DOLAR
32,3372
EURO
35,0918
ALTIN
2.308,16
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Osmanlı’nın Doğduğu Şehir Bilecik Tanıtım Filmi

Osmanlı’nın Doğduğu Şehir: Bilecik Tanıtım Filmi büyük beğeni topladı. Bilecik’in tarihi değerini ve maneviyatını ön plana çıkartmak amacıyla hiç bir çıkar gözetmeksizin hazırlanan ”Osmanlı’nın Doğduğu Şehir: Bilecik” adlı 2 dakika 16 saniyelik tanıtım filmi büyük beğeni topladı.

Yönetmen Hamza Peşteli, çekimler öncesi Bilecik Valisi Bilal Şentürk’ü ziyaret etti

Bilecik Valisi Bilal Şentürk ile çekimler öncesinde karşılıklı görüşen ve fikir alışverişinde bulunan yönetmen Hamza Peşteli, çekimler için gerekli izinlerin alınmasının ardından ekibi ile başta Söğüt olmak üzere Bilecik’in ilçelerini dolaşarak hava çekimi ve profesyonel sinema kamerasıyla çekimler yaptı.

Çekimler 10 Gün Sürdü

Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesi, Bilecik Şeyh Edebali Türbesi, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, Kuyulu Mescid, Saat Kulesi, Dursun Fakih Turbesi, Osmaneli Hagios Georgios (Aya Yorgi) Rum Kilisesi, Kayı Anıtı, Harmankaya Kanyonu, Kınık, Vezirhan Köprülü Mehmet Paşa Kervansarayı, Bozüyük Metristepe, göletler ve tarihi camilerin görüntülerinin yer aldığı çekimler 10 gün sürdü.

Peşteli; Bizim de bir katkımız olsun istedik

Kurgu ve montajının da yaklaşık 10 gün sürdüğünü kaydeden Peşteli, 3 kıtada 623 yıl hüküm süren Osmanlı Devletinin kurucularının, ecdadımızın geldiği ve yerleşek Cihan Devletinin tohumlarını attığı Bilecik’i çok sevdiklerini kaydederek, ”Bilecik, önemli bir tarihi değere sahip, bizim de manevi duygular beslediğimiz bir şehrimiz. Bu minvalde görsel anlamda bizim de bir katkımız olsun istedik. Sayın Valimizden bu konuda gerekli izinleri talep ettik ve kendileri de sağolsunlar gerekli izinleri verdiler. Çekimlerimizin tamamlanmasının ardından kurgu ve montajını da bitirdiğimiz tanıtım filmimizi, hiç bir kar amacı gütmeden, bu toprakların değeri gelecek nesillere de anlatabilmek ve bir farkındalık oluşturmak amacıyla tamamlayıp, Bilecik Valiliğimize de teslim ettik.” diye konuştu.

Atalarımızın bin yıllarca kullandığı Orta Asya Türklerinin ‘gırtlak müziği’ olarak tanımladıkları ses ve atların koştuğu görüntü ile başlayan tanıtım filminde, Türk halkların sembolü haline gelen bozkurt’ta ince bir ayrıntı olarak yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.