DOLAR
32,4930
EURO
34,5426
ALTIN
2.497,80
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
26°C
Bilecik
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in Ramazan Ayı Tebrik Mesajı

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in Ramazan Ayı Tebrik Mesajı. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, başlayacak olan Ramazan Ayı dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları kaydetti;

Bu yıl insanlığın sınavdan geçtiği evlerine hapsolduğu,en yakınların bile birbirlerine mesafe koyduğu, sarılamadığı, görüşemediği günlerde, biz Müslümanların heyecanla beklediği 11 ayın sultanı Ramazan ayı geldi. Müslüman alemi bu gece ilk sahurunu yapacak ve yarın ilk oruçlar tutulacak. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Müslümanlar olarak, mübarek ayda yapacağımız ibadetlerin, tutacağımız oruçların, dualarımızın içinde bulunduğumuz bu kötü günlere çare olmasını yüce Allah’tan istiyoruz. Biliyoruz ki o ol dediğinde her şey olur. Onun gücü her şeye yeter. Allah’tan hep birlikte bu koronavirüs sınavımızın geçmesini dileyelim.

Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü kutsal kitabımız Kur’an bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur’an’da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen “kadir gecesi” yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam’ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona “on bir ayın sultanı” denilmiştir.

Ramazan ayı;’İnsanları kurtuluş yola götüren aydır’

Ramazan ayını değerli kılan nedenlerden birisi, Kutsal kitabımız olan Kur’an’ın bu ayda indirilmiş olmasıdır. Yüce Allah Kur’an’da “Ramazan ayı insanları kurtuluş yolan götüren, doğruyu yanlıştan ayıran Kur’an’ın indiği aydır.”(Bakara suresi, ayet 185) buyurmuştur.

Kur’an’, Allah tarafından insanlara öğüt vermek ve yol göstermek için gönderilmiştir. Bu nedenle Kur’an insan için hayati değer taşır. Kur’an okumak bir ibadettir. Peygamberimiz Allah’ın bildirdiği görev ve sorumluluklarımızı sıkça hatırlamamız için Kur’an’ı çok okumayı teşvik etmiştir.

Ramazan’da hatim geleneği yüzyıllardır devam ediyor ve bizler için büyük bir fırsat bu günler,yararlanmak için evlerimizden çıkamadığımız bugünler fırsat.
Müslümanlar, ramazan ayında Kur’an okumaya her zamankinden daha çok özen gösterirler. Bunun için evlerde veya camilerde bir araya gelerek, her gün Kur’an’dan yirmi sayfa okurlar. Ramazan ayının sonuna gelindiğin de ise Kur’an’ı baştan sona bir kez okumuş olurlar. Buna hatim denir. Daha sonra hatim duası yapılır. Müslümanlar yüzyıllar boyu bu geleneği devam ettirmişlerdir.

Yüce Allah Kur’anda;”Kim Ramazan ayına ulaşırsa oruç tutsun”buyurmuştur.

Ramazan ayını önemli kılan etkenlerden biri de, dinimizin temel ibadetlerinden olan orucun bu ay içinde tutulmasıdır. Yüce Allah Kur’an’da “…Kim Ramazan ayına ulaşırsa oruç tutsun” (Bakara suresi, 185. ayet) buyurarak, ramazan ayında oruç tutulmasını emretmektedir. Bu nedenle Müslümanlar ramazan ayı boyunca oruç tutarlar.

Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Allah’ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı aydır. Sevgili Peygamberimiz, ramazan ayında içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağını bildirmiştir.

İslam ülkelerinin emperyalist ülkeler tarafından sömürüldüğü, kardeş kavgasına sokulduğu, yüz yıllardır yaşadıkları vatanlarından edildiği, katledildiği, aşağılandığı ,insan yerine konulmadığı,çoluk çocuk denizlerde ölüme terk edildiği çok kötü günler sonrası “KORONAVİRÜS”Salgını rastlantı değildir. Tüm Dünya çaresizlik içinde bu hastalığa, salgına karşı savaşları, hesapları, katliamları bırakmış bir olmuş çözüm arıyor. Daha düne kadar müslümanların katliamlarına seyirci kalan ülkeler bugün şehirlerinde “EZAN, KURAN” okutarak Allah’tan çare diliyorlar.

Ramazan ayında bu yıl toplu iftarlar yapamayacağız, teravi namazı kılamayacağız, birbirimizle iftar sofralarında olamayacağız. Allah hepimizi düşünmeye, durumdan ibret almaya yönlendiriyor. Kısacası tüm Dünyayı düşünmeye sevk ediyor, aklınızı başınıza alın diyor..

Çocukların öldürülmesine seyirci kalan,onları korumayan büyükleri koronavirüs öncelikle götürüyor. Medeni ülkelerde yaşlılara bakan ilgilenen bile kalmadı. Allah öyle bir musibet verdi ki sanki ufak bir mahşer günü. Herkes birbirinden kaçıyor, herkes birbirine şüpheyle bakıyor, aynı evde olanlar bile ayrı odalarda 14 günlük süreleri dolduruyor. Allah bugünlerden ders almayı bu mübarek ramazan ayında bari insanlığa nasip etsin.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Ayımız Mübarek olsun, Allah koronavirüs salgınından ve tüm hastalıklardan hepimizi korusun. Allah derdi bulunmayan hastalıklarla bizleri test etmesin. Allah bu mübarek ramazan ayında yapacağımız ibadetleri, tutacağımız oruçları, yapacağımız hatimleri, yardımları kabul etsin. Allah Tüm Dünya halklarına, kısaca insanlığa kendine gelmeyi nasip etsin.

Saygı ve sevgilerimle
Münür Şahin -Osmaneli Belediye Başkanı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.