DOLAR
32,5155
EURO
34,7315
ALTIN
2.488,83
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C

Osmaneli Belediye Başkanı Şahin 2021 Hedeflerini Açıkladı

Osmaneli Belediye Başkanı Şahin 2021 Hedeflerini Açıkladı. Bilecik’in Osmaneli İlçesi Osmaneli Belediye Münür Şahin göreve geldiklerinden bu yana hayata geçirilen projeleri ve 2021 hedeflerini açıkladı.
Osmaneli Belediyesi turizm hedeflerine yönelik 2014 yılından bu yana büyük bir çalışmanın içerisinde. Önce kentin tüm altyapısı tamamlanarak, 58.000-60.000 kişinin aynı anda yaşayacağı şehir planlaması ve buna göre çevre düzenlemesi, park, yeşil alanlar, genel şehir planlaması İstanbul Ticaret Üniversitesi başta olmak üzere diğer üniversitelerimizin de desteği ile yeniden genel revizyondan geçirildi.
Başkan Şahin, açıklamasında:
Osmaneli’de 350.000 m2 lik sit alanında yer alan tescilli konakların yanında, özellik arz eden diğer yapılarda eklenerek çok güzel bir Osmaneli Konakları portföyü oluşturuldu ve restorasyonlara büyük hız verildi.
Roma İmparatorluğu, Anadolu Selçuklu İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğu ve Cumhuriyetin ilk dönemlerinden kalan Osmaneli Konakları envanteri yeniden oluşturuldu. Eskişehir Koruma Kurulu ve Bursa Vakıfların Destekleri , Bilecik Valiliği İl Özel İdare Emlak Fonları, Tarihi Kentler Belediyeler Birliği proje destekleri, Kültür ve Turizm Bakanlığının Proje ve Proje uygulama yardımları, BEBKA destekleri, Üniversitelerimizin destekleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sokak Sağlıklaştırma projeleri, Filli Boya AŞ, Odöksan AŞ, Termal Seramik AŞ, Bien Seramik AŞ, Ytong AŞ, özel sektör destekleri ve Osmaneli Belediyesinin bünyesinde oluşturduğu restorasyon ekibi ve kurduğu Mimar, Mühendis restorasyon yönetim ekibiyle, ahşap atölyemiz, elektrik atölyemiz, taş işleme atölyemiz, kaynak ve demir işleri atölyemiz ve tüm ekiplerimizle bu güne kadar 75 adetin üzerinde Tarihi Osmaneli konağının Restorasyonu tamamlandı.
Konakların her birine bir kimlik vererek Otel, Aşçılık Okulu, Genclik Merkezi, Kadın Girişimciler Kooperatifi, Genc ve Kadın Girişimciler İş Merkezi, Tarihi Lefke Çarşısı İş Geliştirme Merkezi, Konferans ve Toplantı Salonu, Kütüphane, Ahşap Atölyeleri, Cam Atölyeleri, Tesbih Atölyeleri, lefke Bezi üretim ve Dikiş Atölyesi, Tarihi Osmanlı Mutfağı, Kaybolmakta olan sanatların tekrar canlandırılması, bez oyuncak imalatları, Yöresel Ürünler üretim ve satış atölyeleri, Osmanlı Kahvesi, Han vb. amaçlar için kullanılmaya başlandı.
Osmaneli Belediyesi sadece kendi Konak Otelleri, Prof Dr Yunus Söylet İçmeler Tesisleri ile yatak kapasitesini 250 adet yatak kapasitesine ulaştı. Özel sektörü de içine kattığımızda Osmaneli de öğrenci pansiyonları hariç 500 kişinin konaklayacağı kapasite yakalandı. Hedef 2021 yılında 750 yatak kapasitesi, 2022 yılında 1000 yatak kapasitesine sadece Osmaneli Belediyesi olarak ulaşmak. Osmaneli de Yatak kapasitesini arttırırken konferans ve toplantılar için salon sayısını ve kalitesini de arttırıyoruz. Osmaneli sadece ilçemizin değil, Bilecik ilinin tüm organizasyonlarında ev sahipliği yapacak veya diğer ilçelere destek olacak yatırım planlamalarını da yapıyor.
Osmaneli Belediyesi Turizmde; Eğitim, Spor, Gastronomi, Doğal kamp ve yürüyüş, sağlık turizmi, kültür ve sanat turizmi vb. başlıkları kendisine hedef seçti. Özellikle spor turizminde yaptığımız spor tesisleri ve 2021 yılında yapmayı planladığımız yeni tesislerle 3 Adet UFEA standardında 2 doğal çim, 1 adet suni çim Futbol Sahasına sahip olacak. Tenis Kortu sayısı 2021 yılında mevcutlarla birlikte 5 Adete çıkacak. Ulusal Tenis Turnuvalarına ev sahipliği yapabileceğimiz kapasiteye ve olanağa kavuşacağız. Futbolda üç yıl arka arkaya yaptığımız ancak bu yıl salgın nedeniyle ara verdiğimiz “TFF destekli Lefke Cup U 15 Futbol Turnuvası” önümüzdeki yıllarda yurt dışına da açılarak devam edecek. Yine TFF ile birlikte 8-14 yaş grupları için yeni turnuvaları ilave edeceğiz. Kadın Futbol Turnuvamız Zafer Kupası adı altında devam edecek. Mevcut Kapalı Spor Salonumuz onarımdan geçiyor. 3 adet kapalı antrenman salonu için 2021 yılında Spor Toto Teşkilat Başkanlığının destekleri ile yatırıma başlıyoruz. Yine 2 adet bayan ve erkekler için Osmangazi Parkımızın içinde yüzme havuzlarımızı 2021 yılında inşa edeceğiz. Yine Osmangazi Parkında bayan ve erkek sporcular ve halkımız için fizik tedavi, kondisyon salonu, sağlık salonu yer alacak.
6.5 kilometrelik Sakarya Kıyısı Sahilimizde yürüyüş yolları, bisiklet yolları, kros yolları yapıyoruz. Sakarya nehri kıyısında 500.000 m2 lik çok büyük bir parkımız ve spor alanlarımız oluyor. Bunun yaklaşık 250.000 m2 lik bölümünü tamamladık. Bu büyük parkımız içinde 500.000 adet ağaç olacak. Yine aynı parkta plaj gibi kullanabileceğimiz, su sporları, sörf, kano, kürek yarışmaları yapılabilecek. Göletin diğer bir faydası ise yangınlar içinde kullanılabilecek.20.000 m2 lik alanı kapsayacak gölet çok güzel bir görünüme sahip olacak . Çerkeşli Köyümüzdeki Gölette Belediye Sporumuzun su sporları tesisleri yer alacak. Çerkeşli Göletinde özellikle köylerimizdeki gençlerimize yüzmeyi mutlaka öğreteceğiz ve spor sporları konusunda da onları yetiştireceğiz. Yine Hisarcık, Adliye, Ağlan, Boyunkaya, Oğulpaşa Köylerimizde sporcular ve gençlerimiz için kamp merkezleri ve göletlerde su sporları ve balıkçılık alanları yer alacak. Osmaneli gençlerin ve doğa severlerin hayran kalacağı ve Marmara Bölgemizde örnek bir spor ve turizm kenti oluyor.
Osmaneli tarih boyunca 18 medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu medeniyetlerden geriye kalan bir çok değerli tarihi esere ve kültür varlıklara sahip. İpek Yolu,Roma Ordu Yolu, Sufi Yolu, Haç Yolu, Anadolu, Asya, Afrika’ya uzanan yolların kesişme noktası ilçemiz. Sakarya Nehrinin içinden geçtiği, Göksu, Karasu, Göynük Suyunun ilçemiz sınırları içinde Sakarya Nehrine birleştiği verimli topraklara sahip ve bu nedenle Bilecik İlinde tarımla uğraşan en büyük nüfusa sahip ilçe Osmaneli. Özellikli ürünleri Karpuz, Kavun, Ayva, Domates, Şeftali, Biber başta olmak üzere sebze-meyva deposu Osmaneli. Bu özelliğini de turizmde fazlasıyla kullanacak ilçemiz.
Osmaneli Belediyesi olarak Başta Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi başta olmak üzere 35 üniversiteyle işbirliği yapıyoruz. Osmaneli’nin gerçek tarihini, tarihi ve kültürel varlıklarını, bitki örtüsünü ve bu yörede yaşayan canlıları bilimsel olarak ortaya çıkarmak için büyük çaba safrettik. Tübitak destekli doğa projelerimizin bu yıl 5. Osmaneli de yapılacak. Artık ilçemizdeki her türlü bitki örtüsünün ve canlı türlerinin tümü hakkında envanterimiz ve kayıtlı bilimsel dökumanlarımız var. Değerli hocalarımıza ve Ünversite Rektörlerimize ve öğretici kadrolarına özellikle ilçemize katkıları için çok teşekkür ediyoruz.
Osmaneli Belediyesi olarak Covid-19 salgını sürecini bir taraftan büyük bir hassasiyetle sağlıkçılarımızın ve halkımızın hizmetinde geçirdik. Belediyemiz çalışanlarına İdari izin kullandırmayarak birbirinden bağımsız olan restorasyon çalışmalarında büyük yol aldık. Bu süreç geçtiğinde Osmaneli Turizmde patlama yaşayacak. Artık her şeyimizle hazırız. Konaklama için Konak Otellerimizle geçmişi yaşamak mümkün. Tarihi Lefke Çarşısında Roma İmparatorluğu, Anadolu Selçuklu İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğu dönemini yaşamak çok farklı bir duygu olacak ziyaretçilerimiz için. Gastronomi turizmi açısından geçmişten geleceğe taşıdığımız ve BŞEÜ OMYO Aşçılık Bölümü ile bilimsellik kattığımız nefis yemeklerimizle misafirlerimize ayrı tatlar sunacağız.
Eğitim Turizmiyle Osmaneli toplantıların, sempozyumların, konferansların merkezi olacak. Osmaneli Kızılcahamam gibi mükemmel bir merkez haline geliyor. Spor turnuvalarında ilçemize gelen sporcuların bugünlerde artık Dünya çapında yıldızlar konumuna geldiğini televizyonlardan gördükçe mutlu oluyoruz. Osmaneli Altınordu, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Adana Demirspor, Kasımpaşa, Bolu, Bursa, Eskişehir, Sakarya vb altyapı takımlarımızla ve TFF ile sürekli ilişkiler içinde planlamalarını yapıyor. Salon sporlarında Dünya ve Avrupa Şampiyonu düzeyinde hocalarımızla ve sporcularımızla turnuvalara ev sahipliği için hazırlanıyor. Osmaneli gençlerine örnek olacak bu spor organizasyonları ile Türkiye ve Dünyada ses getirecek bir spor merkezi konumuna geldi.
Prof Dr Yunus Söylet İçmeler Tesislerimizle sağlık Turizminde önemli bir yerdeyiz. Tesislerimizde yatak kapasitesini 100 kişiden 250 kişiye çıkarıyoruz. Roma ve Osmanlı Hamamları, deri suyunu kullanacağımız yüzme havuzları ile tesislerimiz çok daha cazip hale geliyor. Sağlık anlamında özellikle bu covid-19 döneminden sonra tesislerimiz çok değer kazandı. Tesislerimizin doluluk oranları çok yüksek ve artık kapasite artışına gitmek zorunda kalıyoruz.
Osmaneli turizmde tüm bu yatırımlarını yaparken ve geleceğin turizm kenti olmayı hedeflerken tarihi değerlerini, varlıklarını, geçmişten günümüze kalan kültürel miraslarını, bu topraklarda kurulmuş olan Anadolu Selçuklu İmparatorluğunu, Osmanlı İmparatorluğunu, Ertuğrul Gazi, Dursun Fakıh, Şeyh Edebali, Osman Gazi, Balaban Gazi, Samsa Çavuş, Köse Mihal, Orhan Gazi, vb birçok değerini de öne çıkarıyor. Yine Kurtuluş Savaşı sırasında da işgal edilmeyen Osmaneli’yi stratejik bir üst olarak kullanan ve defalarca Osmaneli’ne gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Fevzi Çakmak, Ali Fuat Cebesoy, Halide Edip Adıvar gibi değerlerine de sahip çıkıyor ve onları gelecek nesillere taşıyor. Parklarda, spor tesislerinde kısaca her yerde öne çıkan isimlerimiz belli bizim. Kısaca Osmaneli tarihine, bu tarihi yazan değerlerine her ortamda sahip çıkıyor ve onları her yerde öne çıkıyor ve isimleriyle onları yaşatıyor.
Osmaneli Belediyesi covid-19 sonrası önce Türkiye’de sonrası Dünya’da önemli, herkesin bildiği çok değerli turizm merkezi oluyor. Osmaneli turizmde yükselen değer olurken, Bilecik’i turizmde yukarıya çekecek tesisleri ile tüm ilçede ayrı bir değer, ayrı bir vizyon katacak projeleri de üstleniyor. Osmaneli ulaşım avantajlarını da kullanarak ekonomik açıdan turizmden ilçemize büyük nakit girişi sağlarken, esnafımız, tüccarımız yeni kazanç kapılarına da ulaşacak. Osmaneli her alanda olduğu gibi turizmde de hedeflerine ulaşırken, projeleriyle örnek olmaya ve en kaliteli tesisleri, en düşük maliyetle, halkımızın hizmetine sunmaya özen gösteriyor. Osmaneli Belediyesi kendi teknik ekibi ve yönetici kadrosuyla, kurduğu yetenekli restorasyon ve atölyeleri ile ve yetiştirdiği, bir araya getirdiği çok yetenekli usta ve çalışanlarıyla kamu kaynaklarını çok az kullanarak, çok küçük bütçelerle büyük yatırımları gerçekleştirmeye devam ediyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.