DOLAR
32,3695
EURO
35,0050
ALTIN
2.325,46
BIST
9.127,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Osmaneli’de İpekçilik Yeniden Canlanıyor

Osmaneli Belediyesi, yaklaşık 40 yıl önce ipek üretim merkezi olan Osmaneli’de ipekçiliğin yeniden canlanması için harekete geçti.

İlçe Halkının En Büyük Kazanç Kapısıydı

Osmaneli Cumhuriyet Dönemi öncesi özellikle ipekçilikte oldukça gelişmiş bir durumda olmasına rağmen daha sonra bu alanda ilerleme kaydedilememiş ve karayolu taşımacılığının gelişmesi ve sanayi tesislerinin kurulması ile gelişme hızlanırken ilçe halkı çağın gereklerine uygun tarzda bir yaşam tarzına yönelmişti. Çin ile ipek üretiminde rekabet edemeyen ülkemizde ipekçilik yavaş yavaş azalırken, Osmanlı döneminde 3 ipek fabrikasının bulunduğu Osmaneli’de, kalan tek fabrikanında kapanması ilçe halkının en büyük kazanç kapısı olan ipekçiliğin sonu olmuştu.

Romalılar döneminden kalan Lefke Bezini tekrar üretmeye başlayan Osmaneli Belediyesi ipek üretimi için de harekete geçti.

Doğal ürünlerin tercih edildiği günümüzde Osmaneli Belediyesi yeni bir proje ve planlama ile ipekçiliği yeniden canlandırarak, elde edilen ipek ile yeni yöresel ürünler üretmeye başlayacak.

Osmaneli Belediyesinden yapılan açıklamada, Günüören Köyünde desteklenen ipek üretimi ile başlayan çalışmanın önümüzdeki günlerde artarak devam edeceği ve Sufi yolu üzerinde yer alan Günüören Köyünün Osmaneli ile direk bağlantı yolununda yakında tekrar hizmete açılacağı kaydedildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.