DOLAR
32,5183
EURO
34,7309
ALTIN
2.485,00
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in 14 Mayıs Mesajı

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in 14 Mayıs Mesajı. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında Şahin, şunları kaydetti;

Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonunun 1984 yılında almış olduğu bir kararla 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü olarak kutlanmaktadır.
Geçimini topraktan sağlayan, topraktan aldığı ürüne değer katarak onu bizlere ulaştıran çiftçilerimizin emeği kutsaldır. Ülkemizde son yıllarda tarım alanında çok başarılı çalışmalar yürütülmüş ve tarım sektörümüz önemli bir büyüme göstermiştir.Bu çalışmaların bu dönemde ürün fiyatlarına da yansımasını diliyoruz.

Başkanımız Münür Şahin yaptığı açıklamada; “Osmaneli Bilecik ilinde tarımla uğraşan nüfusun en yoğun olduğu ilçe. Yine ilçemizin diğer bir özelliği köylerde yaşayan nüfus anlamında da Bilecik’te ilk sırayı yer alması. Osmaneli Sakarya Nehrinin içinden geçtiği, Göksu, Karasu, Göynük Suyunun Sakarya ile ilçemiz sınırları içinde buluştuğu, çok verimli topraklara sahip ilçe. Bilecik ilinin Antalya’sı olarak adlandırılan Osmaneli tarımda özel bir yere sahip.

Osmaneli Belediyesi olarak her zaman çiftçimizin yanındayız. Bakanlık onaylı Ha Binamız, Mezbaha Tesisimiz, Hisarcık – Beşevler Yöresel Ürün Üretme Tesisimiz tesislerimizle Osmaneli Belediyesi olarak Tarıma ve dolayısıyla çiftçimize büyük destek oluyoruz. Yöresel tarımsal ürünlerimiz; Ayva Lokumu, Salça, Sebze-Meyve Kurutma, Cezerye, Turşu, Meyve Suyu, Nar Lokumu, Karpuz Pekmezi vb ile bölgemizin tarımsal ürünlerini değerlendiriyoruz. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Dr Fahrettin Poyraz’ın destekleri ile bu yöresel ürünleri Türkiye pazarına ulaştırıyoruz.

Osmaneli hükumetimizin hayvancılık üzerine destekleri ile son yıllarda özellikle kanatlı hayvancılıkta çok büyük tesislerin sahibi oldu. Bilecik ilinin en büyük kanatlı hayvan üretimi Osmaneli’de. Yine hükumetimizin destekleriyle özellikle merası olan köylerimizde hayvancılık büyük gelişim kaydetti ve bu artış devam ediyor.

Koronavirüs nedeniyle Dünyada yaşanan krizin ilçemizde ve ülkemizde tarımda yeni fırsatlar yaratacağına inanıyoruz. Bu yıl çiftçimiz koronavirüse karşı tedbirlere eksiksiz uyarken asıl işi tarımsal üretim onusunda daha fazla ekim yaparak, şerri hayra çevirecek bir cabanın içine girdi. Allah yardımcıları olsun.

Tarım ve hayvancılık üretiminin her kademesinde çalışan vefakâr çiftçilerimizin; üretim ve verimliliğin arttırılması, yaşam şartlarının yükseltilmesi, ürettikleri ürünlerin pazarlara ulaştırılması, ülkemizin ve bölgemizin tarım ve hayvancılığının kalkınmasında yüksek öneme sahiptir.

Osmaneli ilçemizde Kaymakamlığımızla birlikte ilçemizde tarıma, hayvancılığa kısacası çiftçiye yönelik destek çalışmalarımız artarak devam edecek. Bu vesile ile en önemli ve en hayati ihtiyacımızın kaynağı olan tarımsal üretimin her kademesinde emeği ve alın teri bulunan çiftçilerimizin, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyor, bereketli, ürünlerinin değerini bulduğu bir sezon geçirmelerini diliyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.