DOLAR
32,3372
EURO
35,0918
ALTIN
2.308,16
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Osmaneli’de 3 Ayrı Proje Aynı Gün Hayata Geçirilecek

Osmaneli’de 3 Ayrı Proje Aynı Gün Hayata Geçirilecek. Bilecik’in Osmaneli İlçesinde Osmaneli Belediyesi BEBKA destekleri ve öz kaynakları ile gerçekleştirdiği; “Tarihi Lefke Çarşısı Restorasyonu ve İş Geliştirme Merkezi Projesi”, “Genç ve Kadın Girişimciler Merkezleri” yatırımlarında sona gelindi. İki yatırımın 2021 yılı Mart ayına kadar tamamlanmış olacağını ifade eden Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Büyük yol katedilen, “Orta refüj düzenleme yatırımımız ise bu yıl tamamlanmış olacak.” dedi.

Osmaneli 17.Kasım.2020 salı günü saat:14 de üç yeni yatırımını daha başlatıyor. Osmaneli büyüme ve yükselişini sürdürürken yeni yatırımlarla bunu hızlandırıyor. Yatırımına başlayacağımız üç yeni yatırımımız;

BEBKA Destekleri ve Öz Kaynaklarımız ile Modern Seracılık ve Modern Fidecilik yatırımını Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatifimiz ile birlikte başlatıyoruz. BEBKA Genel Sekreterinin ve proje iştirakçileri Bilecik Tarım İl Müdürlüğü, Bilecik İşkur İl Müdürlüğü, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası katılımı ile projemiz tanıtılacak ve 2.000.000 TL hibe desteği için imzalar atılacak.

Osmaneli Belediyesi olarak kuruluşuna destek verdiğimiz Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatifimiz ile kadınlarımıza ekonomik anlamda destek sağlamayı hedefliyoruz. Tarımda asıl yükü çeken kadınlarımız bu proje ile fide yetiştiriciliği ve modern seralarda faaliyetlerini geliştirme fırsatını bulacak. Projemizin en büyük katkısı önce ilçemizin ve devamında ilimizin fide ihtiyacını karşılayacak olması. Tarımda fide maliyeti olarak çiftçimizin büyük maliyetler ödemesi büyük sorun oluşturuyordu. Bu proje ile hem kadın istihdamına öncelik verilirken, tarımda fide maliyetlerini düşürecek bir çalışmayı da gerçekleştirmiş olacağız.

Ticaret Bakanlığı ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımız destekleri ile Kadın Girişimciler Kooperatifimiz ile çocuklarımız için “Gündüz Bakım Evi Projesini yatırımını ilk harcı koyarak başlatıyoruz.

Çalışan kadınlarımız için çocuklarının güvenilir kurumlarda yetişmesi çok önemsediğimiz konu. Çok değerli öğretici kadromuzla okul öncesi eğitim ve çocuklarımızın gelişiminin sağlanması Osmaneli Belediyesi olarak çok önemsediğimiz öncelikli konumuz. Yabancı dilden, spora, bireysel gelişime, müzik, din, kültür yani tüm alanlarda çocuklarımızın gelişimini sağlayacağız. Çocuklarımız 3.000 metrekarelik alanda ağaçlar, çimler içinde, sebze, meyvelerini kendilerini yetiştirerek ve küçük kanatlı hayvanları, kuşları besleyerek doğal bir ortamda ve sağlık kurumumuzun yanında nezih bir ortamda eğitim alacak.

BEBKA altyapı destekleri için projelendirdiğimiz, Ticaret Bakanlığımızca Desteklenen “Osmaneli Belediyesi Yeni Küçük Sanayi Projesi”yatırımına başlıyoruz.

Osmaneli esnafımızın, tüccarımızın yanı sıra ilçemizde yatırım yapmak isteyen, küçük ve orta ölçekli şirketlerimiz, işletmelerimizin taleplerini karşılamak için yaklaşık iki yıldır yaptığımız planlamaları hayata geçiriyoruz. Mevcut küçük sanayi bölgemizi büyütürken, yeni küçük sanayi alanımızda yatırımına ilk harcı koyuyoruz.

Odöksan AŞ-TOKİ Kavşağı(Osmaneli MYO Kavşağı) arasında 30.000 m2 lik alanda küçük sanayi dükkanları inşasına aralık ayında başlıyoruz. 15X8=120 M2 ve 6 metre yükseklikte olacak dükkanlarımıza, kiralayan asma kat ilavesi yapabilecek. Doğalgaz ve elektrik, su altyapısı hazır olan dükkanların kasım ayında ihalesini yapıyoruz.

İhale şartnamesi hazırlanmakta olan işyerlerinin ön yüzü Osmaneli Konakları görünümünde tasarlandı. Ana yola bakan cepheden sadece idari girişler yapılabilecek. İşyerlerine malzeme girişleri bina arkalarından olacak. Ana yoldan bakıldığında reklamlar, güzel bir çevre düzenlemesi ve konak görünümüyle küçük sanayi sitemiz çok özel görünümde olacak. Projesi Osmaneli Belediyesi Mimar ve Mühendisleri tarafından çizilen küçük sanayi sitemiz ilçemize hayırlı olsun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.