DOLAR
32,5217
EURO
34,9766
ALTIN
2.439,42
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in 19 Mayıs Mesajı

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Şahin, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI”GENÇLİĞİN EMPERYALİZME KARŞI DURUŞUNUN İFADESİDİR.

19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyetinin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Atatürk Milli Mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü. Bu nedenle de “gençlik” kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktadır. Atatürk gençlerden sık sık bahsederken, yaş sınırı dışında fikri olarak gençliği yani, fikirde yeniliği ifade etmiştir. Onun şu sözü çok anlamlıdır:“Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir.”

19 Mayıs kutlamaları ilk olarak 24 Mayıs 1935 tarihinde Atatürk Günü olarak kutlandı. İlk 19 Mayıs, Beşiktaş Spor Kulübü’nün girişimleri sayesinde Fenerbahçe Stadında kutlandı ve Galatasaraylı ve Fenerbahçeli çok sayıda sporcu bu günü beraber kutladı. Beşiktaş’ın kurucu üyelerinden Ahmet Fetgeri Aşeni, Atatürk Günü’nün gençliğe adanması için 19 Mayısın Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmasını önerdi. Spor Kongresinde dile getirilen bu öneri kabul edildi ve Atatürk’ün onayıyla yasa haline getirildi.

20 Mayıs 1938 tarihli kanunla beraber 19 Mayıs, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaya başlandı. 12 Eylül Darbesinin ardından bayramın adı Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak değiştirildi.

Emperyalizm her dönemde güçlü Türkiye’den korkmuş ve Türkiyeyi bölmek,parçalamak suretiyle kontrol atlında tutabileceği bir ülke haline getirmeyi hedeflemiştir. Birinci Dünya Savaşı sonrası Çanakkale’den savaşla geçemeyen emperyalist ülkeler, yapılan anlaşmalar sonrası Çanakkale’den geçerek başta İstanbul olmak üzere Osmanlı İmparatorluğunu sona erdirmek için ülkemizi işgal etmişlerdi. O günlerde de bugünlerde olduğu gibi içimizdeki hainler işgalcilerle işbirliği yaparak, hangi ülkeye bağlı olmamızın avantajlı olacağını tartışıyorlardı. Bugün Teröre karşı verdiğimiz sınırlarımız içresinde ve dışarısındaki mücadeleye dil uzatanlar o günkü hainlerle aynı karakterde olan satılmışlardır.

Kurduğu 16 Türk Devleti ile her zaman Dünya da lider ülke olmuş biz Türkler, 19 Mayıs 1919 da yeniden başlattığımız mücadele ile Türkiye Cumhuriyetini Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve de kahraman Türk halkıyla birlikte kurduk. O günlerde emperyalist ülkeler nasıl Osmanlı üzerinde oyunlar oynayarak bizim parçalanmamızı,bölünmemizi planlamışlarsa bugün de aynı oyunları Türkiye Cumhuriyetine karşı planlamaktadırlar.

2002 den bu yana hızla gelişen ve güçlenen Türkiye bölgesinde ve Dünya da uyguladığı bağımsız politikalarla emperyalist ülkeleri rahatsız ediyor. Türk Dünyası, İslam Alemi ve ezilen Dünya halklarının umudu lider ülke konumuna geldi. Bugün teröre karşı içeride ve dışarıda verilen mücadeleyle güvenli bir ülke konumuna geldik. Çevremizde oluşturulmaya çalışılan terör koridorlarına dur diyen Türkiye Suriye ve Irak’ta oluşturulmaya çalışılan olup bittilere de dur dedi.

Her alanda gelişen Türkiye özellikle silah sanayinde yakaladığı büyük gelişimle dışa bağımlı olmaktan kurtuldu. Kendi silahını, uçağını, helikopterini, tankını, füzesini, gemisini yapan Türkiye uyguladığı bağımsız dış politikalarla bölgemizde ve Dünya da büyük güç haline geldi. Türkiye 2023 hedeflerine ilerlerken üzerimizde oynanan oyunlar daha da arttı. Önümüzdeki günler birlik ve beraberliğimiz arttığı zamanlar olmalı. Emperyalizme ve teröre karşı mücadelede asla gevşeme olmamalı.

“1075 yılından günümüze, kesintisiz Türk kenti olan Osmaneli”halkı ve gençliği ile birlikte emperyalizme ve teröre karşı birlik ve beraberlik içindedir.Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 1919 da başlattığı ve kurtuluş savaşı ile emperyalist ülkelere verdiği dersi, bugünde Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türk halkı teröre ve ona destek veren emperyalist ülkelere karşı vermektedir. Gezi olaylarında İstanbul sokaklarına “işgal 1453 yılında başladı”diyenlere karşı Türk Genci liderinin ve devletinin yanında tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet için korkmadan şehadete yürüyecek azimde ve kararlıktadır. Böyle bir gençliğe sahip olduğumuz için ne kadar öğünsek azdır.

Yine bir “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında”yurt içinde ve yurt dışında teröre ve emperyalizme karşı savaşan ve korkmadan şehadete yürüyen Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Emniyet Mensuplarımızın Allah yardımcı olsun, Allah onları korusun. Bu vesile ile Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.Şehitlerimizin ailelerinden Allah razı olsun,ne mutlu onlara ki böyle hayırlı evlatların gurur ve onurunu taşıyorlar.

Saygı ve sevgilerimle
Ymm Münür Şahin-Osmaneli Belediye Başkanı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.