DOLAR
32,3269
EURO
35,0739
ALTIN
2.300,06
BIST
8.991,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Osmaneli’ne 500 Milyonluk Yatırım

Osmaneli’ne 500 Milyonluk Yatırım. Osmaneli Sanayileşme ve Büyüme hedefini 500 Milyonluk dev yatırımla gerçekleştirecek.

Osmaneli Organize Sanayi Bölgemizde uzun süredir yapılan görüşmeler sonrası Faydasıçok Holding bünyesinde yer alan grup şirketi Has Çelik San.ve Tic.AŞ ‘ye yer tahsis işlemi tamamlandı.Osmaneli 1.500 kişinin çalışacağı ifade edilen büyük bir yatırım ile sanayi ile büyüme sürecini de gerçekleştirecek.

Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada:
“Vasıflı Çelik ve Boru Üretimi sektörlerinde faaliyet gösteren FAYDASIÇOK HOLDİNG’e, Organize Sanayi Bölgemizde 500 MİLYON TL’lik yatırım yapmak üzere arsa tahsisi yapılarak ilk adımı atmış olduk.

Bu yatırımın ilçemize kazandırılmasında emeği geçen Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza, Bakan Yardımcımıza, Bilecik Valimize, Milletvekilimize, Osmaneli Belediye Başkanımıza, il genel meclisi üyelerimize ve Faydasıçok Holding yönetim kurulu başkan ve üyelerine ilçemiz halkı adına şükranlarımızı sunuyoruz, ülkemize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz”dedi.

HASÇELİK San. ve Tic. A.Ş. hakkında kısa bilgi veren Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, yaptığı açıklamada şunları kaydetti; Temelleri 1968 yılında şirketin Onursal Başkanı Sn. Hasan Faydasıçok tarafından atılan Hasçelik, 2017 yılına kadar vasıflı çelik ve parlak çelik üreticisi & tedarikçisi olarak faaliyetlerini tek çatı altında sürdürdü. Mart 2017 itibariyle bu faaliyetlerini, Faydasıçok Holding’e bağlı farklı grup şirketlerde sürdürmeye başlamıştır. 2008 yılında kurulan Hasmil Vasıflı Çelik Sıcak Haddehanesi’nde üretilen vasıflı çelikler HASÇELİK şirketi çatısı altında faaliyetlerine devam etmektedir.

250.000 ton/yıl haddeleme kapasiteli Türkiye’de tam kontinü hizmet veren en modern tesis olan Hasçelik Vasıflı Çelik Haddehanesinde kütüklerden yuvarlak ve altıköşe sıcak olarak haddelenen ürünler üretilmektedir. Alaşımlı malzemelerin de ürün gamı içerisinde yer aldığı Hasçelik Vasıflı Çelikleri, talep doğrultusunda sıcak hadde sonrası tamamlama hatlarında iç ve yüzey hata kontrollerinden geçirilerek %100 çatlak kontrollü olarak da kullanıma sunulmaktadır. Gemlik’te kurulmakta olan yerli otomobil fabrikasının saç malzemesini de yeni şirketimiz karşılayacak.

Başkan Münür Şahin böylesine büyük yatırımın Osmaneli’ne kazandırılmasında şahit olduğumuz bu görüşmeler sonrası mutabakat sağlanarak Has Çelik AŞ. için tahsisin yapılması imzaların atılması ilçemizde büyük memnuniyet yarattı.Bu yatırım Osmaneli-Bursa ve sonrası Gemlik Körfezine ulaşacak YHT ve YHT Taşımacılığı sonrası gerçekleşmesi ilçemizin lojistik anlamda sahip olduğu avantajların yatırımları nasıl etkileyeceğini de gösterdi. 2023 yılında hizmete girmesi planlanan Osmaneli-Bursa YHT hattının Osmaneli’nin değerini 2 ye 3 katladı.

Bu Büyük yatırımın Osmaneli’ye kazandırılması ilçemizde Osmaneli hedefleri için oluşturduğumuz birlik ve beraberliğimizin bir sonucu olduğunu ve sonrası daha bir çok yatırımın ilçemize gelmesinin de mümkün olacağını ifade etmek isterim. FaydasıÇok Holdinge bağlı HasÇelik Aş tarafından ilçemize yapılacak 500.MilyonTL’lik yatırımın yapılmasında emeği gecen;Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,Bakan Yardımcımız Hasan Büyükdede,Valimiz Bilal Şentürk,Milletvekilimiz Selim Yağcı,İl Başkanımız Fikret Karabıyık,Kaymakamımız Naif Yavuz,İl Genel Meclisi üyelerimiz,Osmaneli OSB yönetim Kuruluna ve katkısı olan herkese ve özellikle de Faydasıçok Holding sahiplerine ve yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz”dedi.

Ayrıca Faydasıçok Holding grup şirketi olan Has Çelik AŞ Osmaneli ilçesinde bir adette Meslek Lisesi inşa edip Milli Eğitime hibe edeceği öğrenildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.