DOLAR
32,5025
EURO
34,7419
ALTIN
2.495,39
BIST
9.490,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

PTT’YE “ALTIN PUL” ÖDÜLÜ

PTT’YE “ALTIN PUL” ÖDÜLÜ

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.) filateli alanındaki uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi. Avrupa Kamu Posta İşletmecileri Birliği (PostEurop) tarafından bu yıl “Kaleler” temasıyla düzenlenen “En İyi Avrupa Pulu” yarışmasına katılan PTT A.Ş, üzerinde Kars Kalesi görselinin yer aldığı pulla birinciliği elde etti. Yarışmanın “Çevrimiçi (İnternet Oylaması)” kategorisinde en fazla oyu alarak “Altın Pul” ödülünün sahibi olan PTT A.Ş., ülkemize büyük bir gurur yaşattı. En iyi Avrupa pulunu belirlemek için yapılan oylamada “Gümüş Pul” ödülünü Polonya, “Bronz Pul” ödülünü ise Moldova kazandı.

PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü, Dünya Posta Birliği İdari Konsey Başkanı Kenan Bozgeyik, “En İyi Avrupa Pulu” yarışmasında elde edilen başarıdan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “PTT Anonim Şirketimiz faaliyet gösterdiği tüm sektörlerde olduğu gibi filateli alanında da başarılı çalışmalara imza atmaktadır. Tedavüle sunduğu pullarla uluslararası ödüllere layık görülen, filateli konusunda dünya çapında adından saygıyla söz ettiren Şirketimiz, bu yılki ‘En İyi Avrupa Pulu’ yarışmasında internet oylaması birincisi olarak başarılarına bir yenisini daha eklemiştir. PTT ailesi olarak, ülkemizi yarışmada en iyi şekilde temsil etmekten ve ‘Altın Pul’ ödülünü almaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi.

YARIŞMAYA 58 ÜLKE KATILDI

PTT A.Ş.’nin 1993’te üye olduğu PostEurop, Avrupa’nın en iyi anma pulunu tespit etmek amacıyla 2002’den bu yana “En İyi Avrupa Pulu” yarışması düzenliyor. Yarışmanın 2017 yılındaki konusu “Kaleler” olarak belirlendi. PTT A.Ş. yarışmaya Boray Yenipazar tarafından el çizimi tekniği ile hazırlanan “Kars Kalesi” görselli pulla katıldı.

“Jüri” ve “Çevrimiçi (İnternet Oylaması)” olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilen “En İyi Avrupa Pulu” yarışmasında bu yıl 58 ülke yer aldı. Yarışmanın sonuçları 27-28 Eylül 2017 tarihlerinde Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen PostEurop Genel Kurulu’nda açıklandı.

PTT A.Ş. “En İyi Avrupa Pulu” yarışmasında bugüne kadar pek çok başarı elde etti. 2011 yılında “Ormanlar”, 2013 yılında “Posta Arabaları ve Posta Araçları”, 2015 yılında “Eski Oyuncaklar” konulu pullarla “Avrupa’nın En İyi Altın Pulu” ödülünü kazanan PTT A.Ş., 2012 yılında “PostEurop (Türkiye’yi Ziyaret Edin)”, 2014 yılında ise “Ulusal Müzik Enstrümanları” konulu pullarla “Avrupa’nın En İyi Gümüş Pulu” ödülünü aldı. PTT A.Ş. “En İyi Avrupa Pulu” yarışmasındaki başarılarını bu yıl kazandığı “Altın Pul” ile taçlandırdı.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.