DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in 1 Mayıs Mesajı

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in 1 Mayıs Mesajı. Koronavirüs üretimde ‘Emek’ fakrötürünün önemini hatırlattı.Tüm işçilerimizin ve çalışanlarımızın 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramını kutluyoruz.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı ile ilgili olarak kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Şahin, Koronavirüs nedeniyle evde kalarak kutlayacağımız bu yılki 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramının değişen Dünya koşullarında emeğin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

Osmaneli Belediye Başkanı Şahin mesajına şöyle devam etti:

Tüm üretim faktörleri içerisinde emeğin yerinin çok farklı olduğunu koronavirüs salgınıyla yeniden hatırlamış olduk.Evde kalan emek kısa bir sürede olsa tüm üretim sürecini durdurdu.

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramının kısaca ne anlama geldiğini hatırlayalım:

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü. Dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmî tatil olarak kabul edilmektedir. Türkiye’de ilk kez 1923’te resmî olarak kutlanmıştır. 2008 Nisan’ında, “Emek ve Dayanışma Günü” olarak kutlanması kabul edilmiştir. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM’de kabul edilen 5892[1] sayılı yasanın, 27 Nisan 2009’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile, 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir.

Emek üretim faktörleri içinde en önemli unsurdur;

Şirketlerin mal ve hizmet üretimi gerçekleştirmek için kullanmak zorunda oldukları her unsur üretim faktörlerini oluşturur.Βu faktörler, üretimi gerçekleştirmek için kullanılan Doğal Kaynaklar (Hammadde ve Toprak), Emek (İş gücü), Sermaye (Milli Servet) ve Girişim (Teşebbüs) üretim faktörleridir.Bu üretim faktörleri üretimi gerçekleştirmek için vazgeçilmez unsurlardı.Ama bu unsurlardan en önemlisinin emek olduğunu koronavirüs salgını bizlere bir kez daha gösterdi.Teknolojide,sermayede,doğal kaynaklarda çok güçlü olan ülkelerin bile bir salgın hastalıkta ne konuma geldiğini gördük.

Emeğin yoğun olduğu bizim gibi ülkelerin,eğitim ve teknoloji ile emeğin yeteneklerini, kalitesini artırdığında neleri başarabileceğini de 2002 den bugüne Türkiye’de yaşanan değişimle görüyoruz.Bu süreç içinde hızla gelişen ülkemiz,sahip olduğu emeği iyi kullanarak,eğitimde reformlarla nitelikli iş gücüne erişerek her alan”da teknolojik atılımları gerçekleştirdi.Bu gün bir çok konuda geldiğimiz noktada bu yetişmiş insan gücünün kısaca emeğin katkısı büyüktür. Türkiye bugün koronavirüs olayında bile sahip olduğu kaliteli insan gücü ile çok gelişmiş olarak tanımladığımız ülkelere yardım eder konuma gelmiştir. Orta doğuda olup bittileri, kurulmak istenen terör devletlerini, Türkiye’nin Akdeniz’de çıkarlarını korurken yine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öngörüsü ile geldiğimiz büyük ve güçlü Türkiye hedefinin yetişmiş insan gücü ile sağladığı başarının doğal sonucu olarak herkesin takdir ettiği ülke olduk.

Tüm emekçiler olarak,bireysel yeteneklerimizi daha üst noktalara çıkararak mutlaka çok daha gelir seviyelerine ulaşacağız.Türk insanı mazlumlara açtığı kapıların bereketini,sıradan işleri aldığı göçlerle gelen insanlara devrederek,kendini daha nitelikli ve daha teknolojik işlere yönlendirmiştir.Kısaca bize büyük yük görünen Göçmenlerin hayır duası ve insanımızın yaratıcılığı ile ülkemizde emek sınıf atlamıştır.Tarımda,sanayide,teknolojide,savunma sanayinde ve her alanda mevcut iş gücümüz sınıf atlayarak daha nitelikli işlere yönelirken,daha ağır emek isteyen işlerde ülkemize göçlerle gelen iş gücünden karşılanmaktadır.

İnşallah emek kalitesindeki bu değişim ve yükselişin sonucu çalışanlarımızın gelir seviyesine de aynı oranda yansır ve verimlilik daha da artar. Hem iş yerini,hemde çalışanı gözeterek çalışma barışını sağlayan sendikalarımızın da geldiğimiz noktada destekleri önemli. Türkiye’de sendikalarımız da artık önce kalıcı iş yerine, bunun sonucu hak edilen ücretlerin alınması yönünde hareket etmektedir. Tüm işverenlerimiz acısından iş yerlerinde sendika onları koruyan,çalışanlar üzerinde disiplini ve verimliliği sağlayan bir kurumdur.Sendikalaşmayı Osmaneli Belediyesi olarak destekliyoruz ve gerekli görüyoruz. Osmaneli Belediyesi Şirketi dahil tüm iş yerlerinde sendikalı işçi çalıştırmaya özen göstermektedir.

Tekrar tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramını kutlar,daha iyi çalışma ve daha iyi ücret koşullarda ortamların oluşması dileğiyle saygı ve sevgilerimi sunarım.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.