DOLAR
32,6007
EURO
34,8119
ALTIN
2.491,55
BIST
9.463,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Pazaryeri için önemli proje BEBKA’dan onay aldı

Pazaryeri için önemli proje BEBKA’dan onay aldı

Pazaryeri Belediyesinin ‘Pazaryeri Kırsalında Ürün Toplama Merkezi Kurularak Tarımsal Ürünlerin Pazarlama İmkanlarının Arttırılması’ projesi Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’ndan (BEBKA) onay adlı.

1 milyon 200 bin lira’lık projenin 400 bin lirasını BEBKA hibe edecek.

Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Pazaryeri’ne yatırımların devam ettiğini hatırlatarak, ”Merkezi hükumet ve yerel yönetimler el ele verince hayaller gerçeğe dönüşüyor. İlçemizin çok büyük ihtiyacı olan hal binası soğuk hava deposu ve ürünlerin paketleme tesisi projesi BEBKA tarafından onaylandı.Eski hayvan pazarına yapacağımız tesisle altyapı olarak çok güçlü olduğumuz sulanabilir tarım arazilerimizde  ürünlerimizin pazarlanması saklanması ve satışının hemşehrilerimizin yüzünü güldürecek şekilde sağlanmasında çok yararlı olacak projenin maliyeti 1 milyon 200 bin lira. 400 bin lirası BEBKA tarafından hibe olarak karşılanacak, geri kalan kısmını belediye bütçemizden karşılayacağız. Belediyemizi iyi yönettiğimiz zaman projeler bir bir hayata geçiyor. Mezbahanemize de 1 milyon lira yatırım yapmıştık. İlçe içinden ve dışındaki üreticilere hizmet veriyoruz. Dereköy Barajı da bu sene tamamlanıyor. Böylece tarım arazilerinde su ihtiyacımızı modern bir şekilde karşılıyoruz. İlçemiz 2 barajı 5 göleti ile üretimi marka olmuş şerbetçi otu, boncuk fasulyesi ve çilek ile pazarlama olarak hal binası soğuk hava deposu ve paketleme tesisi ile tarım ilçesi olma yolunda hızla ilerliyor. Bu hizmetlere devam demek bizim elimizde. İnşallah 24 Haziran seçimlerinde her zaman olduğu gibi hemşehrilerimiz durmak yok yola devam diyecek ve AK Parti’ye desteğini gösterecek. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a desteğini göstereceğine inancım tamdır. Bizde ilçemizin istikbali için AK Parti diyoruz. ”dedi.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.