DOLAR
32,5952
EURO
34,7918
ALTIN
2.497,68
BIST
9.454,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Otomobilin Camına Bırakılan Not Dikkat Çekti

Otomobilin Camına Bırakılan Not Dikkat Çekti. Hakkımı Helal Etmiyorum. Bilecik’te Otopark Sorunu Giderek Büyüyor. Bilecik’teki otopark alanlarının ihtiyacı karşılayamamasının yanı sıra gelişi güzel park edilen araçlar, hem diğer araç sürücülerini hemde trafik polislerini zor durumda bırakıyor.

Bilecik’te bir çok yerde ve özellikle Bilecik Adliyesi önündeki otopark alanında adeta yer kapma mücadelesi yaşanıyor. Ara sokaklar bile tamamen dolu. Hal böyle olunca araç sahipleri araçlarını park edecek yer bulamıyor, bulduğu zaman da başka sürücüler tarafından gelişi güzel yapılan parklar nedeniyle aracını yerinden çıkaramıyor.

Haber sitemize ulaştırılan fotoğraflarda yine benzer bir görüntü kaydedildi. Tıka basa dolu Adliye Otoparkına giriş yapıp yer bulamayan araç sürücüsü, muhtemelen işini çabuk halledip çıkacağını düşünerek, aracını diğer araçların çıkış yapamayacağı şekilde park edince, diğer araç sahipleri çıkış yapmadıkları için zor durumda kalıyor.

Otoparktan Çıkış Yapamayan Araç Sürücüleri Polise Başvuruyor

Araç çıkışına engel olan bu tip parklanmalarda vatandaşlar polise başvuruyor. Yapılan ihbar üzerine polis araç sahibine ulaşıyor ve aracını bulunduğu yerden kaldırmasını istiyor. Gün boyunca yüzlerce belki binlerce benzer durumla polis ekipleri sabırla uğraşıyor.

Dikkat Çeken Not

Gelişi güzel park edilen aracın sahibine yazılan not dikkat çekti. Park alanından çıkamayan bir sürücü tarafından yazıldığını düşündüğümüz notta, ” Hakkımı helal etmiyorum. Araç çekmeyi bilmiyorsunuz sanırım. Ya da dünyada sizden başkasının yaşamadığını düşünüyorsunuz. Her iki durumda da yardım alabilirsiniz. Günah! ” İfadelerine yer verildi.

Otopark Sorunu Nasıl Çözülecek?

Vatandaşlar şehir merkezi olarak tabir edilen ve yoğunluklu olarak Tevfikbey Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Bulvarı çevresinde sokak araları da dahil olmak üzere sağlı sollu dolu olan otomobil parkları nedeniyle büyük sorunlar yaşadıklarını dile getirerek, yetkililerin park sorununa kalıcı çözüm getirmelerini talep ediyor.

Otopark Kültürü

Diğer yandan otopark yapılsa dahi sorunun çözülmeyeceğini dile getiren vatandaşlar da yok değil. Vatandaşlar, bir çok sürücünün bankada olan işini halletmek için banka önüne, alış veriş merkezindeki işini görmek için alışveriş merkezi önüne ya da en yakına park etmek istediklerini kaydederek, önce sürücülerdeki bu alışkanlığın giderilip, otopark kültürünün aşılanması gerektiğini söylüyor.

Vatandaşlar trafiğe kayıtlı araç sayısının oldukça yüksek olduğu ilimizde bulunan otoparkların sayısının az ve ihtiyacı karşılamadığını dile getirerek, yetkili mercilerden konuya ilişkin çözümün en kısa sürede sağlanmasını talep ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.