DOLAR
32,5156
EURO
34,5688
ALTIN
2.492,22
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Çok Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Paramedikler Günü Etkinliklerle Kutlandı

Paramedikler Günü Etkinliklerle Kutlandı. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 22 Aralık Paramedikler Günü’nü düzenlediği etkinliklerle kutladı. Acil tıp teknikerliği hakkında farkındalığı artırmayı amaçlayan ve İl Sağlık Müdürlüğü ile Paramedik ve Hastane Öncesi Acil Tıp Derneği’nin (PARHAD) katkılarıyla düzenlenen etkinliklere Bilecik Valisi Bilal Şentürk ve Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş da katıldı. Sağlık Hizmetleri MYO öğrencilerinin kaza sonrası ilk müdahale canlandırmasıyla başlayan etkinlikler, ‘Paramedikler Günü ve İlk Yardım’ konulu konferansla devam etti.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Ülküye Dudu Gül, özel günlerin kutlanmasının, mesleklerin gelişimi için oldukça önemli olduğunu söyledi. 22 Aralık’ın, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) üniversitelerde paramedik programlarının açılmasına resmi olarak izin verdiği gün olduğunu belirten Gül, bu günün 2005 yılından itibaren Paramedikler Günü olarak kutlandığını ifade etti. Paramediklerin, sağlık ordusunun en önemli unsurlarından biri olduğunu söyleyen Gül; “Gece gündüz demeden 7 gün 24 saat çalışmaktadırlar. Sağlık hizmetlerinin isimsiz kahramanları olan paramediklerin gününü bu etkinlik vesilesiyle kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Konferans öncesi konuşan Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, paramedik mesleğinin hata yapma şansı olmayan bir meslek olduğunu, dolayısıyla diğer mesleklere göre çok daha titiz ve özenle yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. Toplumun her tabakasından, her meslekten kişilerin işlerini en iyi şekilde yapmaya özen göstermeleri gerektiğini belirten Rektör Taş, bu anlayışın toplumun gelişmesine önemli katkı sağlayacağını ifade etti. İlk ve Acil Yardım Programı’nda okuyan öğrencilerin eğitimlerine azami derece önem göstermeleri gerektiğini, başarılı bir meslek hayatı için bunun olmazsa olmaz olduğunu belirten Rektör Taş, konuşmasına Paramedikler Günü’nü kutlayarak son verdi.

Etkinlikte kürsüye gelen Vali Bilal Şentürk, paramediklerin hayati önem taşıyan bir görevi üstlendiklerini belirtti ve insanların yardıma en çok ihtiyaç duydukları anda yanlarında olduklarını söyledi. Meslekleri gereği paramediklerin son derece donanımlı ve iyi eğitimli olmaları gerektiğini vurgulayan Şentürk; “Geleceğimiz sizlersiniz. Topluma katkı sağlayacaksınız. Bizler sizleri önemsediğimiz gibi sizler de kendinizi ve yapacağınız işi önemseyin. Şunu da unutmayın; içinizde insan sevgisi olsun. Merhamet ve sevgi duygusu insanı mutlu eder ve sizi başarıya götürür. 1 saniyenin bile kıymetli olduğunu bilerek ve yapacağınız her hamlenin insanların hayatının devamına etki edeceğini düşünerek hareket ederseniz, zaten işinizi önemsersiniz.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından başlayan ‘Paramedikler Günü ve İlk Yardım’ konferansına, Bilecik İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Selman Abidin, Öğr. Gör. Dilek Gümüş, Paramedik Hasan Mutlu ve Paramedik Sümeyye Topal konuşmacı olarak katıldı. Paramedik mesleğinin dünden bugüne gelişimi, mesleğin zorlukları ve eğitim süreçleri hakkında bilgilerin verildiği konferansın ardından konuşmacılara Vali Bilal Şentürk, Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş ve Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Ülküye Dudu Gül tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.