekleştirildi.

Kazalarının oluşumunda %36 gibi bir paya sahip olan hız İhlallerinin önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen denetimler kapsamında Türkiye genelinde 44 bin 333 araç ve sürücü denetlendi.

Karayollarında trafik yoğunluğunun artış göstereceği Kurban Bayramı öncesinde de seyahat eden vatandaşların huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmaları ve algılanan yakalanma riski duygusunun artırılarak sürücülerin yasal limitlerde araç kullanmaya teşvik edilmesi amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde 23 bin 733 hız ihlali tespit edildi.

Bu ihlallerden yüzde 61,5’i ihlal yapan araçların durdurulması ve sürücülerinin bilgilendirilmesi suretiyle, yüzde 38,5’i ise araçların tescil plakasına olmak üzere cezaya dönüştürüldü,

422 araç trafikten men edilirken, 119 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı ve toplam 25 bin 921 trafik kural ihlali tespit edildi.


Ülke Genelinde Eş Zamanlı Olarak İzinsiz Yolcu Taşımacılığı Denetimi de Gerçekleştirildi

Kamuoyunda korsan taşımacılık olarak bilinen mevzuata aykırı, yetkisiz ve izinsiz olarak yapılan taşımacılık, haksız rekabet oluşturması yanında vatandaşların huzur ve güven içerisinde yolculuk yapma haklarını ve trafik güvenliğini olumsuz yönde etkiliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğünce bu tür taşımacılık faaliyet ve girişimleriyle periyodik olarak yürütülen trafik denetimleri yoluyla mücadele edilirken, yetkisiz/izinsiz ve güvensiz taşımacılığı engellemek amacıyla ülke geneli trafik birimlerince eş zamanlı gerçekleştirilen özel denetimde 28 bin 848 araç ve sürücü denetlendi.

290sürücünün taşıma kanununu ihlal ettiği tespit edilirken, 422 araç trafikten men edildi,9  sürücü belgesi geçici olarak geri alındı ve toplam 2 bin 536 trafik kural ihlali hakkında işlem yapıldı.

Türk Polis Teşkilatı, sürücülerin kendi can güvenliklerinin sağlanması için trafik kurallarına uymalarını ve gerçekleştirilen bu denetimlerin, trafik güvenliğinin sağlanması ile can kayıplarının azaltılmasına yönelik olarak, belirlenen aralıklarla sürdürüleceğini bir kez daha hatırlattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.