DOLAR
32,5889
EURO
34,8100
ALTIN
2.419,27
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
28°C

Osmaneli İlçesinde Alınan Tedbirler ve İlave Önlemler Açıklandı

Osmaneli İlçesinde Alınan Tedbirler ve İlave Önlemler Açıklandı. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin koordinasyonunda toplanan “Osmaneli Belediyesi Koronavirüs Kriz Masası” bugün gerçekleştirdiği toplantıyla alınan tedbirler ve ilave önlemlerini açıkladı.

Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere bakanlıkların yayınladığı tedbirlerin Osmaneli ilçesindeki uygulamalarını değerlendiren Osmaneli Belediyesi Koronavirüs Kriz Masası belediyenin alanı içine giren konularda yayınlanan yönetmeliklere uygun yeni düzenlemeler görüşüldü. Tüm yönetici kadrosunun katıldığı toplantıya Osmaneli Belediye Yönetici ve sorumluları tam kadro katıldı.

“Osmaneli Belediyesi Koronavirüs Kriz Masası” Türkiye de uygulama zorunluluğu getirilen kuralların zorunlu sonucu bazı düzenlemelerin uygulanmasını kararlaştırdı. Buna göre;

1- Mecbur kalmadıkça halkımızın sokağa çıkmaması için zabıta ve anons yolu ile ve de billboardlar sürekli uyarı ve ikazların yapılmasına devam edilmesi.

2-Belediyemiz Çocuk Oyun Parklarının,halı sahaların Sağlık Bakanlığımızın yeni uygulamalarına kadar kullanılmaması ve bu alanlarda oturulmaması.

3-Belediyemize ait mesire,dinlenme alanlarında ve Sakarya Kıyısındaki tesislerde mangal,piknik yapılmaması konusunda sürekli uyarı ve kontrollerin arttırlması,oturma gruplarında kurallara uygun mesafelerde oturulmasının sağlanması.

4-Osmaneli Belediyesince yapılmakta olan Osmaneli – Bilecik arasındaki Otobüs Seferlerinin,Pazar alanına olan seferlerin yolcuların sağlığına uygun koşulların sağlanamaması ve bakanlığın kurallarına uygun olmaması nedeniyle kaldırılmasına.Osmaneli Minibüscüler Kooperatifi tarafından bu seferlerin kişiler arasındaki mesafeleri karşılayacak şekilde yolcu oturma şeklinin sağlanması şartı ile devam etmesine.

5-Manavlar ve sebze-meyve satan işyerleri ve marketlerde ambalajlanmış olarak bu ürünlerinin satışının sağlanması.Uymayan işyerlerinin kapatılması.

6-Osmaneli’de üretilmeyen,komşu il ve ilçelerden gelen,üretim aşaması kontrol edilemeyen Ekmek satışlarının yönetmeliklere uygun olmaması ve bakanlıkça getirilen yeni kurallar gereği pazarda ve marketlerde,bakkallarda satışının yasaklanması.

7-Osmaneli de faaliyet gösteren fırınların işyerlerinde yapacakları ekmek satışlarında mutlaka ekmeklerin ambalajlı olarak satılmasına ve asla elle müşterinin temasına izin verilmemesine.Yine marketlerde ekmek satışlarında ambalaj kuralına uyulmasına.

8-65 Yaş üzeri vatandaşlarımızın,engelli veya kronik hastalığı olan hemşehrilerimizin sokağa çıkmaları yasaklandığından ihtiyaçlarının karşılanmasında bu gruptaki büyüklerimize yardımcı olunmasına.Kaymakamlığımız ve Belediyemiz koordinasyonunda yapılan erzak ve yemek dağıtımında yardımcı olunmasına. Acil ihtiyaçlarının,sağlık sorunlarının vb isteklerinin takip edilmesine ve karşılanmasına.Bu gruptaki vatandaşlarımızın ziyaret edilmelerine ve sahip çıkılmasına.

9-Düğünler yasaklandığından sadece nikah işlemleri Belediyemizce yapılmaktadır.Nikah salonumuzda gerçekleştirilen nikah işlemleri sırasında anne,baba,kardeş gibi yakınlarının,nikah şahitlerinin dışında kalabalık oluşturulmamasına ve kurallara uyulmasına.

10-Koronovirüs Salgınına karşı Osmaneli halkının talepleri,önerileri,şikayetleri vb konular için Osmaneli Belediyemiz Başkanlığı Whatsap-Facebook-Twitter adreslerine, 110 nolu acil çağrı merkezimize,461 41 31 nolu telefonumuza,direk
Belediye Başkanımıza erişmek için 0 533 263 40 62 cep telefonuna ulaşılabilir.

Başkan Şahin konuyla ilgili; Osmaneli halkına kurallara uyduğu ve her konuda yardımcı olduğu için teşekkür ediyoruz.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan koordinasyonunda yürütülen Sağlık Bakanlığımız,İçişleri Bakanlığımız başta olmak üzere tüm bakanlıklarımızın,valilik,kaymakamlık,belediye başkanlıklarımızın uyumu ile uygulanan kurallara riayet ettiğimizde ve dualarımızla çok kısa sürede koronavirüs tehdidinden kurtulacağız.Birlik ve beraberlik içinde bu süreci yönetip,sağlıklı ortamlara bir an önce gececeğiz.Türkiye bu Koronavirüs belasından da güçlenerek çıkacak inşallah.

EVDE KALIN,SAĞLIKLI KALIN, ALLAH’A EMANET OLUN,
KURALLARA UYALIM,EVDEN ÇIKMAYALIM,DUALARIMIZLA BU SÜRECİ GEÇELİM.ALLAH BİZE YETER.

Saygı ve sevgilerimle,
Ymm Münür Şahin
Osmaneli Belediye Başkanı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.