DOLAR
32,3293
EURO
35,0939
ALTIN
2.298,16
BIST
9.043,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin İşverenlere Seslendi

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin İşverenlere Seslendi. Belediye Başkanı Şahin, Osmaneli de üretim yapan tüm şirketlerin yönetici ve patronlarından ricada bulundu.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemlerde kamu çalışanlarına idari izin kullanmalarına olanak tanınarak sağlıkçılar, belediye, emniyet, jandarma gibi zorunlu hizmet vermesi gerekenler hariç olmak üzere büyük oranda kamuda yoğunluk önlendiğini belirterek, şirketlerde çalışanlar için işverenlere çalışanları desteklemeleri için kısmi çalışma konusunda esneklikler getirildiğini hatırlattı.

Bazı şirketlerde ise ücretsiz izin kullanıldığını ve üretime ara verildiğini kaydeden Başkan Şahin şunları söyledi;

Her sabah geçerken üzülerek görüyoruz ki işçi kardeşlerimizin büyük bölümü işlerine devam ediyor. İlçemizdeki çoğu şirketimiz İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, İzmit, Sakarya ve yurt dışı gibi koronavirüsün yaygın olduğu şehirler ile ilişkili. Bu Osmaneli için büyük risk. Osmaneli Belediye Başkanı olarak evde kalın çağrısı yaparken utanıyorum. Her sabah günaydın diyerek selamlaştığımız kardeşlerimiz şirketlerde çalışmaya büyük oranda devam ediyor. Üretime ara verenler hariç çalışmalar, hareketlilik, servisler vb. yoğunluklar devam ediyor.

Bazı şirketlerimiz üretime ara vermeye başladı. En iyi çözüm bizdeki tüm şirketlerin vakit geçirmeden aynı anda iki hafta yıllık izin kullanmaları. Zaten yıllık izin çalışanlarca mutlaka yıl içinde kullanılacak. Tüm çalışanların aynı anda iki hafta izne çıkması ilçemizi rahatlatacak ve koronavirüs riskini azaltacak..

Osmaneli de üretim yapan tüm şirketlerin yönetici ve patronlarından ilçe halkı adına ricamız, bakım ve zorunluluklar dışında toplu olarak sendikalarla da anlaşarak iki hafta yıllık izin kullanmak. Bu durumda işçilerde ücret acısından sorun olmayacağı gibi devlete ve işverene de ilave yük gelmeyecek. İşçi kardeşlerimiz yıllık izinlerini sağlıkları ve ailelerinin sağlığı için mutlaka kabul ederler sendikalar buna destek verir.

Osmaneli Belediye Başkanı olarak, tüm iş verenlerden ricamız,talebimiz hepimizin sağlığı için çalışanlarınıza iki hafta yıllık izin verin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.