DOLAR
32,5826
EURO
34,7975
ALTIN
2.513,17
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in 15 Temmuz Mesajı

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in 15 Temmuz Mesajı. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şunları kaydetti;

“15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçmiş olsa da dış güçlerin içimizdeki hainleri kullanarak benzer girişimlerde her zaman bulunabileceklerini Türk halkı olarak asla unutmamalıyız.

Tarih 15 Temmuz 2016’yı gösterdiğinde Türkiye görülmemiş bir ihanete tanıklık etti. Seçimle yönetime gelmiş hükumeti ve onun lideri Recep Tayyip Erdoğan’ı yok etmeyi hedefleyen darbe içimizdeki hainleri kullanan emperyalist dış güçlerin planıydı. 15 Temmuz Cuma günü saat 22:00’da başlayan hain terör örgütü Fetö’nün darbe girişimi cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine halkın darbecilere dersini vermesiyle, 16 Temmuz Cumartesi günü saat 20:00’de kahraman Türk halkının direnişiyle bertaraf edildi.

Darbeciler özel harekat başta olmak üzere, TSK ve Emniyetine kritik noktalarına, köprülere, TBMM, Cumhurbaşkanlığı da dahil birçok noktaya saldırıda bulundu. Televizyon kanallarını ve basını işgal ederek algı yaratmaya çalıştı, Türkiye’nin en uzun 48 saatinde 248 şehit verildi, 2196 vatandaş ise gazi oldu. Darbe girişiminin olduğu gece halk kahramanca direndi ve darbecilere karşı demokrasi destanını yazdı. Sonraki günlerde süreci sahadan kalan halk demokrasiye sahip çıktı.

Osmaneli halkı 15 Temmuz gecesi Belediye Başkanı olarak bizzat yaptığım anonsla çağrı sonrası, Cumhurbaşkanımızın çağrısından önce belediyenin önünde toplanarak darbeye karşı demokrasiden yana tavrını ortaya koyarak seçilmiş hükumetimize ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve de demokrasiye sahip çıktı. Demokrasi nöbetlerinde birlik ve beraberlik içinde olarak aynı alanda demokrasi nöbetleri tuttu. Kısaca 15 Temmuz darbesine Osmaneli halkı “1075 yılından günümüze kesintisiz Türk kenti” olmanın, 946 yıldır bu topraklarda ezanı susturmayışının, bayrağı indirmeyişinin farkını gösterdi ve darbecilere dersini verdi.

Türkiye ne zaman birlik ve beraberlik içinde yükselişe geçse, bağımsız politikalar izlese, Türk ve İslam aleminde örnek ülke haline gelse, güçlü Türkiye ve güçlü lidere sahip olsa emperyalist dış güçler içimizdeki hainleri kullanarak Türkiye’yi bölmek, parçalamak ve güçsüzleştirmek için darbeleri planlamışlardır. Günümüzde Fetö’nun yalnızca Fetö olmadığını, Pkk’nın yalnızca Pkk olmadığını, Deaş’ın yalnızca Deaş olmadığını çok iyi biliyoruz.Tüm bu örgütlerin arkalarında kimlerin olduğunu Türk halkı çok iyi bilmektedir. O yüzden Türk halkının birlik ve beraberliği her şeyin ötesindedir.

15 Temmuz darbesi ile, Türk Dünyasının, İslam aleminin, ezilen Dünya halklarının umudu olan, örnek alınan Türkiye’nin ve onun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yükselişine dur denilmek istenmiştir. Bugün yine aynı dış güçler ve içimizdeki hainleri kullanarak, diğer İslam ülkeleri Suriye, Irak, Mısır, Somali, Filistin, Sudan, Arakan, Libya vb islam ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’yi de kardeş kavgası içine çekmeye çalışmaktadırlar.

Bugün Türkiye’nin savunma amaçlı aldığı S-400 füzelere karşı çıkan, Doğu Akdeniz’de doğal kaynaklarımıza sahip çıkmamıza karşı koyanların, Suriye ve Irak’ta sınırlarımız karşısına kurulmak istenen terör devletine dur diyerek aynı bölgede güvenli bölge kurmamıza karşı çıkanların, ekonomimiz üzerinde oyunlar oynayanların, F35 savaş uçağı projesinde Türkiye’yi dışlamak isteyenlerin yine bu emperyalist ülkeler ve onlarla birlikte hareket eden içimizdeki hainler olduğunu unutmayalım.

Biz Türkler bugüne kadar kurduğumuz 16 Türk devleti ile Dünyada hep lider ülke olduk. Birlik ve beraberlik içinde, 17.Türk Devleti Türkiye cumhuriyeti ile de lider ülke olma yolunda, Güçlü Türkiye olma yolunda hızla ilerliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz’da hain darbeye karşı direnirken şehit olan kardeşlerimizi rahmetle, dua ve minnetle, gazilerimizi de şükranla anıyoruz.

15 Temmuz 2016 da, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısını beklemeden bu meydanda toplanan, sonrası demokrasi nöbetlerini tutan vatanına, bayrağına, milletine ve devletine bağlı Osmaneli halkını saygı, sevgi ile selamlıyorum.”

Saygılarımla,
Ymm Münür Şahin

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.