DOLAR
32,5916
EURO
34,8605
ALTIN
2.501,97
BIST
9.685,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

OSMANELİ BELEDİYESİ HESTOUREX’E KATILDI

Turizmi çeşitlendirmek, 12 aya yaymak, katma değeri yüksek turizm hareketleri yaratmak ve iş hacmini arttırmak amacıyla düzenlenen, Hestourex Dünya Sağlık, Spor, Alternatif Turizm Kongresi ve Fuarı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 4-7 Nisan 2019 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi.

Fuara Bilecik İlimizi temsilen sadece Cumhurbaşkanlığının davetleri ile Osmaneli Belediyesi katıldı.
Hestourex’te tüm dünyadan seçilerek davet edilen alım heyeti statüsündeki yetkililere Osmaneli ve Bilecik İlimizin sağlık, spor ve alternatif turizmdeki altyapısı ve potansiyeli tanıtılmaktadır. Dünyada turizm alanında en geniş kapsamlı ikili iş geliştirme platformu olan Hestourex ile her yıl uluslararası ikili ve çok taraflı iş birliği antlaşmaları yapılarak, katma değeri yüksek sağlık, spor ve alternatif turizm geliştirilecek; ülkemizin 2023 hedefleri içinde bulunan 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm gelirine ulaşılacaktır.

Osmaneli Belediyesi Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen Hestourex Dünya Sağlık, spor Alternatif Turizm kongresi ve fuarına katılım sağlayan Bilecik Belediyeleri arasında tek belediye oldu. Fuarda BEBKA ile birlikte Bilecik’in tanıtımı ve B2B İş görüşmeleri gerçekleştiriliyor. Sağlık turizmi kapsamında Osmaneli içmeler tesisi, alternatif turizm kapsamında 12 farklı doğa yürüyüş parkurlarımız, spor turizmi kapsamında ise dünya takımlarına kamp ve FİFA standartlarındaki sahalarımız tanıtıldı.

Osmaneli Belediye standını ziyaret edip B2B İş görüşmeleri yapan ülkeler arasında Rusya, Ukrayna, Birleşik Arap Emirlikleri, Özbekistan, Azerbaycan, Almanya ve Katar ülkelerinin temsilcileri Osmaneli Belediyesinin imkanları ile oluşturulan kamp ve konaklama yerleri hakkında incelemelerde bulundular.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin yaptığı açıklamada;”Hestourex Dünya Sağlık, Spor, Alternatif Turizm Kongresi ve Fuarı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Antalya’da gerçekleştirildi. Osmaneli turizmde yükselen bir değer olarak fuarda yerini aldı.Sağlık,Spor,Tarih,Doğa ve Eko turizm alanlarında Osmaneli fuarda çok ilgi çekti.Osmaneli çok kısa bir sürede ilimizin,bölgemizin ,Türkiye’nin ve Dünya’nın önemli turizm merkezlerinden biri olacak.Bilinen 18 medeniyete ev sahipliği yapan Osmaneli turizmde bu ilgiyi hak ediyor. Esnafımız artık gelecek turistleri ağırlayacak planlamaları yapmaya devam etmeli. Bu konuda Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Yıldız ve sivil toplum örgütlerimizle birlikte çalışıyoruz.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.