DOLAR
32,5756
EURO
34,8857
ALTIN
2.439,77
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

Osmaneli Tarihi Lefke Çarşısı Yıl Sonunda Hizmete Giriyor

Osmaneli Tarihi Lefke Çarşısı Yıl Sonunda Hizmete Giriyor. Osmaneli Belediyesi Tarihi konakların restorasyonuna BEBKA destekleriyle hız kesmeden devam ediyor.

Yıl sonuna kadar 15 konağın restorasyonunu tamamlayacak olan Osmaneli Belediyesi Tarihi Lefke Çarşısını da yeni şekliyle hizmete açacak. BEBKA destekleriyle İş Geliştirme Merkezi ve kaybolmakta olan sanatların ayağa kaldırılacağı 1000 metre uzunluğunda kesintisiz bir görünüme kavuşacak Lefke Çarşısı turizmde Osmaneli’nin en büyük değerlerinden olacak.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin Osmaneli MYO Aşçılık Bölümününde bu çarşıda yer alması ve eski Osmaneli Osmanlı Yemeklerini tekrar akademik bir şekilde turizm değeri olarak açığa çıkması bu bölgeye rağbeti arttıracak. Konak Otellerinde bu bölgede oluşturulması ile Tarihi Çarşıda 100 yatak kapasitesinin üzerinde bir konaklama kapasitesi de oluşacak. Belediye ve özel işletmecilerin diğer alanlardaki otelleri ile Osmaneli 500 kişiyi aynı anda ağırlayabilecek kapasiteye ulaşıyor.

2020 yılı sonunda Osmaneli korona virüs tehdidini de fırsata çevirerek restorasyonlarını tamamlayıp,turizmde sağlık bakanlığımızın tavsiyeleri sonrası sürpriz bir şekilde alternatif olarak gün yüzüne çıkacak.2014 nisanından bu yana hızla devam eden Osmaneli de konak restorasyonları, sokak sağlıklaştırmaları, sağlık acısından Prof Dr Yunus Söylet İçmeler Tesisleri, sportif organizasyonlar, eğitim toplantıları vb aktiviteler sonrası yeni bir Safranbolu, yeni bir Beypazarı oluyoruz.

Osmaneli her şerri hayra, her projeyi bir hibeye, yardıma, her yatırımı bir desteğe dayandırarak her alanda olduğu gibi turizmde de büyük bir potansiyeli yakaladı. Osmaneli artık bölgemizin, Türkiye’nin ve çok kısa sürede ortodoks aleminin ve Dünyanın bilindik turizm değerlerinden bir oluyor.Osmaneli yatırımcıların en fazla değer kazanacağı özellikli kent oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.