DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
ALTIN
2.295,76
BIST
9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Osmanlı El Sanatları Kadın Eliyle Yeniden Hayat Buluyor

Osmanlı El Sanatları Kadın Eliyle Yeniden Hayat Buluyor

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı ve 2012 yılından bu yana kurs hizmetlerini periyodik olarak İŞKUR işbirliği çerçevesinde devam eden Osmanlı El Sanatları Merkezi’nde; yöremize özgü, Osmanlı el ve temaşa sanatları kadın eliyle yeniden hayat buluyor.

Bu yıl Bilecik’in turizm ve tanıtım yılı olması kapsamında, çalışmalarına bu yönde yürüten Bilecik Belediyesi; Osmanlı El Sanatları Merkezinde, dokuma ve Ahşap boyama kurslarına hız kesmeden devam ediyor. İlimize gelen yerli ve yabancı turistlerin, hediyelik eşya anlamında hazırlanacak ürünleri oluşturma yönünde çalışmalar yürüten kursiyerler, hem Bilecik’in turizm gelirlerine katkı sağlayacak hem de ev ekonomilerine ek gelir getirecek.

Ahşap boyama kursunda yapılan işler olarak; sehpalar, peçetelikler, süs ahşap işlemeli aynalar, kabaktan yapılan lambalar, süs tepsileri, şemsiyelikler, minik süs kutuları, ahşap takı asma organizerleri, raflar, gazetelikler vb. ürünler ortaya çıkarılıyor. Üç buçuk ay süren ahşap boyama kursunda 22 kursiyer eğitim görüyor.

İlimizin marka değerli olarak Bilecik Belediyesi tarafından tescillenen Bilecik Bezi ise Osmanlı El Sanatları Merkezinde ilmek ilmek işlenmeye devam ediliyor. Şuan 2 aylık kurs kapsamında, 14 kursiyer tarafından devam ettirilen dokuma kursunda; tamamen elişi olarak ahşap dokuma tezgâhlarında aslına uygun olarak üretiliyor. Ayrıca Bilecik bezinden üretilen ürünler olarak Bilecik peşkiri, keseler, peştamallar, bayan iğne oyaları, masa örtüleri, şallar, bay kaş kolları, Bilecik poşusu, otantik çanta, perde ve benzer tekstil ürünleri kursa katılan ev hanımlarımızın maharetli ellerinde hayat yeniden hayat buluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.